Her finder du alle de bedste havetips

Hvad end du er ny haveejer eller en garvet gartner, så er det altid rart med nogle gode tips og tricks til, hvordan man på bedst mulig vis dyrker og passer på sin have. Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du gør havelivet meget nemmere samt tips til, hvordan du får en smukkere og mere indbydende have. 

8 havetips, der vil gøre havearbejdet meget nemmere

Der er ingen, der har sagt at havearbejdet nogensinde har været nemt. Men med otte simple tricks kan arbejdet med haven blive en smule nemmere. Et smart tip til havearbejdet kan blandt andet være at spraye din haveskovl eller spade med en smule silikone. Det vil nemlig gøre det meget nemmere for dig at grave dybere ned i jorden.

Derudover kan det være praktisk at bruge samme type planter i haven, som alle skal vedligeholdes på samme måde. Og hvis du vil undgå at ukrudt skal overtage hele haven, så kan du med fordel sprede brak rundt om planterne. Det vil nemlig være med til at holde ukrudtet væk – dog ikke for evigt.

Træer i haven

Hvis du har smukke og store træer i haven, så kan det godt blive til lidt af et problem, hvis vejret har været stormfuldt. Du finder derfor de bedste tips til, hvordan du kan beskære havens træer efter en voldsom storm.

Gode tips til dig, der lige er blevet haveejer

Er du lige blevet haveejer, og har du absolut ingen forstand på, hvad det indebærer? Det gør skam ingenting. Vi har nemlig de bedste tips til, hvordan du skal gribe havearbejdet an som nybegynder, og vi har også masser af tricks til, hvordan du langsomt får skabt din helt egen drømmehave.

En af de vigtigste ting, man skal tænke på, når man får have, det er at man skal planlægge. Sørg for at græsarealerne kommer på plads det første år, og derefter kan du stille og roligt overveje, hvad næste skridt skal være. Klassiske begynderfejl er blandt andet, at man begynder med en krukke her, en potte der, og en plante her. Det vil sandsynligvis give et rodet look, der kan ende med at være helt uoverskueligt.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Haveredskaber og -maskiner
Dit skur er uundværligt når haveredskaber og værktøj skal gemmes væk over vinteren. Men skal dine redskaber være så gode som nye til...
Dyr i haven
Det er både billigt, nemt og hyggeligt at lave hjemmelavede fuglekugler til haven. Her får du opskriften på, hvordan du laver fire forskel...
Havetips
Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din sensommerhave.
Havetips
Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.
Havetips
Der er ingen grund til at gå ud og investere i en dyr bålrist, når du kan lave din egen nemt og billigt.
Havetips
Det er tid til at tage sig af krydderurter og sommerblomster. Her er 3 vigtige ting du skal nå i haven i maj.
Havetips
Dit hus og din have bliver vådere grundet klimaændringerne. Det er et faktum. Se hvorfor de stigende mængder af vand ikke behøver at være...
Havetips
Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses...
Havetips
Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at...
Havetips
Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.
Havetips
Der findes tre helt almindelige fødevarer, som med en lille forarbejdning kan komme direkte i køkkenhaven. Så her er løsningen, hvis du...
Havetips
Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.