8 havetips der vil gøre dit liv meget nemmere

Foråret er på vej og haven skal derfor snart i gang med at bruges. Det kan dog være træls med al det arbejde, der hører med, så her får du 8 tips, som gør det hele lidt nemmere.

Foto: iStock

Havetips

En have kræver oftest en del pleje og omsorg. Græsset skal slås, planterne skal vandes, ukrudtet fjernes og ikke mindst en hæk, som skal klippes. For nogle er det en hobby og for andre er det noget, som skal overstås. Der er dog måder, hvor du kan spare lidt tid på havearbejdet, og det vil gøre havelivet meget nemmere.

1. Spray din skovl

Et trick som dette, er nok ikke et af de mest kendte, men hvis du sprayer din skovl eller spade med silikone, vil du meget nemmere kunne grave ned i jorden.

2. Brug sten

Sten behøver ikke vedligeholdelse, og de tåler både frost og sol. Hvis du derfor vælger at indrette din have med sten, kan du nemt og hurtigt slippe for havearbejdet, og sten er faktisk rigtig flotte, hvis du kombinerer dem i mange forskellige størrelser.

3. Brug samme type plante

Vil du gerne have en fin have, men ikke ønsker den konstante vedligeholdelse? Så kan du snildt vælge enkelte planter, som skal vedligeholdes på samme måde. Det vil gøre havearbejdet nemmere, da du ikke skal tage hensyn til, hvilke blomster, der tåler hvad.

4. Kunstigt græs

Hvis du vil have flot og grønt græs, kan det kunstige være en mulighed. Dette er især godt til dig, som har en lille have.

5. Væk med aggressive planter

Nogle planter vokser ustyrligt og er næsten ikke til at komme af med, når de først er vokset meget. Så hvis du ikke vil bruge flere dage ude i haven på at styre planterne, vil det være en god idé at plante dem i potter eller i hjørner, så du har styr på dem. Mynte er eksempelvis fantastisk at have stående - men overvej at holde den i potter, så du har styr på dens vækst.

6. Beskyt hyggekrogen

Der er ikke noget værre end en masse nedfaldne blade, som med blæsten har overdynget terrassen eller hyggekrogen i have. Derfor er det en god idé at beskytte den med et lille læhegn, enten af bambusflet, træ eller gamle vinduer.

7. Brug bark mellem planterne

Hvis du vil undgå at ukrudt skal overtage din have, kan du faktisk sprede bark rundt omkring dine planter. Barken vil forsinke ukrudtet og det vil derfor tage længere tid før ukrudtet bliver synligt.

8. Brug potter

Hvis du vælger at plante dine planter i potter, har du mulighed for at rykke rundt på dem hele tiden. Dette er meget nemmere, end at du skal rive dem op ad jorden og placere dem andre steder i haven. Derfor, benyt dig så vidt som muligt at potter, det vil gøre have-livet meget nemmere.

Kilde: Homify

31. januar 2017
Mere om Havetips

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...