Når du vælger hegn til din terrasse, handler det først og fremmest om smag og behag. FOKUS
Når du vælger hegn til din terrasse, handler det først og fremmest om smag og behag. Foto: Getty Images og Pinterest

Terrassehegn | Sådan vælger du det rigtige til dit hjem

Det helt rigtige hegn kan gøre meget for din terrasse. Det kan både skabe læ og hyggelige områder, hvor du kan nyde terrasselivet afskærmet for vind og vejr. Se 13 inspirerende bud på, hvordan du kan indramme din terrasse her. 

 
 


Et hegn rundt om terrassen kan tjene mange forskellige formål. Det kan både ramme terrassen ind, sørge for læ og skabe hyggelige kroge, hvor du kan nyde solskinsdage og regnvejrsdage. Derfor kan du også indhegne din terrasse på mange forskellige måder.

Når du skal vælge et hegn til dit udeområde, handler det først og fremmest om smag og behag. Der er nemlig mange forskellige hegn at vælge imellem, både hvad angår materialer, udtryk, højde og tæthed.

Uanset dit budget findes der mange måder, hvorpå du kan skabe et flot og praktisk hegn til din terrasse. Se 13 inspirerende bud på terrassehegn herunder:

1. Hvidt træhegn med tag

Med et klassisk terrassehegn i hvidmalede planker som dette, kan du give dit udeområde et simpelt men hyggeligt udtryk. Laver du terrassehegnet i samme materiale som overdækningen, vil begge dele syne af mindre. Den hvide farve giver lys til terrassen, mens de store mellemrum mellem lægterne lader lyset komme ind under overdækningen, og samtidig skaber et udsyn over haven.

2. Glashegn på terrassen

Bruger du et glashegn til at ramme din terrasse ind, får du både masser af lys og et moderne udtryk i dit udeområde. Den helt klare fordel ved et glashegn er, at terrassen både bliver skærmet for vind og vejr, mens du får et fuldt udsyn til blomsterne og farverne i haven.

Et glashegn kan se råt og moderne ud, men du kan også skabe et mere blødt udtryk, ved at male lægterne mellem hegnet i den samme farve som terrassegulvet, som det ses her.

3. Træhegn i naturlige nuancer

Med et træhegn kan du give din terrasse et naturligt look, der falder i med havens nuancer. Vælger du et hegn som dette, er det samtidig let at skabe forskellige niveauer, som kan give dit udeområde et dynamisk udtryk. Den naturlige farve kan skabe ro på terrassen, hvilket overlader opmærksomheden til de smukke planter, som du med fordel kan plante foran hegnet. Plant for eksempel slyngrosr eller klatreroser, for at skabe et fint og frodigt område.

4. Leg med læsejl

Ønsker du et let og simpelt terrassehegn, kan det være en god idé at bruge læsejl til afskærmning. Det er både nemt at sætte op, og så skaber det et enkelt udtryk, som ikke tager meget opmærksomhed fra indretningen på terrassen. 

5. Skift mellem høj og lav

Det kan være en god idé at skifte mellem høje og lave hegn, når du indrammer din terrasse. På den måde skaber du nemlig spændende dimensioner, hvilket får området til at syne større. Du kan også gøre som her og bruge et solsejl som overdækning, da det lette materiale ser fint ud sammen med et robust hegn, som det ses her.

6. Hegn med siv

Synes du, at et almindeligt hegn er kedeligt? Så kan du ramme din terrasse ind med grønne farver. Når du bruger et levende hegn på terrassen, bliver det nemlig en naturlig del af den helhed, der er din have.

7. Hæng krukker til pynt

En anden måde hvorpå du kan skabe en mere levende indhegning af terrassen, er ved at pynte et højt hegn med krukker. På den måde får du både læ, afskærmning og fine farver, der pynter i dit udeområde.

8. Råt og moderne glashegn

Et glashegn med sorte lægter kan give din terrasse et råt og moderne udseende. Det giver masser af lys, mens det giver mulighed for at se ud over din have. Det enkle hegn passer både til træterrasser og flisebelagte terrasser.

9. Skærm og siddeplads

Hvis du vil slå to fluer med et smæk, kan du udnytte pladsen foran hegnet til at skabe en siddeplads. På den måde får du både et læhegn og en hyggelig krog, der giver mere plads til livet på terrassen.

