Ny ladestation lader robotplæneklippere køre på miljøvenlig energi.
Ny ladestation lader robotplæneklippere køre på miljøvenlig energi. Foto: PR

Nu kan du lade din robotplæneklipper op med solenergi

Ny solcellelader kan holde din robotplæneklipper kørende på 100 procent grøn og gratis energi. Det betyder også, at du selv kan bestemme, hvor du vil placere ladestationen i din haven. 

Robotplæneklipperen har efterhånden gjort det nemmere for mange haveejere at nyde en velholdt græsplæne. Den larmer ikke, den bruger ikke meget energi, og den hurtige udvikling har gjort, at vi ikke engang behøver at være til stede, mens græsset bliver trimmet.

Der er dog det lille men, at en robotplæneklipper kræver strøm, og en ladestation tæt op af huset er ikke alle æstetikeres største ønske. Men nu kan det problem være fortid. 

Solcellefirmaet Viva Energi har nemlig netop lanceret en solcelleladestation til robotplæneklippere, der leverer 100 procent grøn solenergi.

Kan placeres hvor som helst

Det betyder, at robotplæneklipperen kan køre på miljøvenlig solenergi, og at du samtidig slipper for at etablere en stikkontakt til ladestationen.

Med solcelleladeren kan robottens dockingstation nemlig placeres hvor som helst i haven, så den er nem at flytte, hvis du senere vil ændre indretningen.

Ladestationen findes også til professionelt brug. 

Kører på overskyede dage

Den soldrevne lader kan blandt andet leveres med et vinkelstativ, som enten kan sættes direkte på jorden, eller monteres på en væg, så panelet fungerer som en carport til din selvkørende plæneklipper. Herfra vil strømmen lagres i anlæggets eget batteri, så robotten kan køre døgnet rundt selv på overskyede dage.

Solcelleladeren passer til stort set alle mærker af robotplæneklippere.

Du kan finde ladestationen til priser fra 3.500 kroner.  

9. april 2019
Mere om Haveredskaber og -maskiner

29 robotplæneklippere testet: Se vinderen her

Er det i år, du vil gøre som så mange andre danskere og investere i en robotplæneklipper? Så kan Pricerunners testeksperter, efter en omfattende test af robotplæneklippere, nu fortælle dig hvilken du skal vælge. 29 robotter er testet. 1 robotplæneklipper løber med prisen som ’bedst i test’.

Stop brugen: Farligt haveredskab tilbagekaldes

Hvis de defekte dele bliver løse og flyver væk, er der risiko for personskade både for brugeren og folk i nærheden. Derfor tilbagekalder...

Kom let hele terassen rundt med denne ledningsfrie højtryksrenser

En uproblematisk forårsrengøring, uden ledninger og andre hindringer, er der vist mange, inklusiv os her os på idenyt, der drømmer om. Og...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en højtryksrenser er kraftfuld og ikke alt kan tåle at blive højtryksrenset.

Undgå at komme til skade – pas på havemaskinerne

Følg reglerne for sikkerhed og sikkerhedsudstyr til dine motoriserede maskiner, når der skal arbejdes i haven. Mange haveentusiaster må...

11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

Overraskende: Husqvarna lancerer tøj-kollektion til udefolket

Det nye fritidstøj er designet, så du kan føle dig veltilpas uanset om du slapper af eller udforsker verden, hjemme eller udendørs. 

Vådt vejr får haveejerne til at shoppe løs

Sidste års lune sommeraftener har været byttet ud med regnvejr og lavere temperaturer, og det kan mærkes på købelysten hos de danske haveeje...

Sådan laver du dit eget lugejern

Vil du fjerne ukrudt nemt og effektivt, har vi her et tip til, hvordan du kan bruge et gammelt, ødelagt haveredskab som lugejern.

Forhandler: Salget af benzindrevne plæneklippere styrtdykker

Salget af benzindrevne plæneklippere er gået voldsomt ned de senere år, mens elplæneklippere og robotplæneklippere har overtaget markedet. Derfor vælger flere forhandlere at fjerne de støjende græsslåmaskiner fra sortimentet.

Havestøvsuger gør udendørs-oprydning nemmere

Har du spildt noget jord, eller er havemøblerne dækket med pollen? Nu har GARDENA udviklet en håndstøvsuger til udendørs brug – som den...

Ryd op i skuret inden frosten kommer

Dit skur er uundværligt når haveredskaber og værktøj skal gemmes væk over vinteren. Men skal dine redskaber være så gode som nye til foråret...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt...

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...