Skab en ekstra siddeplads med en farverig "paddehat".
Skab en ekstra siddeplads med en farverig "paddehat".

Sådan laver du en sjov skammel til haven

Det er nemt at lave en sjov udendørs skammel med facon som en svamp: Sæt en skumhynde på toppen af en træstub, der beklædes med voksdug, så den kan holde til at stå ude. Følg vores trin for trin-vejledning.


Beklæd skamlen med voksdug, så den kan stå ude

Når træstubben skal stå ude det meste af sommeren, skal voksdugen kunne tåle fugt. Derfor er det vigtigt, at du vælger en voksdug, der er helt “lukket”. Det vil sige, at den ikke kun må være en coated eller en textil/hør-voksdug. Vælg derimod en pvc-voksdug, hvor overfladen er helt blank, nærmest lakeret - netop det gør, at vandet vil prelle af.

Det skal du bruge:

 • Træstubbe
 • Voksdug
 • Lim
 • Koldskum
 • Brødkniv og hobbykniv
 • Hæfteklammepistol

Billige skamler
Voksdug fås i mange varianter på nettet, og priser ned til 25 kr. per meter. Skumhyndens pris afhænger af, hvor hård en hynde, du vælger. Du kan købe skumhynder i stofbutikker eller købe en skummadras og skære op - regn med min. 100 kr. for en hynde på 5 x 60 x 120 cm.


Sådan gør du:Nancy Gerber

Tegn træstubben af
Stil træstubben på skumhynden, og tegn omkredsen af. Når cirklen er tegnet af, lægges ca. 5-10 cm til hele vejen rundt, og du tegner en ny cirkel. Jo større cirkel du laver på skummet, jo større sædepude og paddehat får du.Nancy GerberSkær skummet ud
Tykkelsen på skummet er også afgørende for, hvor stor, rund og høj paddehatten bliver. Vi har brugt en skum på ni cm og klippet to cirkler for at få endnu mere højde på. Skær cirklerne ud med en brødkniv. Derefter limer du de to cirkler sammen. Lad limen tørre, inden du fortsætter.


Nancy GerberMål voksdugen ud
Du skal måle godt efter for at finde den rigtige diameter på voksdugen. Du kender allerede diameteren på skumhynden - dertil lægges højden af hynden til i begge sider. Dernæst skal du måle underkanten af skummet og ind til træstubben, da voksdugen skal ned omkring og ind til stubben og sættes fast. Når du har målt, lægges der yderligere fem-seks cm til, så der er overskydende stof at sætte hæfteklammer i. Klip voksdugen ud med en stofsaks, der er ordentlig skarp.

Nancy GerberHæft voksdugen fast
Lim skumhynden fast til træstubben - og lad tørre, inden du går videre. Bagefter skal voksdugen hæftes på hele vejen rundt i kanten af træstubben, lige under skummet. Det bedste resultat opnår du ved at bruge en hæfteklammepistol. Den er let at arbejde med, og du kan bruge den anden hånd til at rette stoffet til, inden du slår næste klamme i. Det er vigtigt, at du bruger rigeligt med hæfteklammer, så kanten lukkes godt, og der ikke kan trænge fugt ind til skumhynden. Hænger der noget overskydende voksdug tilbage, så brug en hobbykniv til at skære det væk.

Gode tips

 • Tegn cirklen på voksdugen: Brug en blyant med en snor. Snorens længde er cirklens radius.
 • Voksdug med prikker fås i mange farver. Lav hver træstub i sin egen farve.
 • Brug rigeligt med hæfteklammer rundt i kanten, så den bliver lukket helt til. På den måde kan fugten ikke trænge ind og ødelægge skummet.
 • Vælg træstubbe i forsk. højder, så skamlerne passer til forskellige personer.
 • Brug skamlerne i haven - placér dem omkring en bålplads, sæt dem i dit yndlings-siddested eller brug dem som et skulpturelt indslag.
 • Skab ekstra farvespil ved at vælge voksdug med forskellige mønstre til de forskellige skamler.

 

18. maj 2011
Mere om Havemøbler

10 hængekøjer - inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthængekøjer til træerne.

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Vedligeholdelsesfri havemøbler - fra rattan til rustfrit stål

Det boomer med havemøbler, som du hverken behøver at bruge tid eller kræfter på at vedligeholde. For eksempel møbler til haven lavet af...

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Gør havemøbler af plastik helt rene igen

Smid ikke plastik havemøbler ud, fordi de er blevet nussede at se på. Med ganske få midler kan de shines op igen - og et af dem hører faktisk til bilen.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Projekt havemøbel

Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien...

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg dit eget lille bord til haven

Har du bare lidt tæft for at arbejde i træ, kan du kaste dig ud i opgaven og snedkerere dit eget praktiske bord til haven.

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde, en solseng, hyndeboks, læskærm og et grillbord. 

Byg en bænk til dine havefester

Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser...

Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.