10. Læhegn med espalier

Du kan skabe et smukt udeområde ved at bruge højbede med espalier som hegn. Plant en klatrehortsenisa, en kamæleonbusk, blåregn eller almindelig humle, der kan gro op af espalieret og skabe læ. De fine planter vil både give lys og farve til dit udeområde.

11. Idyllisk udeområde

Er du til idylliske udearealer? Så er det klassiske, hvide stakithegn noget for dig. Det giver ikke meget læ, men skaber derimod et romantisk udtryk og indrammer din terrasse på en fin og elegant måde.  

12. Naturligt terrassehegn i pileflet

Ønsker du et meget naturligt udeområde, kan du bruge havens egne elementer til at lave dit eget terrassehegn. Her ses et hegn lavet i pileflet.

13. Overdækket terrasse

Brug de samme planker til at indhegne terrassen og lave en overdækning. På den måde kan du skabe et udendørs område, hvor du og familien kan sidde i alt slags vejr. Det er vigtigt at huske mellemrummet mellem plankerne, da det giver lys og udsigt til haven.

At overdækningen er lavet i de samme materialer og farver skaber en helhed, der gør, at den omkringliggende have og indretningen på terrassen er i fokus.

Hjemmelavet eller købt terrassehegn

Mange plankeværker og stakitter kan købes i færdige moduler lige til at sætte op. Du kan også købe materialerne og bygge det selv. Der er også mulighed for at lade en anlægsgartner sætte hegnet op. Du kan finde færdigproducerede plankeværker og hegn på nettet og i byggemarkeder. 

Mangler du et hegn til haven, kan du finde masser af inspiration her

 
 
19. marts 2019
Mere om Hegn og hæk

Nabokrig! Sådan slutter I fred

Strides du og din nabo over hegn og skel mellem jeres grunde? Vi giver jer førstehjælp mod nabokonflikten. 

Sådan laver du en klassisk hvid havelåge

Den lette og klassiske hvide havelåge pryder ikke kun indgangen til huset, den er også yderst holdbar og solid.

Få træstolpen til at stå fast

Vi bruger stolper til postkassen, til hegnet, til udendørslamper, til gyngestativet og til carporten. Oftest bygger vi videre oven på stolpe...

Forskellige muligheder for hegn til haven

Et flot hegn har mange funktioner: Det rammer haven ind, det giver læ og privatliv. Læs om mulighederne ved blandt andet raftehegn, komposithegn, Skagen stakit, klinke-hegn og retro-hegn.

Naturhavelåge: Sådan bygger du let din egen

Se hvordan du skaber stemning af sommerskov i din have ved at bygge din egen havelåge med ramme.

De 10 bedste klatreplanter til pergolaen og den overdækkede terrass...

Lykken er at spadsere under et tag af blomster gennem en pergola eller at sidde under klatreplanter i fuld flor på terrassen. Her er 10...

Vinterstiklinger til nye buske

Se her, hvordan Lotte Bjarke fremstiller nye ribsbuske på basis af vinterstiklinger.

Grænsen til naboen? Sådan opsporer du selv skelpæle på grunden

En landsinspektør viser her, hvordan du med en metaldetektor kan finde frem til de hegnspæle, der markerer ejendomsskellet mellem dig og...

Vælg den rigtige hæk til din have

En hæk vil skærme af og gøre din have hyggeligere. Men slutresultatet vil afhænge af dit valg, så husk at vælge med omhu.

Gode grunde til at vente med hækklipning

Det kolde vejr i foråret udsætter hækklipningen, og derfor giver idényts chefredaktør, Anna-Lise Aaen, gode grund til at vente med at klippe hækken.

Mere om hegnsloven

Hegnsloven er en svær nød at knække. Vi har fået en del henvendelser på en artikel, som vi har bragt på idenyt.dk om hegnsloven. Her vil vi...

Herlige havehegn

Hegn og plankeværker har indtaget de danske haver i lange baner. Og det er ikke så mærkeligt, for aldrig har udvalget været mere forskelliga...

Hyggelige havehegn

Hvis du mangler afskærmning, læ eller opdeling i haven, er det nemt at købe et flethegn, men det er sjovere at tænke i utraditionelle løsninger, der understreger din haves stil. Brug de indkøbte hegn på nye måder og klæd dem på med masser af planter.

Undgå støjrefleksion fra dit støjhegn

Noget af den støj, der rammer et støjhegn, bliver reflekteret, men det er muligt at undgå. Læs her hvordan.

6 tips til pileflet

Få gode råd til, hvordan du selv kan pileflette.