Foto: Getty Images & Merete og Erik

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Af: Nicole Hardt, 3. april 2019

Med de skiftende årstider, kommer skiftende vejr. Mange af vores møbler og redskaber i haven let kan stilles ind i læ, hvor det ikke tager skade - det samme kan ikke siges om flagstangen.

Med de hårde vinde og mængder af regn vi har i Danmark, er det vigtigt at vedligeholde flagstangen, så den holder længere, og du fint kan hejse flaget op på fødselsdage.

Men det er de færreste, der kan nå hele vejen op til toppen. 

Brug et gammelt håndklæde

Når du skal rense flagstangen, kan det gøres nemt og simpelt. Bind et gammelt håndklæde om stangen ved hjælp af flaglinen. Fugt håndklædet med vand tilsat rengøringsmiddel, og træk blot håndklædet op og ned. 

Rengør flagsnoren

Er din flagsnor blevet helt grøn og beskidt, kan du nemt rengøre den med en våd klud. Sker der ikke noget, er flagsnoren højest sandsynlig ikke til at redde, og bør udskiftes. 

Du skifter nemt snoren, ved at binde den nye snor til den gamle, og trække den gennem flagstangens øske i toppen. 

Skal din flagstang holde i lang tid, er det vigtigt, du også bruger det rigtige rengøringsmiddel til din flagstang.

Rengøring af glasfiberflagstang

Har du en flagstang af glasfiber, kan du sagtens vaske den med varmt sæbevand. Er den hårdt ramt af alger, kan du tilsætte lidt klorin til sæbevandet, eller bruge det rensemiddel, der normalt bliver brugt til glasfiberbåde. 

Skal din flagstang holde mange år endnu, kan du med fordel smøre den ind i bilvoks. På den måde får flagstangen en flot overflade, og vil nu også være bedre beskyttet mod alger og andet snavs.  

Rengøring af træflagstang

Træflagstænger er de helt nemme at rengøre. Brug blot almindelig træbeskyttelse til stangen. Det rengører og behandler den samtidig. Er stangen meget beskidt, kan du dog overveje at vaske flagstangen med sæbevand eller grundrens, inden du giver den træbeskyttelse.

3. april 2019 Nicole Hardt
Mere om Havetips

Derfor skal du omdanne din græsplæne til en køkkenhave

68% af haveejerne bruger ikke gift i haven ifølge en undersøgelse fra Haveselskabet. Mange tænker altså på biodiversitet og miljøet i haven - hvorfor så ikke omdanne græsplænen til en køkkenhave?

Kend din havetype

Kan du ikke få blomster nok, går du mest op i havens afgrøder – eller får du stress bare af at kigge ud ad vinduet? Lær din havetype at...

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis...

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af...

3 tips: Få succes i haven i maj

Nu begynder en af årets travleste – men også bedste – tider i haven. Frodigheden er overvældende, fuglene synger, og både stauder, buske og træer har fuld fart på. Det har ukrudtet også. Derfor er det nu, det gælder om at være over det, så havens planter kan nyde godt af en konkurrencefordel.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

4 gode grunde til at være en doven haveejer

Er haven en kilde til evig dårlig samvittighed? Fortvivl ej, du gør faktisk en god gerning ved at være en doven haveejer.

Ros til danskernes opførsel i byggemarkederne

I disse tider, hvor aktiviteten er begrænset og påsken er over os, vil du sikkert gerne bruge de frie timer til at komme i haven eller...

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med...