Salget af robotplæneklippere er fordoblet denne sommer.
Salget af robotplæneklippere er fordoblet denne sommer. Foto: Heymate

Vådt vejr får haveejerne til at shoppe løs

Sidste års lune sommeraftener har været byttet ud med regnvejr og lavere temperaturer, og det kan mærkes på købelysten hos de danske haveejere. Det danske sommervejr har nemlig fået græsset til at gro igen - og det har fået flere danskere til at investere i en hjælpende hånd til haven. 

Af: Nanna Danborg-Aamand, 15. juli 2019

I modsætning til sidste sommer, hvor tørken skabte store problemer for de danske haveejere, bringer dette års våde sommervejr grønne og frodige græsplæner med sig. Det betyder, at det hurtigtvoksende græs igen skal holdes nede, og det kan tydeligt ses på salget af robotplæneklippere. 

Salg af robotplæneklippere er fordoblet

I år er det nemlig blevet langt mere populært at få græsset trimmet af den lille, selvkørende hjælper sammenlignet med sidste sommer. Faktisk er salget af robotplæneklippere i sommerperioden fordoblet. Det fortæller Kasper Witt, der er direktør hos RobotEksperten.dk, i en pressemeddelelse.

Han oplever tydeligt, hvordan efterspørgslen er steget, hvilket er en klar modsætning til sidste sommer, hvor en stor del af lageret ikke blev solgt og måtte overvintre.

Dejlig, dansk sommervejr

Det er, ifølge Kasper Witt, det danske sommervejr, der er den bedste forklaring på tendensen i forhold til sidste år. Danskerne er nemlig blevet et travlt folkefærd, og med hjælp fra teknologien kan boligejere spare tid på de mere praktiske opgaver, såsom havearbejde. Og nu hvor regnfulde dage har fået græsset til at gro igen, kan plænen være en konstant kilde til dårlig samvittighed. 

Ifølge analysevirksomheden YouGov angiver hele 57 procent af robotplæneklipper-ejere faktisk, at den primære årsag til købet af den selvkørende græsslåmaskine var at slippe for dårlig samvittighed og bekymring om plænen, når de er bortrejst eller på ferie. I samme undersøgelse angiver 28 procent, at de nu slipper for at diskutere, hvis tur det er til at slå græsset.

Den perfekte robotplæneklipper til plænen

Det triste danske sommervejr har for mange danskere således været den perfekte anledning til at investere i en robotplæneklipper, og det ser ikke ud til, at de fugtige græsplæner tørrer ud i løbet af denne sommer.

Samtidig har det dog også betydning, at priserne på robotplæneklippere er faldet, idet der er kommet flere konkurrenter og nye modeller på markedet. Vi har lavet en guide her, hvor du kan få overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu.

15. juli 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Haveredskaber og -maskiner

Buskrydder eller kastestjerne? Derfor sælges ulovligt haveredskab...

Sikkerhedsstyrelsen advarer om kastestjernelignende trimmerhoveder. Udstyret er livsfarligt og ulovligt i hele EU. Kun bestemte typer skæreudstyr må sidde på buskrydderen.

Sådan finder du den robotplæneklipper, der passer til DINE behov

Bekvemmelighed, farvel til mos og store miljøfordele har sendt salget af robotplæneklippere på himmelfart. Men risikoen for fejlkøb er...

Få en plæneklipper der er perfekt til rækkehuse og kolonihaver

Bor du i rækkehus, eller har du en by- eller kolonihave? Så bør du købe en plæneklipper der er designet til at forvandle alle små græsplæner...

29 robotplæneklippere testet: Se vinderen her

Er det i år, du vil gøre som så mange andre danskere og investere i en robotplæneklipper? Så kan Pricerunners testeksperter, efter en omfattende test af robotplæneklippere, nu fortælle dig hvilken du skal vælge. 29 robotter er testet. 1 robotplæneklipper løber med prisen som ’bedst i test’.

Stop brugen: Farligt haveredskab tilbagekaldes

Hvis de defekte dele bliver løse og flyver væk, er der risiko for personskade både for brugeren og folk i nærheden. Derfor tilbagekalder...

Kom let hele terassen rundt med denne ledningsfrie højtryksrenser

En uproblematisk forårsrengøring, uden ledninger og andre hindringer, er der vist mange, inklusiv os her os på idenyt, der drømmer om. Og...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en højtryksrenser er kraftfuld og ikke alt kan tåle at blive højtryksrenset.

Endelig: Nu kan du bruge løvblæseren uden at genere naboerne

Kom hurtigt og effektivt af med efterårsløv uden at genere naboerne. Læs mere om den nye miljøvenlige løvblæser her.

Haveredskab fra internetgigant tilbagekaldt: Udgør betydelig risiko...

Er dit haveredskab sikkert? Henover sommeren har Sikkerhedsstyrelsen tilbagekaldt flere haveredskaber - blandt andet fra en af verdens...

Pas på! Robotplæneklipper tilbagekaldt af sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt en robotplæneklipper solgt i Danmark, da den er til fare for både børn og voksne!

11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

Havestøvsuger gør udendørs-oprydning nemmere

Har du spildt noget jord, eller er havemøblerne dækket med pollen? Nu har GARDENA udviklet en håndstøvsuger til udendørs brug – som den...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt...

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...