Denne artikel er sponsoreret

Plæneskolen: 3 tips til en grøn og tæt græsplæne

En smaragdgrøn, tæt græsplæne uden ukrudt er nok lidt af en drøm for mange af os. Et sted, hvor du kan strække dig i græsset og se op på himlen, samle venner til fester eller lege med børnene. Se her, hvordan du kan opnå dette.

En græsplæne har brug for næringsstoffer og vand, som alle andre levende ting. For at få det dejlige grønne tæppe i din have må du ikke lade græsset ”sulte”: Gødning betyder ALT, når plejer en græsplæne.

Et almindeligt råd er at gøde plænen mindst tre gange i løbet af sæsonen, som strækker sig fra omkring marts-april til september, afhængigt af hvor du bor. 

I begyndelsen af foråret har jorden brug for et energiboost efter den lange vinterdvale, så i marts-april er det tid til at starte. 

Husk, at en tæt og velgødet græsplæne gør det vanskeligere for ukrudt og mos at få fat. Men jo mere du gøder, jo oftere skal du slå græsset, så det er en god idé at beslutte, hvor meget tid du ønsker at bruge på at slå græsplænen. Her får du tips til, hvordan – og hvornår – du bør gøde.

Start i foråret med at lukke af for mos

Hvis du har mos i din have, som du ønsker at slippe af med, bør du starte årets plænepleje i det tidlige forår ved at sprede jordforbedrende næringsstoffer, så græsset kan få overtaget og lukke af for mos.

Mosset begynder at vokse allerede ved +1°. Start allerede med at bruge Trim® Jernvitriol ved denne temperatur. Det indeholder ekstra meget af det basale næringsstof jern, som giver græsset sit mørkegrønne og saftige udseende – og holder mos væk.

Efter omkring to uger kan du forsigt med en løvrive eller børste rive mos væk fra græsplænen.

3-4 uger efter bør du styrke græsset

Tre til fire uger efter frøbehandlingen er det tid til at gøde med Trim® Plænegødning. Det er en afbalanceret blanding af kvælstof, fosfor og kalium og mikronæringsstoffer, der hjælper dig med at få den dejlige grønne plæne, du er på udkig efter. 

  • Kvælstof er vigtig for planternes vækst og celledeling, og hvis jorden mangler kvælstof, kommer der en mangel på klorofyl i græsset, så det bliver gult og vokser langsomt.
  • Fosfor stimulerer tidlig roddannelse og vækst og er afgørende for fotosyntesen. Mangler jorden fosfor, misfarves græsset, og det vokser langsomt.
  • Kalium aktiverer vækstcellernes enzymer og letter optagelsen og fastholdelsen af vand. Mangel på kalium får bladene til at se brændte ud og svækker græsset. 

Trim® Plænegødning har en god balance for de danske græsplæner og giver en hurtig effekt. 

I maj-juli er det tid til at bekæmpe ukrudt

I maj-juli, hvor græsset er blevet levedygtigt, og temperaturen har nået 15-20°, får du travlt med at bekæmpe ukrudt i græsset. Det gør du nemmest med Trim® Plænerens Easy Spray. 

Trim Easy Spray anvendes mod alt bredbladet ukrudt i græsplænen. Specielt til det ukrudt, der ikke kan bekæmpes effektivt med andre midler f.eks. granulater. Sprayen giver uafbrudt sprøjtning til beholderen er tømt.

Du kan behandle en plæne på 300 m² på mindre end 10 minutter med Trim Easy Spray, og det skader ikke græsset. Bemærk, at produktet ikke må anvendes efter 1. september. Gødning 1-2 uger før behandling forøger virkningen. Græsset bør ikke klippes 3-5 dage før og efter behandlingen. Nyanlagte plæner må tidligst behandles efter 4-6 måneder.

23. marts 2017
Mere om Havetips

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...