Bliv del af idenyt havekalender
Bliv del af idenyt havekalender Foto: iStock

idenyt havekalender: Hold dig opdateret på haven

Havekalender

Vi har startet et nyt forum, hvor du kan nørde havens sæsoner sammen med andre læsere. Hver dag deler vi eksperternes bedste tips, holder spørgetime, eksklusive konkurrencer og meget mere. Skal du være med?

Er det nu, jeg skal plante ud? Hvad med beskæring? Hvilke krukkeblomster holder til vinter? Kan man plante tomater på friland? 

Vi har alle spørgsmål til hjemmets grønne oase, der for de fleste af os, er et frirum, der bringer glæde hele året. Haven er en legeplads, hvis du investerer tiden og viljen i den – og for at hjælpe dig på vej, har vi startet et nyt eksklusivt forum på Facebook.

Vores nye have-forum

idényt havekalender er en levende guide til haven – måned for måned. Vi deler gøremål, som du skal klare nu, samt inspiration til kreative og praktiske projekter. Skal du være med? Så klik her.

Hver måned får du desuden en gratis ebog med månedens gøremål, og mulighed for at spørge hinanden og vores eksperter til råds.

Hjælp andre igang

Hos idényt har vi en mange-årig tradition for at tage vores læsere med på råd. Det gør vi også i havekalenderen, hvor I kan dele jeres bedste idéer og få inspiration fra hinanden.

De bedste af dem, deler vi på idényt og tager med i vores samlede Havekalender 2018.

Så har du mange kreative idéer – eller spørgsmål, så kom og tag del her

Vi glæder os til at dele haveglæden med jer.

5. juni 2018
Mere om Havekalender

Optimér tomathøsten, og plant sensommer-stauder - haven i september

Havekalender I september er det tid til at få det sidste ud af tomatplanterne, som er ved at være ”trætte”. Klip de mindste, grønne tomater af, og pas på gråskimmel. Du kan plante stauder, der forlænger perioden med blomster i haven.

Gøremål i haven i oktober

Havekalender Beskæring af hindbær, drys frø i haven, læg tulipanløg, frem med alpeviolen og årets sidste græsklipning. Det er de blot nogle af de gøremål...

Haven i september - det skal du nå

Havekalender September er årets bedste plantetid, da vækstbetingelserne er ideelle i den lune og fugtige jord. I september skal du blandt andet høste...

Grønne tips til haven i juni

Havekalender Vi giver dig gode råd til haven i starten af juni. Du skal blandt andet sætte plæneklipperens klippehøjde ned, vande hortensia og hakke ukrudtet.

Haven i marts - det skal du gøre

Havekalender Få haven i form efter vinteren - du skal blot følge disse råd.

Flot forår med prydløg, nemme krukker og hvidløg - haven i oktober

Havekalender I oktober er det tid til at forberede forårets løgblomster. Løgene skal lægges i jorden nu, og de skal lægges rigtigt. I efteråret er det...

Få haven i form efter ferien - haven i august

Havekalender Græsplæne og krukker kan være mere eller mindre medtagne efter sommerferien. Ukrudtet har til gengæld haft gode vilkår for at brede sig, fordi du ikke har været hjemme til at standse det. Her får du en række gode råd til, hvordan du kan hjælpe haven på fode igen efter ferien. 

Haven i juni: Tynd ud i frugter og grøntsager

Havekalender Ved at tynde ud i såvel lovende frugter som de fremspirende grøntsager i juni kan du faktisk forbedre din høst. I de varme måneder er det...

Selvdyrket er veldyrket: Tips til haven i maj

Havekalender Hvis du vil høste grønt af egen avl senere på sommeren, så kan du sætte gang i det hele nu. Du kan både så direkte eller plante forspirede...

Netop nu - haven i juni

Havekalender Juni i haven - det skal du huske Hyp jord op om kartoffel- og porreplanterne. Formklippede buksbom skal studses nu. Læg dahliaknolde i blomsterbedet. Fjern visne blomster af sommerblomsterne – så kan du holde gang i blomstringen lidt længere. Knib sideskud i tomatplanternes bladhjørner i takt med, at de dukker op.

Haven i maj

Havekalender Se hvilke gøremål, du kan udføre i haven i slutningen af maj måned.

Gode tips til efterårshaven

Havekalender Plant nye, smukke buske, rens krukkerne, beskyt vandbassinet, dæk planterne til - der er stadig masser af gøremål i haven i efteråret.

Haven i oktober

Havekalender Se her, hvad der er af gøremål i haven i oktober.

Haven i september

Havekalender Læs hvad der sker i haven i september.

Haven netop nu

Havekalender Juni er måneden uden begrænsninger, og de lange dage giver os masser af tid.