Denne artikel er sponsoreret
 Bosse Rappne er gartner i Slotshaven Ulriksdal i Stockholm og kendt fra det svenske TV-program Äntligen hemma. Han anbefaler Aspen alkylatbenzin.
Bosse Rappne er gartner i Slotshaven Ulriksdal i Stockholm og kendt fra det svenske TV-program Äntligen hemma. Han anbefaler Aspen alkylatbenzin.

Bedre brændstof til din plæneklipper

Aspen alkylatbenzin indeholder op til 99% færre kulbrinter sammenlignet med almindelig benzin – læs om fordelene ved det alternative brændstof her og få tips til at holde græsplænen.

Alkylatbenzin er et bedre og mere bæredygtigt alternativ til plæneklipperen (og hækkeklipperen, kanttrimmeren, buskrydderen, fræseren, sneslyngen, bådmotoren, snescooteren, motorcyklen og bilen for den sags skyld).

Aspen alkylatbenzin indeholder op til 99% færre farlige kulbrinter end almindelig benzin. Det bevirker f.eks., at plæneklipperens motor starter nemmere, at den går jævnere og slipper færre skadelige stoffer som benzen og andre aromater ud. Desuden indeholder den rensende tilsætningsmidler, som holder motoren ren.

Alkylatbenzinen er udviklet i tæt samarbejde med professionelle brugere for at sikre minimal miljøbelastning og et bedre arbejdsmiljø. Manden bag nyskabelsen er ingeniøren Roland Elmäng, som så muligheden for at udvikle et brændstof med bedre egenskaber for mennesker, maskiner og miljø.

Læs mere på plaeneklippereffekten.dk

Guide: Sådan skal du klippe græsset

Sommeren er på vej, og haverne vrimler med ivrige og foretagsomme haveejere. Mange har lidt svært ved at lade plæneklipperen stå, og slår ofte græsset lidt for tidligt. En tommelfingerregel siger, at græsset skal være mellem 7 og 8 cm højt, når man klipper det – uanset om det er første eller sidste gang i sæsonen. Og det må aldrig klippes kortere end 4 cm.

Husk, at alt for kortklippede græsplæner har det dårligere, og det inviterer mos, mælkebøtter og andet ugræs ind. Klip i stedet ofte og lad det afklippede græs blive liggende, eftersom det har en gødende effekt. 

12. april 2017
Mere om Havetips

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...