Hængekøje med stativ fra XL-Byg
Hængekøje med stativ fra XL-Byg Foto: Producenterne

10 hængekøjer - inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthængekøjer til træerne.

Af: Mikkel Hede, 29. maj 2018

10 hængekøjer til driverlivet

En hængekøje er det gode liv og ren afslapning i haven. Men hvilken én skal man vælge? Skal det være en enkel hvid hængekøje i bomuld med flettede frynser ned langs siden? Eller skal det være en luksushængekøje med stativ?

Begge dele finder du i dette galleri. Her finder du også mexicanske og brasilianske hængekøjer og link til steder, hvor du kan købe de 10 hængekøjer i galleriet.

Rød hængekøje fra Fatboy.  
Fatboy som hængekøje.  

Fatboy hængekøje

Fatboy er ikke bare sækkestole. Fatboys Headdemock hængekøjer er lavet i vandafvisende polyester, og der følger et stativ i letvægtsstål med. Hængekøjen kan bære 150 kg. Det er i hvert fald halvanden voksen eller 4-5 tumlende børn. Prisen hos Tendensshop er 3.000 kroner.

Læs mere om Fatboy hængekøjen her.

Hvid hængekøje fra Jysk.  
Bergfink hængekøje fra Jysk.  

Hvid hængekøje fra Jysk

Cirka sådan så barndommens hængekøjer ud for mange: et stykke hvidt vævet stof med flettede frynser spændt ud mellem to træstokke. Der findes mange modeller af denne slags. Denne hedder Bergfink og forhandles hos Jysk for 99 kroner.

Find den hvide hængekøje i din nærmeste Jysk eller online.

Hængekøje med stel.  
Sandfarvet hængekøje med havudsigt.  

Hængekøje med træstel

Denne sandfarvede kanvas-hængekøje med træstel i kinesisk lærketræ har vi fundet hos XL-Byg til 1.700 kroner. Den har en bæreevne på 200 kg. Hængekøjestanderen, Amazonas, koster ligeledes 1.700 kroner. 

Læs mere om hængekøjen Outrium Samos her.

 Farvestrålende mexicansk hængekøje i nylon.  
En spraglet og farverig hængekøje i nylon fra Mexico.  

Mexicansk hængekøje

Hængekøjer er en stor ting i Mexico. De mexicanske hængekøjer er karakteriseret ved deres muntre farver og den unikke vævemetode. Vævningen er meget solid, og den muliggør, at man kan bruge den både på langs og på tværs som en hængestol, hvor den faktisk yder en særdeles god støtte i ryggen. 

Denne hængekøje i nylon har vi fundet hos Køjeshop, hvor den kan købes til 940 kroner.

Læs mere om den mexicanske hængekøje her

 Brasiliansk hængekøje,  
Mexicansk eller brasiliansk?  

Brasiliansk hængekøje

Når vi nu er i det amerikanske, så er her en brasiliansk hængekøje. De er som regel vævet lidt tættere end de mexicanske hængekøjer, og de er sædvanligvis i bomuld.

Denne stribede brasilianske hyggekøje er fundet på en udenlandsk hjemmeside, Icolori-hammocks, hvor den kan købes for ca. 32 euro.

 Telthængekøje.  
Rok'n'roll i et hængekøjetelt opkaldt efter pilrokken.  

Stingray hængekøjetelt

Er dette en hængekøje eller et telt? Begge dele, selvfølgelig.

Hængekøjeteltet fra Tentsile er blevet defineret af Naturstyrelsen som et telt. Det kan derfor fuldt lovligt anvendes i de ca. 200 danske skove, der har fri teltning. 

Tentsile Stingray opererer, som det kan ses, med tre fastgørelsespunkter. Når hængekøjeteltet er på plads, vil der automatisk danne sig tre kamre i bunden af teltet, som vil fungere som behagelige sovelejer for tre personer. 

Læs mere om Tentsile Stingray hængekøjetelt her

Hængekøje fra Cacoon med trefodsstativ.  
Cocoon er engelsk for puppe. Cacoon betyder ikke noget, men navnet virker alligevel velvalgt.  

Cacoon hængekøje med træstel

Denne puppelignende hængekøje fås både i en single og en double version. Den fastgøres i et enkelt punkt. Den kan også monteres til enten et træstel eller et stel i stål, som Cacoon også leverer.

Find din Cacoon hængekøje her

 Stribet hængekøje fra IKEA.  
Stribet afslapning.  

Stribet hængekøje fra Silvan

Det kan også gøres enkelt og charmerende med Silvans blå- og grønstribede hængekøje til 250 kroner

Hængekøjen kan købes i butikken eller bestilles direkte fra Silvans hjemmeside.

Risö hængekøje og Gårö hængekøjestel fra IKEA.   
Risö hængekøje og Gårö hængekøjestativ fra IKEA.  

Hængekøje fra IKEA

IKEAS hængekøje, Risö, er lavet i 100 % polyester og med reb i propenplast. Sammen med hængekøjestativet Gårö er listeprisen hos IKEA for denne løsning 829 kroner. Risö kan fås alene for 229 kroner.

Find IKEAS hængekøjesektion her

 Kingsize hængekøje.  
 Dobbelt driverliv i dobbelthængekøje.  

Dobbelthængekøje i luksusklassen

Denne kingsize model hedder Alabama Avocado og står til 1500 kroner hos La Siesta. Den passer fint sammen med Canoa Caramel stativet (på billedet) til 2970 kroner. 

Læs mere om både hængekøjen og stativet her

29. maj 2018 Mikkel Hede
Mere om Havemøbler

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

Hygge, varme og snobrød – der er ikke noget, der samler familien som levende flammer i haven. Se her, hvilken løsning der passer bedst til dig og din have.

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til...

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Projekt havemøbel

Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien...

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg dit eget lille bord til haven

Har du bare lidt tæft for at arbejde i træ, kan du kaste dig ud i opgaven og snedkerere dit eget praktiske bord til haven.

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde, en solseng, hyndeboks, læskærm og et grillbord. 

Byg en bænk til dine havefester

Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser...

Plej dine træhavemøbler, så holder de længere

Det er ikke til at komme udenom: Træhavemøbler har en charme, som plastikmøblerne bare ikke har. Og så længe du husker at pleje dine træhave...

Shop havemøbler af granit

Stenarten granit kan mildest talt holde til lidt af hvert. Massive havemøbler af granit har eksisteret længe, men i år er der også kommet en tyndere og lettere udgave på havemøbelmarkedet.

Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.

Sådan laver du bænken om træet

Du kan selv lave en hyggelig “sladrebænk” rundt om et træ i haven. Følg anvisningen trin for trin, og bænken bliver flot.