Foto: Getty Images & Merete og Erik

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Med de skiftende årstider, kommer skiftende vejr. Mange af vores møbler og redskaber i haven let kan stilles ind i læ, hvor det ikke tager skade - det samme kan ikke siges om flagstangen.

Med de hårde vinde og mængder af regn vi har i Danmark, er det vigtigt at vedligeholde flagstangen, så den holder længere, og du fint kan hejse flaget op på fødselsdage.

Men det er de færreste, der kan nå hele vejen op til toppen. 

Brug et gammelt håndklæde

Når du skal rense flagstangen, kan det gøres nemt og simpelt. Bind et gammelt håndklæde om stangen ved hjælp af flaglinen. Fugt håndklædet med vand tilsat rengøringsmiddel, og træk blot håndklædet op og ned. 

Rengør flagsnoren

Er din flagsnor blevet helt grøn og beskidt, kan du nemt rengøre den med en våd klud. Sker der ikke noget, er flagsnoren højest sandsynlig ikke til at redde, og bør udskiftes. 

Du skifter nemt snoren, ved at binde den nye snor til den gamle, og trække den gennem flagstangens øske i toppen. 

Skal din flagstang holde i lang tid, er det vigtigt, du også bruger det rigtige rengøringsmiddel til din flagstang.

Rengøring af glasfiberflagstang

Har du en flagstang af glasfiber, kan du sagtens vaske den med varmt sæbevand. Er den hårdt ramt af alger, kan du tilsætte lidt klorin til sæbevandet, eller bruge det rensemiddel, der normalt bliver brugt til glasfiberbåde. 

Skal din flagstang holde mange år endnu, kan du med fordel smøre den ind i bilvoks. På den måde får flagstangen en flot overflade, og vil nu også være bedre beskyttet mod alger og andet snavs.  

Rengøring af træflagstang

Træflagstænger er de helt nemme at rengøre. Brug blot almindelig træbeskyttelse, til både rengøring og behandling af den.

3. april 2019
Mere om Havetips

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis du tænker dig om, kan du også trygt tage i dit lokale havecenter og købe ind til foråret

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson.

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af frø er en af de forberedelser du kan gå i gang med nu. Du kan læse meget mere om forspiring og en guide til hvordan du forspire frø her.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd til, hvordan du bedst mulig undgår ulykkerne i haven.

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være en dårlig ting.

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med...

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Frøsamling til gratis planter

Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone.