Foto: iStock

8 havetips der vil gøre dit liv meget nemmere

Foråret er på vej og haven skal derfor snart i gang med at bruges. Det kan dog være træls med al det arbejde, der hører med, så her får du 8 tips, som gør det hele lidt nemmere.

Havetips

En have kræver oftest en del pleje og omsorg. Græsset skal slås, planterne skal vandes, ukrudtet fjernes og ikke mindst en hæk, som skal klippes. For nogle er det en hobby og for andre er det noget, som skal overstås. Der er dog måder, hvor du kan spare lidt tid på havearbejdet, og det vil gøre havelivet meget nemmere.

1. Spray din skovl

Et trick som dette, er nok ikke et af de mest kendte, men hvis du sprayer din skovl eller spade med silikone, vil du meget nemmere kunne grave ned i jorden.

2. Brug sten

Sten behøver ikke vedligeholdelse, og de tåler både frost og sol. Hvis du derfor vælger at indrette din have med sten, kan du nemt og hurtigt slippe for havearbejdet, og sten er faktisk rigtig flotte, hvis du kombinerer dem i mange forskellige størrelser.

3. Brug samme type plante

Vil du gerne have en fin have, men ikke ønsker den konstante vedligeholdelse? Så kan du snildt vælge enkelte planter, som skal vedligeholdes på samme måde. Det vil gøre havearbejdet nemmere, da du ikke skal tage hensyn til, hvilke blomster, der tåler hvad.

4. Kunstigt græs

Hvis du vil have flot og grønt græs, kan det kunstige være en mulighed. Dette er især godt til dig, som har en lille have.

5. Væk med aggressive planter

Nogle planter vokser ustyrligt og er næsten ikke til at komme af med, når de først er vokset meget. Så hvis du ikke vil bruge flere dage ude i haven på at styre planterne, vil det være en god idé at plante dem i potter eller i hjørner, så du har styr på dem. Mynte er eksempelvis fantastisk at have stående - men overvej at holde den i potter, så du har styr på dens vækst.

6. Beskyt hyggekrogen

Der er ikke noget værre end en masse nedfaldne blade, som med blæsten har overdynget terrassen eller hyggekrogen i have. Derfor er det en god idé at beskytte den med et lille læhegn, enten af bambusflet, træ eller gamle vinduer.

7. Brug bark mellem planterne

Hvis du vil undgå at ukrudt skal overtage din have, kan du faktisk sprede bark rundt omkring dine planter. Barken vil forsinke ukrudtet og det vil derfor tage længere tid før ukrudtet bliver synligt.

8. Brug potter

Hvis du vælger at plante dine planter i potter, har du mulighed for at rykke rundt på dem hele tiden. Dette er meget nemmere, end at du skal rive dem op ad jorden og placere dem andre steder i haven. Derfor, benyt dig så vidt som muligt at potter, det vil gøre have-livet meget nemmere.

Kilde: Homify

31. januar 2017
Mere om Havetips

Derfor skal du omdanne din græsplæne til en køkkenhave

68% af haveejerne bruger ikke gift i haven ifølge en undersøgelse fra Haveselskabet. Mange tænker altså på biodiversitet og miljøet i haven - hvorfor så ikke omdanne græsplænen til en køkkenhave?

Ny dansk opfindelse hjælper dig med oprydningen efter havearbejdet

Ny opfindelse kan med et snuptag halvere forbruget af forurenende plastiksække og gøre det meget nemmere at rydde op efter arbejdet i haven.

Kend din havetype

Kan du ikke få blomster nok, går du mest op i havens afgrøder – eller får du stress bare af at kigge ud ad vinduet? Lær din havetype at...

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis du tænker dig om, kan du også trygt tage i dit lokale havecenter og købe ind til foråret

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson.

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af frø er en af de forberedelser du kan gå i gang med nu. Du kan læse meget mere om forspiring og en guide til hvordan du forspire frø her.

3 tips: Få succes i haven i maj

Nu begynder en af årets travleste – men også bedste – tider i haven. Frodigheden er overvældende, fuglene synger, og både stauder, buske...

Sådan renser du flagstangen let og effektivt

Du kan nemt fjerne alger fra flagstangen uden at lægge den ned. Læs her hvordan.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med...