Denne artikel er sponsoreret
Alle fliser i haven og på terrassen får før eller siden behov for fliserens.
Alle fliser i haven og på terrassen får før eller siden behov for fliserens.

Sådan får du ’nye’ flotte fliser

Bliv fri for skidt og snavs på dine fliser med Borup Fliserens. Se her, hvordan du nemt og hurtigt får 'nye' flotte fliser.

Fjern alger med ren samvittighed 

Det danske, fugtige klima giver algevækst rigtig gode betingelser. Algerne lever af vand, og derfor kommer den grønne belægning på terrassen igen år efter år. Med Neutralon Algefjerner kan du nu nemt og effektivt fjerne alger med ren samvittighed.

Neutralon Algefjerner er som den første og eneste danskproducerede algefjerner blevet godkendt af Miljøstyrelsen. Det er din garanti for, at Neutralon Algefjerner virker efter hensigten og ikke har en uønsket påvirkning af grundvandet.

Neutralon Algefjerner er biologisk nedbrydeligt og kan anvendes på bl.a. havemøbler, hegn, facader, fliser, træterrasser, solceller, cement, metal, tegl, glas, plast m.v.

Fremgangsmåden er meget enkel: Produktet påføres tør overflade, lad det sidde og virke – og se resultatet allerede efter få dage.

Fliserens til udendørs fliser

Borup Flise Rens anvendes til grundrengøring og affedtning af udendørs fliser. Borup Fliserens er den perfekte hjælper, der løser alt skidt og snavs, så fliserne bliver som nye. For at undgå risiko for brune skjolder bør mos i fuger fjernes før afrensning og der skal skylles efter med rigeligt vand.

Borup Flise Rens er kåret som vinder i Bolius test af, hvilken måde man bedst renser sine fliser på.

                              

   
Fliserne på terrassen kan blive som nye ved at blive behandlet med Flise Rens fra Borup.  

Sådan anvendes Borup Flise Rens

Gennemvæd fliserne med rent vand. Bland Borup Flise Rens med vand i forholdet 1:2 i en vandkande med bruser/spredebom eller i en spand. Påfør/hæld blandingen ud på de våde fliser i rigelig mængde, og lad fliserensen virke i 20-30 minutter. Skrub fliserne grundigt med en gulvskrubbe på et skaft og med masser af rent vand.

Ved større arealer anbefales det at rengøre i mindre etaper af 4-5 m2 ad gangen.

Rækkeevne: 2,5 liter (1 dunk) rækker op til 20 m2.

Imprægnering af sten og fliser

Efter rengøringen er det en god idé at imprægnere fliserne, idet flisernes overflade er blevet 'åbnet'. Til det kan anvendes Borup Imprægnering til Sten & Fliser.

Få flotte fliser i længere tid

Borup Imprægnering til Sten & Fliser er en yderst effektiv vandbaseret imprægneringsvæske, der er velegnet til behandling af udendørs overflader af beton/cement fliser, teglsten, stuk eller andre sugende overflader. Behandlingen beskytter mod vandindtrængning og gør det nemmere at rengøre overfladerne efterfølgende.

                             

   
Borup Sten & Flise Imprægnering anvendt på flisegang  

Rengøring af fliser inden imprægningering

Det er vigtigt at overfladen er grundigt rengjort inden påføring af imprægneringen. Her kan eks. anvendes Borup Flise Rens eller Borup Afrenser – alt efter hvilken type snavs der er tale om.

Borup Imprægnering til Sten & Fliser påføres ufortyndet på rengjorte og tørre overflader med pensel, rulle eller en havesprøjte i et jævnt og fyldigt lag. Påfør kun så meget som overfladen kan suge inden for et par minutter. Overskydende væske aftørres med klude.

Læs også: Drivhuset skal gøres klar til foråret - sådan kommer du i gang

Gentagne behandlinger med Flise Imprægnering

Ved meget sugende overflader kan behandlingen gentages efter 1-2 timers tørretid. Flere behandlinger kan give overfladen et 'wet look', da den får en smule glans og farvedybde. For meget påført kan give et ''mælket'' look.

Vær opmærksom på, at flere påføringer kan/vil gøre overfladen mere glat, især når den er våd.

Borup Imprægnering til Sten & Fliser tørrer 'usynligt' op.

Rækkeevne: 4-8 m2 pr. liter afhængigt af overfladens sugeevne.

25. april 2017
Mere om Havetips

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...