Denne artikel er sponsoreret

Indendørs og udendørs myrebekæmpelse

Som husejer må du desværre acceptere, at myrer er et årligt tilbagevendende problem – heldigvis kan du kontrollere omfanget af en myreinvasion ved at identificere, hvor myrerne kommer fra og hvorfor.

Hvis du har myrer i huset, så kan du gøre noget ved problemet ved at undersøge, hvor de bor, hvor de kommer ind – og hvorfor. Her får du en række enkle og effektive tips til at gøre en indsats indenfor og udenfor, så du kan slippe for at blive invaderet.

Indenfor

Myrer kommer ind i huset, fordi de er på jagt efter mad. Sørg for ikke at friste myrerne unødigt ved at følge disse tips:

  • Undgå at have mad stående frit fremme. Myrer elsker især alt, der er sødt, derfor kan frugt, sukker og brødkrummer især skabe problemer.
  • Husk at tage affaldet ud i god tid, inden det dufter for kraftigt og bliver interessant for myrerne. 
  • Rengør, så du fjerner pletter og myrernes duftspor, så der ikke kommer flere myrer. Og tør ordentligt op, for myrer tiltrækkes også af vand. 

Udenfor

  • Tjek facaden. Eventuelle revner og sprækker skal tætnes, så myrer ikke kan slippe ind. 
  • Flyt potteplanter og stabeler med brænde eller fliser væk fra huset, der er yndede gemmesteder for myrer (og andre insekter), før de inviterer dem selv indenfor.
  • Skab en barriere rundt om huset ved at bruge DrysKvit® Insektpudder, der holder myrerne væk.  

Hvis du finder myreboet

Hvis du finder myreboet, kan du hurtigt og effekt udrydde det med Kvit® mod myrer til udvanding, der kan bruges direkte på boet. Husk, at du aldrig bør udrydde boet "bare fordi," men kun hvis du har et reelt problem. Myrer spiller nemlig en vigtig rolle i naturen og er bl.a. mad for fugle og pindsvin. 

Kvit® mod myrer til udvanding er et sukkerbaseret og langtidvirkende myremiddel, som myrerne tager med sig ned i boet. Efter en måned er hele boet forsvundet. Husk, at insektmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før brug. 

Læs flere gode råd om myrebekæmpelse og find passende produkter på bayergarden.dk 

24. marts 2017
Mere om Havetips

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...