Det kan være en større omgang selv at anlægge en støjvold.
Det kan være en større omgang selv at anlægge en støjvold. Foto: iStock

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Af: A. Aaen, 6. april 2018

Gratis hjælp til støjofre

I 785.000 danske hjem er trafikstøjen højere end Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi. Men nu er der hjælp på vej – fra en jordportal:

- Vi vil komme de støjplagede husejere til undsætning. De kan helt gratis få anlagt en støjvold, hvor forholdene giver mulighed for det”, siger Rolf Mørk Nielsen fra Jord.dk. 

Overskudsjord bliver brugt til støjvolde

Virksomheden anvender overskudsjord fra byggeriet til voldene. De kan have forskellig størrelse – lige fra en kælkebakke i en grundejerforening til en støjvold op mod en trafikeret vej.

- En privatperson eller en gruppe kan på eget initiativ starte en byggeansøgning på en privat grund. Det kræver dog, at man kender til lovgivningen på området eller bruger en rådgiver, som kan beskrive projektet og lave de rette bygge- og miljøansøgninger. Det er her, vi gerne vil tilbyde vores hjælp gratis, fortsætter Rolf Mørk Nielsen.

Ikke alle får en støjvold gratis – de bliver BETALT

Som om det ikke allerede var for godt til at være sandt, tilbyder Jord.dk i nogle tilfælde endda at kompensere dig økonomisk for at anlægge støjvolden for dig. På Jord.dk skriver de:

- Jord.dk nyttiggør overskudsjord til bl.a. støjvolde – og vi kan i visse områder betale dig et mindre beløb, fordi byggeprojekter betaler os for at skaffe dem af med jorden. Vi tager os af både transport og opbygning af jorden, så du skal bare læne dig tilbage og glæde dig over at du kan hjælpe lokalsamfundet – og modtage penge imens.

Så meget hjælp kan du få

Det kan som sagt være en større omgang selv at anlægge en støjvold. Her er en oversigt over, hvad Jord.dk hjælper dig med, hvis du vælger at få anlagt en støjvold gennem dem:

  1. Jord.dk indgår kontrakt så alle vilkår er klarlagt
  2. Jord.dk søger om relevante myndighedsgodkendelser
  3. Jord.dk koordinerer jordtilførslen og anlægger støjvolden
  4. Jord.dk opkræver betaling fra jordafhændere
  5. Jord.dk betaler grundejeren månedligt pr. kubikmeter jord

Jord.dk kan du læse mere om, hvordan du får en gratis støjvold.

Kilde: Jord.dk

6. april 2018 A. Aaen
Mere om Havetips

Derfor skal du omdanne din græsplæne til en køkkenhave

68% af haveejerne bruger ikke gift i haven ifølge en undersøgelse fra Haveselskabet. Mange tænker altså på biodiversitet og miljøet i haven - hvorfor så ikke omdanne græsplænen til en køkkenhave?

Kend din havetype

Kan du ikke få blomster nok, går du mest op i havens afgrøder – eller får du stress bare af at kigge ud ad vinduet? Lær din havetype at...

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis...

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af...

3 tips: Få succes i haven i maj

Nu begynder en af årets travleste – men også bedste – tider i haven. Frodigheden er overvældende, fuglene synger, og både stauder, buske og træer har fuld fart på. Det har ukrudtet også. Derfor er det nu, det gælder om at være over det, så havens planter kan nyde godt af en konkurrencefordel.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

4 gode grunde til at være en doven haveejer

Er haven en kilde til evig dårlig samvittighed? Fortvivl ej, du gør faktisk en god gerning ved at være en doven haveejer.

Ros til danskernes opførsel i byggemarkederne

I disse tider, hvor aktiviteten er begrænset og påsken er over os, vil du sikkert gerne bruge de frie timer til at komme i haven eller...

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...