Margurit-serien fra Mandalay i aluminium og teak, to meget holdebare materialer.
Margurit-serien fra Mandalay i aluminium og teak, to meget holdebare materialer. Foto: PR

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som nyt materiale i kollektionerne af havemøbler. Og der er naturligvis en masse dansk design i teak og rattan til de mere romantiske. 

Af: Redaktionen, 12. maj 2017

Slidstærkere letvægtere til fornuftige priser

Ilva gør meget ud af, at havemøbler skal veje så lidt som muligt, så de er nemme at flytte - fx fra terrassen og ind i skuret. Eller fra altanen og ud i gårdhaven. Cafésættet Merano med to stole og et bord koster 3397 kr.

Hårdføre havemøbler i fibercement

Fibercement er et miks af cement og plastfibre. Det er en god nyhed for haveejere, for cementen kan holde til alt - også det utidige danske vejr. Det er noget af det tætteste, man kan komme til vedligeholdelsesfrie havemøbler.

Dette sæt fra Bauhaus består af en hjørnesofa og et sofabord udført i fibercement samt hynder og puder i forskellige farver. Det vedligeholdelsesfrie materiale har lang levetid og modstår uden problemer angreb fra fugt og svamp. Valdemar loungesæt: 14.999 kr. 

Næsten vedligeholdelsesfri solvogn i rattan

En klassisk solvogn, som sender tankerne tilbage til 30´erne. Solvognen er forarbejdet i polyrattan og i 100% rustfrie materialer og er således total vedligeholdelsesfri og kan således stå ude hele året. Solvognen er forsynet med hjul, så den nemt kan trækkes ud i haven eller i solens retning. Størrelsen passer, så også en fuldvoksen mand kan ligge udstrækt i den. 6595 kr. inkl. hynde og fåes hos Livingoodies.dk, Sika Design.

Meget slidstærkt havemøbel-sæt til haven

Toscana-havebordet fra Mandalay er udført i såkaldt kompaktlaminat, som gør, at at det kan tåle hvilken som helst udfordring fra vejret. 5980 kr. Siena-stabelstolen af aluminium og snoreflet har samme slidstærke kvaliteter, 1280 kr.

Aluminium malet i romantisk stil

Copenhagen-bænk og -bord designet af Strand+Hvass. Fremstillet i pulverlakeret aluminium. Sæt til 10.998 kr., Cane-line.

Gyngestol i plastic og bambus

Click-gyngestol med armlæn og meder i bambus. Har bevægelige og aftagelige plastlameller for bedst mulig siddekomfort. Fås i fem farver, 2999 kr., IDEmøbler.

 Billige paller med indbygget hygge

Bauhaus har en nyhed til jer, der mangler et hyggehjørne i haven, men ikke vil væltes økonomisk. Pallerne koster kun en 100-kroneseddel, og du kan oven i købet få vandafvisende hynder og puder til ganske fornuftige priser. Det er måske en tilsnigelse at kalde paller brugt på denne måde for vedligeholdelsesfrie havemøbler, men så er de i det mindste meget nemme at udskifte, når de engang bliver slidte.

Det rå og slidte træ virker ekstra flot med grå og cappuccino-farvede tekstiler til hynderne - og glade frugtfarver til puderne. En hynde koster 499,95 kr. hos Bauhaus. 

Læs også: Regnvandstønde - sådan genbruger du regnvandet

12. maj 2017 Redaktionen
Mere om Havemøbler

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

Hygge, varme og snobrød – der er ikke noget, der samler familien som levende flammer i haven. Se her, hvilken løsning der passer bedst til dig og din have.

10 hængekøjer - inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthæ...

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Projekt havemøbel

Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien er nu et skridt nærmere fra skrot til Amager slot.

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg dit eget lille bord til haven

Har du bare lidt tæft for at arbejde i træ, kan du kaste dig ud i opgaven og snedkerere dit eget praktiske bord til haven.   

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde,...

Byg en bænk til dine havefester

Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser...

Plej dine træhavemøbler, så holder de længere

Det er ikke til at komme udenom: Træhavemøbler har en charme, som plastikmøblerne bare ikke har. Og så længe du husker at pleje dine træhavemøbler rigtigt, så kan de faktisk holde i mange år.

Shop havemøbler af granit

Stenarten granit kan mildest talt holde til lidt af hvert. Massive havemøbler af granit har eksisteret længe, men i år er der også kommet...

Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.