Denne artikel er sponsoreret
Foto: iStock

Sådan fjerner du mest effektivt ukrudt

Der er et simpelt alternativ til at fjerne ukrudt, hvis du ikke skal få ondt i knæ og ryg af at pille ukrudt op mellem en endeløs række af fliser. Med et færdigblandet ukrudtsmiddel skal du bare spraye det på de ukrudtsramte områder – og allerede efter 48 timer kan du se resultater.

Færdigblandede ukrudtsmidler er vejen til en pæn terrasse

Nu kan du korte et af havens største sisyfos arbejder ned til at tage langt mindre tid og være markant lettere. Ukrudtsfjerning er de fleste haveejere en af de hårdeste og kedeligste opgaver. Hvis du gør det med håndkraft skal du ned på knæ og hive ukrudtet op med rode eller brænde det af, men det er heller ikke det mest miljøvenlige.

Du skal til gengæld ikke være nervøs for at bruge færdigblandede ukrudtsmidler som Roundup. Det er nemlig godkendt af Miljøstyrelsen, i modsætning til hjemmebryggede blandinger af for eksempel varmt vand med eddike eller salt. Da Miljøstyrelsen ikke har undersøgt om disse blandinger giver skader på mennesker, planter eller dyr, må du ikke bruge dem til ukrudtet i din have – derudover er de langt mindre effektive, end hvis du bruger produkter fra for eksempel Roundup.        

Resultater efter 48 timer

Udover lovligheden er der mange andre fordele ved at bruge kemiske ukrudtsfjernere. Især når du bruger et af de færdigblandede ukrudtsmidler fra Roundups sortiment, for her skal du ikke selv bøvle med den rigtige dosering. Oven i købet er det færdigblandede ukrudtsmiddel så effektivt, at du kan se en synlig effekt efter 48 timer.

Fra en enkelt mælkebøtte i asfalten til en hel indkørsel uden ukrudt

Sortimentet af færdigblandede ukrudtsfjernere hos Roundup kan imødegå mange forskellige behov. Her kan du få alt fra en 1-liters spray, der er perfekt til punktbehandling, op til en 5-liters dunk med pumpefunktion, som er god til hurtig behandling af store arealer som stier, terrasser og indkørsel. 
Faktisk har Roundup tre forskellige slags ukrudtsfjernere med færdiglavede blandinger, som fås i forskellige størrelser alt efter dit behov. 

Trigger Spray – med 1 liter ukrudtsmiddel

 • Punktbehandling til bekæmpelse af ukrudt – 1 liter er nok til at bekæmpe op til 1.000 ukrudtsplanter.
 • Genial sprayflaske med ekstra lang dyse for at slippe for at få produkt på fingrene, selvfølgelig designet til at spraye nedad.

Spray Pump'n Go  – med 2,5 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Praktisk færdigblandet dunk med tryksprøjte.
 • Regulerbar dyse for enkeltstående eller tætstående ukrudt.
 • Forlængerhåndtag sikrer nem og behagelig sprøjtning.

Spray Pull’n – med 3 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Ideal til brug på store arealer.
 • Vælg imellem dysens indstillinger til tætstående eller enkeltstående ukrudt.

Alle færdigblandede Roundup ukrudtsmidler kan påføres med både en præcis stråle eller en bred stråle.1 liter Roundup Spray har desuden skumeffekt der betyder, at du bedre kan se, hvor du har behandlet. Husk også, at du kan købe færdigblandede SprayReady/Refill dunke, så du kan nemt kan genanvende din 2,5 eller 5 liter Roundup dunk. Alternativt kan SprayReady/Refill anvendes i din egen fortrukne ukrudtssprøjte.

 

10 fornuftige råd mod ukrudtsbekæmpelse

Før behandlingen

 • Hav god tid, og brug omhu ved sprøjtningen.
 • Sprøjt i tørt og stille vejr, da regn inden for de første timer kan forringe effekten.
 • Brug gerne lange bukser/ærmer, handsker og gummistøvler.
 • Vær specielt opmærksom, når du behandler arealer med fald til afløb; her er det meget vigtigt kun at ramme ukrudtet og ikke jorden/belægningen.

Selve behandlingen

 • Ukrudtet skal være i god vækst.
 • Undgå at ramme planter, som ønskes bevaret.
 • Undgå at væsken løber af bladene.

Efter behandlingen

 • Fuld transport af midlet helt ud i rodspidserne tager op til 10 dage. For at undgå genvækst fra roden, kan ukrudtet først fjernes efter 10 dage.
 • Hold børn og husdyr væk, når du lige har sprøjtet.
 • Vask altid hænder, når du har brugt et ukrudtsmiddel.

22. marts 2016
Mere om Havetips

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...