Havestolen Click fra Ilva egner sig helt sikkert også som strandstol.
Havestolen Click fra Ilva egner sig helt sikkert også som strandstol.

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Havestole - komfort og look

Havestole handler om komfort. Man skal sidde godt i dem. Havestole handler lige så meget om identitet og æstetik. De skal se pæne og repræsentative ud i haven. Hele sommeren vil havemøblerne nemlig være en slags ekstra pryd til facaden - eller det modsatte. Eller de vil på samme vise være det visuelle fixpunkt i baghaven.  

Her er 10 havestole i alle mulige forskellige materialer fra 10 af de mest populære levarandører af havestole til danske haver. Her finder du stedet til at danne dig et overblik over, hvad der lige og nu her findes på markedet, og for de fleste af havestolenes vedkommende: til priser, hvor de fleste kan være med. 

1. Äpplarö - Ikea havestol og klapbord

 
Klapstole og klapbord fra Ikea.  

Ikeas klapstole, Äpplarö, i massiv akacietræ er et holdbart bud på praktisk inventar til haven. Både stole og borde kan klappes sammen. Ikea-hynderne Vårda anbefales af Ikea til Äpplarö stolene. Den vejledende pris for to stole + klapbord er kroner 1.199. Se mere på Ikeas hjemmeside

2. Havestolen Click fra Ilva

 
Havestolen fra Ilva findes i flere forskellige varianter.   

Click er Ilvas havestol med stel i metal og armlæn i bambus. Højden er 82 cm, bredden 60 cm, længden 55 cm. Listeprisen hos Ilva kan variere. Den aktuelle officielle pris er kroner 999. Prisen er eksklusiv hynde. Se mere her.

3. Botanic - havestol fra IDEmøbler

 
Botanic - skalstol til haven med organiske former i den udstansede ryg.   

Ilvas havestol bærer det velvalgte navn: botanic. Det passer fint med ryglænets organiske udstansede mønster, og det stemmer også overens med stolens formål - som siddeplads midt i alle de botaniske herligheder i haven. Skalstol-delen er i hvid plastik. Stellet er i hvid metal, og trædelen af benene er i FSC-certificeret eucalyptustræ. Den officielle pris er i øjeblikket kroner 899,25 på IDEmøblers hjemmeside. Se mere her.

4. Havestol med indbygget hynde

 
Luksus havestole med indbyggede hynder.  

Cane-Line er et møbelbrand, der forhandles i mange forskellige mindre og større boligbutikker rundt omkring i Danmark, blandt andet i Illums Bolighus. Den udendørs spisestol Core har indbygget hynde i materialet Quick Dry Foam. Core er stabelbar og findes både med og uden armlæn. Disse havestole hører til i den dyrere prisende med en aktuel pris på kr. 2.499. Find havestolen i udvalgte butikker eller bestil den via Cane-Lines hjemmeside.  

5. Havestol i rattan

 
Havestol á la Verner Panton.   

Bobby Chair hedder denne stol, der forhandles af bolighuset Living-in-Harmony i Glostrup. Stolen er udført i rattan med et sort pulverlakeret metalstel. Stolen bringer mindelser om Verner Pantons ikoniske Panton Chair, som var udført i glasfiber. Bobby-stolen kan købes med en tilvalgt naturfarvet kanvasstykke eller et stykke lammeskind. Prisen er kroner 1.395. Se mere på living-in-harmony.dk.

6. Spisebordsstol til haven fra Coop

 
Havestol i naturteak fra FDB møbler.  

Fra det relancerede FDB Møbler kommer denne enkle og klassiske træstol i naturolieret teaktræk. Stolen, der er designet af Thomas E. Alken, kan både bruges indendørs omkring spisebordet og i haven omkring havebordet. Målene er 86 x 60 x 63,5 cm. Prisen i Coops webshop er kroner 1.499. Se mere her

7. Havestol i formstøbt plast fra Bilka

 
Iowa - formstøbt havestol fra Bilka i 11 forskellige farver.  
Bilkas havestol hører til blandt de billige havemøbler. Det kan måske undre ved første blik. Iowa-havestolen ligner nemlig noget, der er skabt i polyrattan-flet. Stolen er dog lavet i formstøbt plast, hvilket generelt er et billigere materiale. Iowa føres hos Bilka i 11 forskellige farver. Den aktuelle pris på Bilkas webshop er kroner 224,50. Se mere her.

8. Hvide Sande havestol fra Jysk

 
Havestol i massiv træ fra Jysk.  

Denne havestol fra Jysk er udført i FSC hårdttræ. Stolen giver tydelige mindelser om Hvide Sande havebænken, og hedder præcis også Hvide Sande. Prisen hos Jysk står i øjeblikket til kroner 799.

9. Havemøbler til børn - Marguerit

 
Marguerit havemøbler til børn fra Mandalay.  

Marguerit serien af havemøbler stammer tilbage fra 50'erne. De er designet af møbeldesigneren Ankjær Andreasen. Havemøblerne i Marguerit-serien blev relanceret og udvider fra og med 2003. Nu er de også kommet i en version til børn. Det er letvægtsmøbler i massiv teak og pulverlakeret aluminium. Den stabelbare Marguerit-børnestol står til kroner 995. Margurit Kids Havebord koster kroner 2.295 på den danske møbelwebshop Mandalay's hjemmeside

10. Billig havestol i plastik

 
Amerikastol - formstøbt havestol i hvid plastik.  

Billig havestol i plastik - det lyder måske ikke pænt, men så er det til gengæld enkelt. Denne plastikstol i formstøbt plast er nem at vedligholde. Havestolen hedder Amerikastol og kan købes hos havemekka.dk for kroner. 199. 

1. maj 2017
Mere om Havemøbler

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

Hygge, varme og snobrød – der er ikke noget, der samler familien som levende flammer i haven. Se her, hvilken løsning der passer bedst til dig og din have.

10 hængekøjer - inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthæ...

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som nyt materiale i kollektionerne af havemøbler. Og der er naturligvis en masse dansk design i teak og rattan til de mere romantiske. 

Vedligeholdelsesfri havemøbler - fra rattan til rustfrit stål

Det boomer med havemøbler, som du hverken behøver at bruge tid eller kræfter på at vedligeholde. For eksempel møbler til haven lavet af...

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Gør havemøbler af plastik helt rene igen

Smid ikke plastik havemøbler ud, fordi de er blevet nussede at se på. Med ganske få midler kan de shines op igen - og et af dem hører faktisk til bilen.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Projekt havemøbel

Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien...

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg dit eget lille bord til haven

Har du bare lidt tæft for at arbejde i træ, kan du kaste dig ud i opgaven og snedkerere dit eget praktiske bord til haven.

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde, en solseng, hyndeboks, læskærm og et grillbord. 

Byg en bænk til dine havefester

Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser...

Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.