6 smarte måder at bruge babypudder i haven

Babypudder kan lette arbejdet i haven. Her er 6 fikse måder at bruge babypudder udendørs. Det er alt fra at skræmme skadedyr væk og til at hjælpe dine små planter på vej.

Babypudder kan også bruges til at bekæmpe myrer.
Babypudder kan også bruges til at bekæmpe myrer. Foto: idényt

Babypudder i haven

Babypudder er noget af et vidundermiddel i hjemmet. Vi har tidligere skrevet om 10 ting, du kan bruge babypudder til i hjemmet.

Babypudder kan dog også bruges i haven til mange forskellige ting. Sørg dog altid for at undgå at komme til at indånde babypudder, da det kan være forbundet med forskellige skadesvirkninger.

Her er 6 ting forbundet med haven, som du kan bruge babypudder til. 

1. Skræm myrer væk med babypudder.

Babypudder er harmløst sammenlignet med de mange forskellige former for giftpudder, der findes på markedet. Myrer bryder sig tilfældigvis ikke om babypudder, og de vil holde sig væk fra det, hvis du strøer det omkring huset eller andre steder, hvor du ikke vil have, de skal komme. 

2. Få handskerne lettere af med babypudder

Det kan være en kamp at få havehandskerne af efter en dag i haven. Det ender tit med, at handskerne går i stykker, når man forsøger at krænge dem af fugtige hænder. Det vil sandsynligvis ikke ske, hvis du har sørget for at hælde lidt talkum ned i handsken, inden du tog dem på.

3. Beskyt rødder

Beskyt rødder på mindre blomstrer og planter mod råd ved at rulle dem forsigtigt i babypudder inden plantning.  

4. Undgå vabler

Undgå vabler på hænderne ved at sprinkle lidt babypudder henover værktøjet, inden du skal bruge det. Babypudderet vil også sikre, at du ikke pludselig mister grebet om værktøjet, mens du bruger det. 

5. Hold dine sko og støvler friske

Begynder dine sko at blive klamme og ildelugtende, så kan lidt babypudder i fodtøjet bidrage til at samle noget af fugten op og gøre dine sko friskere. 

6. Fjern dårlig lugt fra hundes pels

Sidder der en dårlig lugt tilbage i hundens pels, efter den har været med ude i haven, så kan babypudder også vise sig at være løsningen. Babypudder fungerer både som et middel til at fjerne fugt, men også som en forholdsregel mod ildelugt. Hæld lidt pudder ud over hundens pels og gnub det ind i pelsen (undgå dog, at det kommer på hundens hoved). Det trick virker ikke for alle hunde, men for mange nok.

25. juli 2017
Mere om Havetips

5 råd: Sådan hjælper du din have igennem tørken

Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Genial idé: Byg let din egen bålrist

Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.

3 vigtige ting du skal nå i haven i maj

Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.

Få mest muligt ud af dit regnvand

Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...

Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...