Denne artikel er sponsoreret

En robot passer plænen – uden at du løfter en finger

Få nyklippet græs med en robot – uden at løfte en finger.

Sommeren er for mange sæsonen for dårlig samvittighed over et græs, der igen er blevet for langt og irritation over et vejr, der ikke arter sig til at komme rundt med maskinen. Men sådan behøver det ikke være. Med en robotplæneklipper kan du få nyklippet græs sommer efter sommer – uanset vejret eller din egen lyst. Og selv, hvis du har været væk et par uger, står plænen smuk, tæt og skarp og klar til at tage imod, når du kommer hjem igen. Byd velkommen til robotplæneklipperen.

En robotplæneklipper er den ultimative hjælp til den travle børnefamilie, såvel som pensionisten, der så småt begynder at overveje at prioritere kræfterne til de vigtigere ting i livet. Og med god grund. Her får man en sand hjælpende hånd i hverdagen. Ikke bare i form af et fysisk arbejde, der bliver håndteret bedre og mere præcist, end man selv kunne have gjort det. Man slipper også for et græs, der skriger til ens dårlige samvittighed, eller den dukkede nakke gennem haven, når man endnu engang har sneget sig ud med den larmende maskine lige midt i naboernes grillaften på terrassen.

Vælg den rette kapacitet

Når du vælger din robotplæneklipper, så er der en række ting, du skal være opmærksom på. Du har med et stykke elektronik at gøre, og noget elektronik er mere gennemtænkt end andet. Når Honda fx udstyrer deres Miimo kvalitetsmodeller med robotteknologi, så bygger den på årtiers erfaring med at udvikle robotelektronik, der hjælper mennesket. Og det kan mærkes i mere gennemtænkte maskiner, der løser opgaverne med større overblik og overskud.

Miimo-modellerne kommer med en kapacitet på henholdsvis 2200 og 3000 kvm, og det synes umiddelbart af meget, hvis din have kun er 600 til 1000 kvadratmeter. Men sandheden er, at du skal vælge en maskine med en noget større kapacitet end størrelsen på din have, for ikke at ende med en robot, der skal køre rundt i haven dag ud og dag ind. Med en stor kapacitet får du en maskine, der kan klare jobbet på mindre tid og dermed også slider mindre på batteriet, robothjul, knive og motorer i længden. Det betyder, at den holder væsentligt længere end en maskine, der kun lige har kapacitet til plænens størrelse.

Støjsvag arbejdshest

Med Miimo fra Honda får du en maskine, der bygget til at tjene din græsplæne år ud og år ind. Hvor vi selv ville slå græsset en gang om ugen, så er knivene mindre på robotplæneklipperen og derfor skal den køre hver eller hver anden dag for hele tiden at kunne navigere og skære igennem græsset. Det betyder til gengæld, at du har nyklippet græs i alt slags vejr og at de fine afklippede græsspidser hele tiden falder ned mellem græsset og giver næring. Så ikke alene vil du altid have en nyklippet græsplæne, du vil også hurtigt få en tættere og smukkere græsplæne. Derudover har Miimo’erne en fantastisk stillefunktion, der betyder, at du kan indstille den til at køre om natten uden at forstyrre naboernes eller egen nattesøvn.

Børne- og dyrevenlig

En kanttråd om haven, træer, buske og bede sikrer, at Miimo kan navigere rundt, mens sensorerne i det ultrasensitive skjold sikrer, at de små og skarpe knive stopper i samme øjeblik maskinen registrerer en uventet forhindring, eller hvis den bliver løftet op. Det betyder, at den lever op til seneste EU-lovgivning på området, men vigtigst af alt, så kan du trygt lade børn og dyr bruge haven, som de plejer uden at være bekymret for deres sikkerhed. Ligesom du kan programmere den til at køre, når du ved, at det passer bedst med familiens øvrige aktiviteter.

Let at installere

En Miimo er lige så let at betjene og indstille som en app på en smartphone. Efter at du har gravet kanttråden ned om have, træer og bede og pinkode og antal kvadratmeter er tastet ind, foreslår robotten selv en zoneinddeling og tidspunkter for, hvornår den kører. Her vil den typisk foreslå formiddag på hverdage. Men du kan også let og enkelt selv inddele haven i op til 5 zoner og programmere de tidspunkter, der passer dig. Den lille Miimo-model kan køre med op til 300 meter kanttråd, mens du kan lægge 500 meter med den store.

