Foto: Flickr

Sådan sparer du hurtigt og nemt flere tusinde kroner, når du skal købe din nye plæneklipper

Vil du gerne spare en masse penge på din nye plæneklipper? Læs med her, og find ud af hvordan.

Af: Mette Gottlieb Pedersen & Pricerunner, 9. marts 2017

Er det på tide med en ny plæneklipper?

Foråret er kommet, og det er snart tid til enhver husejers favorit beskæftigelse; at slå græs. 

Det gælder derfor om at have udstyret helt i orden, så opgaven bliver til at overskue og resultatet bliver en flot, nyslået græsplæne. Hvis din nuværende plæneklipper er gammel og slidt, og du altid bakser med at få den i gang – så er en ny og frisk plæneklipper måske svaret.

Her følger en lille guide til, hvordan du bedst, nemmest og billigst finder din nye plæneklipper. 

Hvad er dit behov?

Det er selvfølgelig rart med en plænetraktor, som du kan sidde på - men hvis din græsplæne er lille, behøver du heller ikke overdrive.

Det kan også være at du bor i et villakvarter, og du ikke ønsker at larme så meget. Her kan en batteridreven plæneklipper være god, mens robotplæneklipperen kan være den perfekt havehjælper for dig, der ikke gider lave så meget.

For at få den bedste løsning for dig, er det derfor vigtigt at du kender dit behov og tilpasser dit valg af plæneklipper efter det. 

Stor eller lille plæne?

En lille plæne er velegnet til en håndskubber eller en robotklipper. Er din have stor som en park, er det nok mere en af de store plænetraktorer, du skal anskaffe. Men selvom din plæne har en vis størrelse, kan en robotplæneklipper godt klare arbejdet, da der findes modeller, som kan klare op imod 1500 m2 have.

Hvor ofte skal græsset slåes?

Plæner vokser forskelligt og vi har også forskellige holdninger til, hvor kortklippet eller lang den skal være.

Det er ikke lige meget, hvilken type plæneklipper du vælger. Hvis du ved, at du helst slår græsset når der er blevet for langt, så er det nødvendigt med en benzindreven plæneklipper eller havetraktor, der har noget power. Er det i stedet en hobby for dig at slå græs, og du gør det gerne fordi det skal ligne greenen på en golfbane, er det måske en frontrider med cylinderklippere du skal have.

Benzin eller batteri?

Der er kommet mange nye plæneklippere på markedet, som er batteridrevne. Det giver helt nye muligheder for dig, der gerne vil være mere miljørigtig og ikke larme så meget, når du slår græs.

De batteridrevne plæneklippere bliver hele tiden forbedret med stadigt kraftigere batterier, der gør den batteridrevne plæneklipper attraktiv for selv større græsplæner.

Hvilken en skal jeg vælge?

Når du har fundet ud af, hvilke behov du har til græsslåningen, kan du udvælge den plæneklipper du vil have - og det behøver slet ikke være så svært, selvom der findes forskellige typer af plæneklippere på markedet:

  • Benzindreven plæneklipper
  • Eldrevet plæneklipper
  • Batteridrevet plæneklipper
  • Plænetraktor
  • Robotplæneklipper
  • Håndskubber

Robotplæneklipperen

Robotplæneklipperen er utrolig smart, da den gør hele arbejdet for dig. I den seneste tid er denne form for plæneklipper blevet meget populær og der findes en masse modeller du kan vælge mellem. Priserne ligger dog i den høje ende, men det er faktisk muligt at spare flere tusinde kroner, når du køber en af de populære robotplæneklippere.

Sådan sparer du nemt tusindvis af kroner

Når du har besluttet dig for at investere i en robotplæneklipper, er det en rigtig god ude først at sammenligne prisen online på plæneklipperen inden du køber.

Det kan du gøre på Pricerunner.dk , som er Danmarks største online prissammenligningstjeneste. Her kan du aktuelt finde priser på mere end 1100 forskellige plæneklippere. 

