Denne artikel er sponsoreret
Tricket er at fjerne ukrudtet, mens det stadig er småt.
Tricket er at fjerne ukrudtet, mens det stadig er småt.

Bliv fri for ukrudt på 3 timer

Haven er grøn og vejret indbyder til hygge udenfor sammen med familien. Det er så dejligt. Det er knap så dejligt, når det hele er ukrudt. Få her et nemt tip til at fjerne ukrudtet hurtigt.

Af: , 21. maj 2019

Ukrudt kommer, når solen kommer

Mælkebøtter, skvalderkål, tidsler og alle mulige former for ukrudt elsker solen lige så meget som dig. Det betyder, at de vokser på livet løs, så snart vejret bliver lunere. Du kan fjerne ukrudtet på mange måder. Du skal bare vælge, om det skal være stærk ryg og hakkejern, gasbrænder eller med ukrudtsmidler?

Fjern ukrudtet inden det vokser sig stort 

Det bedste du kan gøre for at fjerne ukrudtet, er at komme det til livs, mens det stadig er småt. En lille mælkebøtte er meget nemmere at fjerne end en stor - og når de først blomstrer, kan de indtage haven hurtigere, end du kan nå at sige “øv-jeg-skulle-have-fjernet-ukrudt”. Dobbelt så hurtigt, hvis der er børn til stede. Børn elsker nemlig at blæse mælkebøttefrø ud over hele haven. Og apropos børn, voksne, hunde og alle mulige andre hensyn, er det værd at overveje, hvordan du vælger at bekæmpe og fjerne ukrudtet. 

Pas på når du fjerner ukrudt

Hakkejernet er den enkle måde, men også hårdt arbejde. Gasbrænderen er også en mulighed, især til fliserne, men pas på med ukrudtet under hækken og i tætte bede. Det skulle nødig ende med et uønsket Skt. Hans bål.

Fjern ukrudtet nemt: UkrudtsFri virker på 3 timer 

Skal du fjerne ukrudtet på den nemme og hurtige måde, skal du bruge et ukrudtsmiddel. UkrudtsFri fra ECOstyle er til dig, der hurtigt vil fjerne ukrudtet - UkrudtsFri virker nemlig på kun 3 timer. Alt hvad du skal gøre, er at sprøjte UkrudtsFri direkte på ukrudtet, så det er godt dækket. På en dejlig solskinsdag virker UkrudtsFri på 3 timer. 

Fjern ukrudt med UkrudtsFri fra Ecostyle

Kan jeg også bruge ukrudtsmiddel under hækken? 

Ukrudt mellem fliser på terrassen og i indkørslen kan være mere end svært at komme af med. Ukrudt under hækken er ligeså slemt - især skvalderkål, der elsker at brede sig i skyggen under hækken. 

Med UkrudtsFri kan du også fjerne ukrudt under hækken. Og helt uden at frygte, at hækken går ud. UkrudtsFri er et kontaktmiddel og det betyder, at de blade på hækken, som du kommer til at sprøjte med UkrudtsFri, visner. Men der vokser nye blade ud igen. UkrudtsFri går nemlig ikke i rødderne og derfor vil hækken hurtigt danne nye flotte blade. 

Naturlige aktivstoffer fjerner ukrudtet for dig

UkrudtsFri er naturligvis godkendt af Miljøstyrelsen som ukrudtsmiddel. Det er baseret på mættede fedt- syrer, som er naturlige aktivstoffer. I forhold til andre ukrudtsmidler, har UkrudtsFri den store fordel, at aktivstoffet er hurtigt nedbrudt. 

Og så kan du igen nyde livet i haven, helt fri for ukrudt. 

Du kan få UkrudtsFri som klar-til-brug og koncentrat, som du selv skal blande op med vand. Find
 din forhandler her. Bemærk, at ukrudtsmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

21. maj 2019
Mere om Havetips

Derfor skal du omdanne din græsplæne til en køkkenhave

68% af haveejerne bruger ikke gift i haven ifølge en undersøgelse fra Haveselskabet. Mange tænker altså på biodiversitet og miljøet i haven - hvorfor så ikke omdanne græsplænen til en køkkenhave?

Kend din havetype

Kan du ikke få blomster nok, går du mest op i havens afgrøder – eller får du stress bare af at kigge ud ad vinduet? Lær din havetype at...

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis...

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af...

3 tips: Få succes i haven i maj

Nu begynder en af årets travleste – men også bedste – tider i haven. Frodigheden er overvældende, fuglene synger, og både stauder, buske og træer har fuld fart på. Det har ukrudtet også. Derfor er det nu, det gælder om at være over det, så havens planter kan nyde godt af en konkurrencefordel.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

4 gode grunde til at være en doven haveejer

Er haven en kilde til evig dårlig samvittighed? Fortvivl ej, du gør faktisk en god gerning ved at være en doven haveejer.

Ros til danskernes opførsel i byggemarkederne

I disse tider, hvor aktiviteten er begrænset og påsken er over os, vil du sikkert gerne bruge de frie timer til at komme i haven eller...

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med...