Du kan også vælge at få din Honda Miimo installeret. Så bliver alle tråde gravet ned og din robotplæneklipper bliver programmeret for dig, så den passer græsplænen, som du ønsker det. Og med samme firma kan du arrangere, at de henter din Miimo om efteråret og sørger for frostfri opbevaring, så batterierne er beskyttet, skifter knivene og sætter maskinen tilbage i din lader i foråret, så du er klar til næste sæson.

Læs mere om kvalitetsløsninger og tankerne bag Hondas robotteknologi på www.hondapower.dk

29. januar 2019
Mere om Haveredskaber og -maskiner

Få mere ud af regnvandet med en regnvandstønde

En regnvandstønde er en god investering, hvis du bruger meget vand i haven. Når du opsamler regnvand sparer du nemlig penge, gør noget godt for miljøet og giver dine kloakker en hjælpende hånd. Læs alt, hvad du skal vide om regnvand og regnvandstønder her - og få 10 inspirerende bud på, hvordan de praktiske beholdere kan se ud. 

Tre tips til dig der vil købe en plæneklipper

Lige nu kan man finde 1.206 plæneklippere til salg på dba.dk. Her får du tips til tre ting, du skal forholde dig til, når du køber en brugt...

Sådan må du aldrig bruge din højtryksrenser

En højtryksrenser kan være et effektivt redskab til at rense terrassen eller facaden på huset, når intet andet virker. Men pas på – en...

Haveredskaber: Sådan vælger du mellem batteri, ledning og benzin

Der findes et stort udvalg af motoriserede haveredskaber, men ved du, om du skal vælge en batteridrevet motorsav, en benzindrevet hækkesaks eller en elektrisk løvsuger til havearbejdet? Vi guider dig til at finde den havemaskine, der passer bedst til dine behov.

Ryd op i skuret inden frosten kommer

Dit skur er uundværligt når haveredskaber og værktøj skal gemmes væk over vinteren. Men skal dine redskaber være så gode som nye til foråret...

Pas på! Disse former for havearbejde sender flest på hospitalet

Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.

Her er brugtmarkedet største hits hos haveejerne

Havesæsonen er skudt i gang, og det er jagten efter brugte haveting også. Lige nu ryger brugte plæneklippere og havetraktorer som varmt brød. Det viser en ny undersøgelse.

9 lækre havemaskiner der også er gode for miljøet

Pas din have – og pas på miljøet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få værdifuld maskinhjælp i haven OG tage hensyn til miljøet på...

Sådan sparer du hurtigt og nemt flere tusinde kroner, når du skal...

Vil du gerne spare en masse penge på din nye plæneklipper? Læs med her, og find ud af hvordan.

Uundværlige haveredskaber

Vi har fundet en  haveredskaber, der gør arbejdet lettere, sjovere, nemmere og mere effektivt. Kort sagt – havens "must-haves".

Multihavemaskinen indtager haven

En multihavemaskine kan afhængig af det udstyr, du bruger, klare flere forskellige arbejdsopgaver i haven. Med et snuptag kan du fx forvandl...

Test: Robotplæneklipperen gør græsslåningen nem

Hører du til blandt dem, der holder af en nytrimmet græsplæne, men ikke rigtig gider besværet med at klippe den, så kan det være, at en...

Giv de batteridrevne haveredskaber et langt liv

Et hav af nye batteridrevne redskaber er med til at lette havearbejdet lige fra beskæring og hækkeklipning til kant­trimning og græsslåning. Læs her om, hvordan du giver maskinerne og de smarte lithium-ion-batterier et længere liv.

Haveredskaber, der selv klarer arbejdet for dig

De nyeste tendenser inden for moderne haveredskaber handler ikke så meget om, at du skal gøre det selv. De handler mere om at få nogen –...

Undgå ulykker under havearbejdet

Mens de fleste danskere er fantastisk bevidste om sikkerhed på deres arbejdsplads, så er det for mange nærmest lige modsat, når det gælder...