Denne artikel er sponsoreret

Indendørs og udendørs myrebekæmpelse

Havetips

Som husejer må du desværre acceptere, at myrer er et årligt tilbagevendende problem – heldigvis kan du kontrollere omfanget af en myreinvasion ved at identificere, hvor myrerne kommer fra og hvorfor.

Hvis du har myrer i huset, så kan du gøre noget ved problemet ved at undersøge, hvor de bor, hvor de kommer ind – og hvorfor. Her får du en række enkle og effektive tips til at gøre en indsats indenfor og udenfor, så du kan slippe for at blive invaderet.

Indenfor

Myrer kommer ind i huset, fordi de er på jagt efter mad. Sørg for ikke at friste myrerne unødigt ved at følge disse tips:

  • Undgå at have mad stående frit fremme. Myrer elsker især alt, der er sødt, derfor kan frugt, sukker og brødkrummer især skabe problemer.
  • Husk at tage affaldet ud i god tid, inden det dufter for kraftigt og bliver interessant for myrerne. 
  • Rengør, så du fjerner pletter og myrernes duftspor, så der ikke kommer flere myrer. Og tør ordentligt op, for myrer tiltrækkes også af vand. 

Udenfor

  • Tjek facaden. Eventuelle revner og sprækker skal tætnes, så myrer ikke kan slippe ind. 
  • Flyt potteplanter og stabeler med brænde eller fliser væk fra huset, der er yndede gemmesteder for myrer (og andre insekter), før de inviterer dem selv indenfor.
  • Skab en barriere rundt om huset ved at bruge DrysKvit® Insektpudder, der holder myrerne væk.  

Hvis du finder myreboet

Hvis du finder myreboet, kan du hurtigt og effekt udrydde det med Kvit® mod myrer til udvanding, der kan bruges direkte på boet. Husk, at du aldrig bør udrydde boet "bare fordi," men kun hvis du har et reelt problem. Myrer spiller nemlig en vigtig rolle i naturen og er bl.a. mad for fugle og pindsvin. 

Kvit® mod myrer til udvanding er et sukkerbaseret og langtidvirkende myremiddel, som myrerne tager med sig ned i boet. Efter en måned er hele boet forsvundet. Husk, at insektmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før brug. 

Læs flere gode råd om myrebekæmpelse og find passende produkter på bayergarden.dk 

24. marts 2017
Mere om Havetips

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Havetips Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Havetips Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Havetips Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Havetips Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Havetips Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Havetips Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...