Her har vi lagt to madrasser i sengen.
Her har vi lagt to madrasser i sengen.

Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.

Af: , 12. februar 2009

Med nogle madrasser betrukket med voksdug og en jernseng, kan du ligge og nyde solen i haven eller sove under åben stjernehimmel hele sommeren.

Sengen ser fantastisk ud i haven, du har din helt unikke løsning, og arrangementet vinder klart flere point på komforten, end en solvogn gør.

Er du heldig, kan du finde en jernseng eller en af metal på et loppemarked, og madrassen kan ofte købes på tilbud i bolighuset. Så mangler du kun at finde betrækket – og du er klar til sommeren i haven.

  Vælg gerne voksdug i forskellige mønstre.
Praktiske valg
Det sjove går lidt af havesengen, hvis madrassen skal slæbes ind og ud hver dag. Derfor er voksdug en virkelig god løsning. Selvfølgelig har madrassen bedst af at komme ind, men den klarer sagtens en nat eller to i det fri – og også en byge. Forsyner du betrækket med lynlås, kan dugen oven i købet vaskes i maskinen, og så er du helgarderet.

Et sted i skyggen
Sæt sengen under et æbletræ eller et andet sted med halvskygge, så er også naboen misundelig.

Voksdug kan købes i de fleste stofbutikker, men du kan være heldig at finde et godt tilbud på nettet. Vi fandt fx de viste mønstre til 39,95 og 69,95 kr. meteren på den måde. Sørg for at vælge den lidt “bløde” voksdug, der er knap så behandlet, så er den også behagelig at ligge på i sommervarmen og i de kølige nætter.

Er du lidt vaks ved en symaskine, tager det ikke ret lang tid at sy betrækket. Ellers kan du få en syerske eller møbelpolstrer til det. Det koster ca. 1.000 kr.

Jern og voks
Vi har brugt en jernseng fra Ikea til 449 kr. og lagt 3 billige skummadrasser i. De er også fra Ikea og koster 149 kr. stykket. Så mangler du bare noget billig voksdug, og du har en seng, som kan stå i haven hele sommeren.
De 3 madrasser oven på hinanden giver en stemning af “prinsessen på ærten”, og så har du med et snuptag en ekstra madras til græsplænen.

Praktisk
Betrækkene er syet, så de kan tages af skumgummi-madrasserne, når de skal vaskes. I hver ende er der sat en lynlås i.

  Puder i forskellige mønstre og størrelser fuldender arrangementet.
De snedige små detaljer
De to gamle malkeskamler fik en rest af voksdugen på og fungerer som små “afsætter-borde” til saftevand og en god bog. Når du og dine gæster sidder i sofa-sengen, så er de også fine som små skamler til fødderne.

Om aftenen vil et par lygter med levende lys eller lanterner i træet skabe en helt eventyrlig stemning under æbletræet i haven.
12. februar 2009
Mere om Havemøbler

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

Hygge, varme og snobrød – der er ikke noget, der samler familien som levende flammer i haven. Se her, hvilken løsning der passer bedst til dig og din have.

10 hængekøjer - inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthæ...

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Projekt havemøbel

Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien er nu et skridt nærmere fra skrot til Amager slot.

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg dit eget lille bord til haven

Har du bare lidt tæft for at arbejde i træ, kan du kaste dig ud i opgaven og snedkerere dit eget praktiske bord til haven.   

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde,...

Byg en bænk til dine havefester

Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser...

Plej dine træhavemøbler, så holder de længere

Det er ikke til at komme udenom: Træhavemøbler har en charme, som plastikmøblerne bare ikke har. Og så længe du husker at pleje dine træhavemøbler rigtigt, så kan de faktisk holde i mange år.

Shop havemøbler af granit

Stenarten granit kan mildest talt holde til lidt af hvert. Massive havemøbler af granit har eksisteret længe, men i år er der også kommet...

Sådan laver du bænken om træet

Du kan selv lave en hyggelig “sladrebænk” rundt om et træ i haven. Følg anvisningen trin for trin, og bænken bliver flot.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.