Store prisforskelle

En aktuel prissammenligning af de 10 mest populære robotplæneklippere viser, at der i gennemsnit kan spares knap 4000 kroner ved at købe den ønskede robotplæneklipper i den billigste butik. Du kan nemt spare 30 procent på prisen, når du er på jagt efter din nye robotplæneklipper.

Der er markant store prisforskelle på identiske robotplæneklippere, og derfor er det vigtigt, at du ser dig godt for inden du køber en robotplæneklipper. 

Et eksempel er den populære Garden Sileno+ 1300. Den koster 11.424 kroner i den billigste butik, mens prisen ryger helt op på 18.398 kroner i den dyreste butik. Det er en prisforskel på knap 7.000 kroner eller 61 procent. Her vil du som forbruger spare 38 procent, hvis du vælger at handle i billigste butik.

En prissammenligning tager ikke lang tid, og det kan spare dig for mange penge.

Se de 10 mest populære plæneklippere og deres besparelser

Her kan de se hvor meget du kan spare på de ti populære robotplæneklippere, hvis du vælger billigste butik fremfor den dyreste butik.

1. AL-KO Robolinho 100                              34 %

2. Bosch Indego                                           43 %

3. Gardena Sileno                                        33 %

4. Robomow MC400                                    31 %

5. Bosch Indego 1000 Connect                   39 %

6. Gardena Sileno+ 1300                             38 %

7. Worx Landroid L WG792E                       33 %

8. Robomow MC500                                    23 %

9. Worx WORX Landroid M WG790E          21 %

10. Gardena R80Li                                       27 %

9. marts 2017 Mette Gottlieb Pedersen & Pricerunner
Mere om Haveredskaber og -maskiner

Buskrydder eller kastestjerne? Derfor sælges ulovligt haveredskab...

Sikkerhedsstyrelsen advarer om kastestjernelignende trimmerhoveder. Udstyret er livsfarligt og ulovligt i hele EU. Kun bestemte typer skæreudstyr må sidde på buskrydderen.

Sådan finder du den robotplæneklipper, der passer til DINE behov

Bekvemmelighed, farvel til mos og store miljøfordele har sendt salget af robotplæneklippere på himmelfart. Men risikoen for fejlkøb er...

Få en plæneklipper der er perfekt til rækkehuse og kolonihaver

Bor du i rækkehus, eller har du en by- eller kolonihave? Så bør du købe en plæneklipper der er designet til at forvandle alle små græsplæner...

29 robotplæneklippere testet: Se vinderen her

Er det i år, du vil gøre som så mange andre danskere og investere i en robotplæneklipper? Så kan Pricerunners testeksperter, efter en omfattende test af robotplæneklippere, nu fortælle dig hvilken du skal vælge. 29 robotter er testet. 1 robotplæneklipper løber med prisen som ’bedst i test’.

Stop brugen: Farligt haveredskab tilbagekaldes

Hvis de defekte dele bliver løse og flyver væk, er der risiko for personskade både for brugeren og folk i nærheden. Derfor tilbagekalder...

Kom let hele terassen rundt med denne ledningsfrie højtryksrenser

En uproblematisk forårsrengøring, uden ledninger og andre hindringer, er der vist mange, inklusiv os her os på idenyt, der drømmer om. Og...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en højtryksrenser er kraftfuld og ikke alt kan tåle at blive højtryksrenset.

Endelig: Nu kan du bruge løvblæseren uden at genere naboerne

Kom hurtigt og effektivt af med efterårsløv uden at genere naboerne. Læs mere om den nye miljøvenlige løvblæser her.

Haveredskab fra internetgigant tilbagekaldt: Udgør betydelig risiko...

Er dit haveredskab sikkert? Henover sommeren har Sikkerhedsstyrelsen tilbagekaldt flere haveredskaber - blandt andet fra en af verdens...

Pas på! Robotplæneklipper tilbagekaldt af sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt en robotplæneklipper solgt i Danmark, da den er til fare for både børn og voksne!

11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

Havestøvsuger gør udendørs-oprydning nemmere

Har du spildt noget jord, eller er havemøblerne dækket med pollen? Nu har GARDENA udviklet en håndstøvsuger til udendørs brug – som den...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt...

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...