Af sikkerhedsgrunde tilbagekalder STIHL nu to produkter. Produkterne vises ikke på dette billede. Se dem længere nede i artiklen.
Af sikkerhedsgrunde tilbagekalder STIHL nu to produkter. Produkterne vises ikke på dette billede. Se dem længere nede i artiklen. Foto: GettyImages

Stop brugen: Farligt haveredskab tilbagekaldes

Hvis de defekte dele bliver løse og flyver væk, er der risiko for personskade både for brugeren og folk i nærheden. Derfor tilbagekalder producenten nu produkterne.

Har du et trimmerhoved fra STIHL ved navn PolyCut 27-3 eller PolyCut 47-3 liggende derhjemme, så skal du ikke tage det i brug næste gang du skal rydde buske i haven. I stedet skal du hurtigst muligt returnere det til den forhandler, hvor du har købt det.

Stihl har nemlig opdaget en fejl i hovederne, der betyder, at de kan løsne sig og flyve væk, mens du bruger trimmeren - og det kan være særdeles farligt for dig selv eller omkringstående. 

Stop brugen med det samme!

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse, hvor de af hensyn til brugernes sikkerhed advarer mod at bruge de to trimmerhoveder. Samtidig beder de alle om straks at returnere produkterne hos nærmeste STIHL forhandler.

Her vil du både få pengene tilbage og få hjælp til at vælge et andet produkt, hvis du ønsker det.   

Det er trimmerhovederne på de benzindrevne græstrimmere og hækkeklippere, der nu kaldes tilbage. Har du en PolyCut af samme model liggende i skuret, bør du returnere produktet med det samme - både for din egen og andres sikkerhed. Hvis du har spørgsmål, bør du kontakte din lokale STIHL forhandler.
3. september 2019
Mere om Haveredskaber og -maskiner

29 robotplæneklippere testet: Se vinderen her

Er det i år, du vil gøre som så mange andre danskere og investere i en robotplæneklipper? Så kan Pricerunners testeksperter, efter en omfattende test af robotplæneklippere, nu fortælle dig hvilken du skal vælge. 29 robotter er testet. 1 robotplæneklipper løber med prisen som ’bedst i test’.

Kom let hele terassen rundt med denne ledningsfrie højtryksrenser

En uproblematisk forårsrengøring, uden ledninger og andre hindringer, er der vist mange, inklusiv os her os på idenyt, der drømmer om. Og...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en...

Undgå at komme til skade – pas på havemaskinerne

Følg reglerne for sikkerhed og sikkerhedsudstyr til dine motoriserede maskiner, når der skal arbejdes i haven. Mange haveentusiaster må nemlig en tur på skadestuden, fordi der har pådraget sig skader i forbindelse med havearbejde.  

11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

Overraskende: Husqvarna lancerer tøj-kollektion til udefolket

Det nye fritidstøj er designet, så du kan føle dig veltilpas uanset om du slapper af eller udforsker verden, hjemme eller udendørs.

Vådt vejr får haveejerne til at shoppe løs

Sidste års lune sommeraftener har været byttet ud med regnvejr og lavere temperaturer, og det kan mærkes på købelysten hos de danske haveejere. Det danske sommervejr har nemlig fået græsset til at gro igen - og det har fået flere danskere til at investere i en hjælpende hånd til haven. 

Sådan laver du dit eget lugejern

Vil du fjerne ukrudt nemt og effektivt, har vi her et tip til, hvordan du kan bruge et gammelt, ødelagt haveredskab som lugejern.

Nu kan du lade din robotplæneklipper op med solenergi

Ny solcellelader kan holde din robotplæneklipper kørende på 100 procent grøn og gratis energi. Det betyder også, at du selv kan bestemme,...

Forhandler: Salget af benzindrevne plæneklippere styrtdykker

Salget af benzindrevne plæneklippere er gået voldsomt ned de senere år, mens elplæneklippere og robotplæneklippere har overtaget markedet. Derfor vælger flere forhandlere at fjerne de støjende græsslåmaskiner fra sortimentet.

Havestøvsuger gør udendørs-oprydning nemmere

Har du spildt noget jord, eller er havemøblerne dækket med pollen? Nu har GARDENA udviklet en håndstøvsuger til udendørs brug – som den...

Ryd op i skuret inden frosten kommer

Dit skur er uundværligt når haveredskaber og værktøj skal gemmes væk over vinteren. Men skal dine redskaber være så gode som nye til foråret...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt...

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...