Salget af robotplæneklippere er fordoblet denne sommer.
Salget af robotplæneklippere er fordoblet denne sommer. Foto: Heymate

Vådt vejr får haveejerne til at shoppe løs

Sidste års lune sommeraftener har været byttet ud med regnvejr og lavere temperaturer, og det kan mærkes på købelysten hos de danske haveejere. Det danske sommervejr har nemlig fået græsset til at gro igen - og det har fået flere danskere til at investere i en hjælpende hånd til haven. 

I modsætning til sidste sommer, hvor tørken skabte store problemer for de danske haveejere, bringer dette års våde sommervejr grønne og frodige græsplæner med sig. Det betyder, at det hurtigtvoksende græs igen skal holdes nede, og det kan tydeligt ses på salget af robotplæneklippere. 

Salg af robotplæneklippere er fordoblet

I år er det nemlig blevet langt mere populært at få græsset trimmet af den lille, selvkørende hjælper sammenlignet med sidste sommer. Faktisk er salget af robotplæneklippere i sommerperioden fordoblet. Det fortæller Kasper Witt, der er direktør hos RobotEksperten.dk, i en pressemeddelelse.

Han oplever tydeligt, hvordan efterspørgslen er steget, hvilket er en klar modsætning til sidste sommer, hvor en stor del af lageret ikke blev solgt og måtte overvintre.

Dejlig, dansk sommervejr

Det er, ifølge Kasper Witt, det danske sommervejr, der er den bedste forklaring på tendensen i forhold til sidste år. Danskerne er nemlig blevet et travlt folkefærd, og med hjælp fra teknologien kan boligejere spare tid på de mere praktiske opgaver, såsom havearbejde. Og nu hvor regnfulde dage har fået græsset til at gro igen, kan plænen være en konstant kilde til dårlig samvittighed. 

Ifølge analysevirksomheden YouGov angiver hele 57 procent af robotplæneklipper-ejere faktisk, at den primære årsag til købet af den selvkørende græsslåmaskine var at slippe for dårlig samvittighed og bekymring om plænen, når de er bortrejst eller på ferie. I samme undersøgelse angiver 28 procent, at de nu slipper for at diskutere, hvis tur det er til at slå græsset.

Den perfekte robotplæneklipper til plænen

Det triste danske sommervejr har for mange danskere således været den perfekte anledning til at investere i en robotplæneklipper, og det ser ikke ud til, at de fugtige græsplæner tørrer ud i løbet af denne sommer.

Samtidig har det dog også betydning, at priserne på robotplæneklippere er faldet, idet der er kommet flere konkurrenter og nye modeller på markedet. Vi har lavet en guide her, hvor du kan få overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu.

15. juli 2019
Mere om Haveredskaber og -maskiner

Stop brugen: Farligt haveredskab tilbagekaldes

Hvis de defekte dele bliver løse og flyver væk, er der risiko for personskade både for brugeren og folk i nærheden. Derfor tilbagekalder producenten nu produkterne.

Kom let hele terassen rundt med denne ledningsfrie højtryksrenser

En uproblematisk forårsrengøring, uden ledninger og andre hindringer, er der vist mange, inklusiv os her os på idenyt, der drømmer om. Og...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en...

Få mere ud af regnvandet med en regnvandstønde

En regnvandstønde er en god investering, hvis du bruger meget vand i haven. Læs alt, hvad du skal vide om at genbruge regnvand med en regnvandstønde her - og se 10 inspirerende bud på, hvordan de praktiske beholdere kan se ud i din have.

11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

7 ting du SKAL vide, før du køber robotplæneklipper

Robotplæneklippere kan være til stor glæde, men det er vigtigt at finde en maskine, der passer til både dine og din haves behov. Her kan du...

Fra symaskiner til plæneklippere: Verdenskendt havefirma fejrer...

Våben, symaskiner, motorcykler, brændeovne, kødhakkere og endelig havemaskiner. Husqvarna ser tilbage på 330 års innovativ, teknologisk udvikling. Få et indblik i den svenske producents unikke historie og milepæle fra våbenproduktion i 1689 til robotplæneklippere med kunstig intelligens i 2019 her.

Sådan laver du dit eget lugejern

Vil du fjerne ukrudt nemt og effektivt, har vi her et tip til, hvordan du kan bruge et gammelt, ødelagt haveredskab som lugejern.

Nu kan du lade din robotplæneklipper op med solenergi

Ny solcellelader kan holde din robotplæneklipper kørende på 100 procent grøn og gratis energi. Det betyder også, at du selv kan bestemme,...

Forhandler: Salget af benzindrevne plæneklippere styrtdykker

Salget af benzindrevne plæneklippere er gået voldsomt ned de senere år, mens elplæneklippere og robotplæneklippere har overtaget markedet. Derfor vælger flere forhandlere at fjerne de støjende græsslåmaskiner fra sortimentet.

Havestøvsuger gør udendørs-oprydning nemmere

Har du spildt noget jord, eller er havemøblerne dækket med pollen? Nu har GARDENA udviklet en håndstøvsuger til udendørs brug – som den...

Ryd op i skuret inden frosten kommer

Dit skur er uundværligt når haveredskaber og værktøj skal gemmes væk over vinteren. Men skal dine redskaber være så gode som nye til foråret...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt...

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...