Babypudder kan også bruges til at bekæmpe myrer.
Babypudder kan også bruges til at bekæmpe myrer. Foto: idényt

6 smarte måder at bruge babypudder i haven

Babypudder kan lette arbejdet i haven. Her er 6 fikse måder at bruge babypudder udendørs. Det er alt fra at skræmme skadedyr væk og til at hjælpe dine små planter på vej.

Af: Mikkel Hede, 25. juli 2017

Babypudder i haven

Babypudder er noget af et vidundermiddel i hjemmet. Vi har tidligere skrevet om 10 ting, du kan bruge babypudder til i hjemmet.

Babypudder kan dog også bruges i haven til mange forskellige ting. Sørg dog altid for at undgå at komme til at indånde babypudder, da det kan være forbundet med forskellige skadesvirkninger.

Her er 6 ting forbundet med haven, som du kan bruge babypudder til. 

1. Skræm myrer væk med babypudder.

Babypudder er harmløst sammenlignet med de mange forskellige former for giftpudder, der findes på markedet. Myrer bryder sig tilfældigvis ikke om babypudder, og de vil holde sig væk fra det, hvis du strøer det omkring huset eller andre steder, hvor du ikke vil have, de skal komme. 

2. Få handskerne lettere af med babypudder

Det kan være en kamp at få havehandskerne af efter en dag i haven. Det ender tit med, at handskerne går i stykker, når man forsøger at krænge dem af fugtige hænder. Det vil sandsynligvis ikke ske, hvis du har sørget for at hælde lidt talkum ned i handsken, inden du tog dem på.

3. Beskyt rødder

Beskyt rødder på mindre blomstrer og planter mod råd ved at rulle dem forsigtigt i babypudder inden plantning.  

4. Undgå vabler

Undgå vabler på hænderne ved at sprinkle lidt babypudder henover værktøjet, inden du skal bruge det. Babypudderet vil også sikre, at du ikke pludselig mister grebet om værktøjet, mens du bruger det. 

5. Hold dine sko og støvler friske

Begynder dine sko at blive klamme og ildelugtende, så kan lidt babypudder i fodtøjet bidrage til at samle noget af fugten op og gøre dine sko friskere. 

6. Fjern dårlig lugt fra hundes pels

Sidder der en dårlig lugt tilbage i hundens pels, efter den har været med ude i haven, så kan babypudder også vise sig at være løsningen. Babypudder fungerer både som et middel til at fjerne fugt, men også som en forholdsregel mod ildelugt. Hæld lidt pudder ud over hundens pels og gnub det ind i pelsen (undgå dog, at det kommer på hundens hoved). Det trick virker ikke for alle hunde, men for mange nok.

25. juli 2017 Mikkel Hede
Mere om Havetips

Derfor skal du omdanne din græsplæne til en køkkenhave

68% af haveejerne bruger ikke gift i haven ifølge en undersøgelse fra Haveselskabet. Mange tænker altså på biodiversitet og miljøet i haven - hvorfor så ikke omdanne græsplænen til en køkkenhave?

Kend din havetype

Kan du ikke få blomster nok, går du mest op i havens afgrøder – eller får du stress bare af at kigge ud ad vinduet? Lær din havetype at...

Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis...

Sådan sætter du effektivt gang i havesæsonen

En ny havesæson er i gang, og den skal nydes med alle sanser. Læs her tre ting du kan gøre, for at din have bliver klar til den nye sæson. 

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Forspiring af frø - sådan gør du

Foråret er over os. Og det kribler sikkert i dine fingre for at komme udenfor, og komme i gang med forberedelserne i haven. Forspiring af...

3 tips: Få succes i haven i maj

Nu begynder en af årets travleste – men også bedste – tider i haven. Frodigheden er overvældende, fuglene synger, og både stauder, buske og træer har fuld fart på. Det har ukrudtet også. Derfor er det nu, det gælder om at være over det, så havens planter kan nyde godt af en konkurrencefordel.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

4 gode grunde til at være en doven haveejer

Er haven en kilde til evig dårlig samvittighed? Fortvivl ej, du gør faktisk en god gerning ved at være en doven haveejer.

Ros til danskernes opførsel i byggemarkederne

I disse tider, hvor aktiviteten er begrænset og påsken er over os, vil du sikkert gerne bruge de frie timer til at komme i haven eller...

Sådan undgår du skader når du går i haven

Hvert år sker der omkring 8.000 haveulykker i Danmark. Læs hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd...

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med...