Er der noget, der kan løfte humøret, er det en forårsdag i Tivoli, hvor tusinder og atter tusinder af tulipaner blomstrer.
Er der noget, der kan løfte humøret, er det en forårsdag i Tivoli, hvor tusinder og atter tusinder af tulipaner blomstrer. Foto: Ann Malmgren

Ny bog bringer dig tæt på Tivolis blomstrende univers

Nu kan du komme helt tæt på Tivolis blomstrende univers med den nye coffee-table-bog, der med over 800 billeder viser aspekter af den gamle have, som aldrig er set før. Livsstilsbogen vil uden tvivl være den oplagte gaveide for alle, der sætter pris på den grønne del af Tivoli.

Et er, at de fleste børn og barnlige sjæle går i Tivoli for at opleve, at det kildrer i maven, når rutsjebanen kører, eller det gyldne tårn tager fart over København. Men den gamle have og forlystelsespark rummer også en stor fortælling i de grønne oaser.

Ja, spørger man Tivolis chefgartner, Tom Knudsen, vil han også slå fast, at Tivoli er en have med forlystelser i - og ikke en forlystelsespark, hvor der tilfældigvis er haver i.

I en ny bog, kan du nu komme helt tæt på Tivolis mange smukke haver.

Tivolis mange haver

Forårets tusind tulipaner, Den Japanske Haves harmoni og noget så simpelt som barken på Tivolis træer rummer en stor historie. Af den grund har fotograf Ann Malmgren tilbragt adskillige timer i haven. Ikke for at prøve gynger og karruseller, men for at fotografere haven og alle dens smukke detaljer.

Samtidig har haveskribent og forfatter Marian Haugaard Steffensen nøje beskrevet planterne, bygningerne og tankerne bag bedene, og det er blevet til den nye bog Tivoli – en eventyrlig blomstrende have.

Forskellige årstider

Projektet med bogen har løbet over lang tid, da Tivolis have tager sig ud på forskellige eventyrlige måder i årets forskellige årstider og mærkedage. Under arbejdet har havens chefgartner Tom Knudsen og de øvrige gartnere fortalt om planterne, tankerne bag bedene og de planer, der har været for haven.

Derfor giver bogen dig mulighed for at komme helt tæt på den blomstrende verden, og endda opdage hemmelige haver, der normalt er skjult for gæsters øjne.

Mange blomstrende billeder

Tivoli – en eventyrlig blomstrende have sætter fokus på det Tivoli, der får haven til at skille sig ud blandt Danmarks andre forlystelsesparker, og bogens mange billeder bringer dig ind i et både poetisk og eventyrligt univers, som mange måske ikke kender - men gerne vil kende. 

Bogen udkommer den 29. maj på forlaget Turbine. Forfatter er Marian Haugaard Steffensen, mens fotograf Ann Malmgren har taget bogens mange billeder. Forord er skrevet af Tivolis direktør Lars Liebst. Vejledende pris er 349,95 kroner.

Du kan læse et ekslusivt uddrag af bogens afsnit om Tivoli-restauranten Mazzolis hemmelige køkkenhave her

4. juni 2019
Mere om Havedesign

Svømmesø i haven: Fynsk familie med en anderledes have

Det fynske ægtepar, Flemming og Malene, bor i et traditionelt parcelhuskvarter i naturskønne Nyborg. Selvom husene ved første øjekast synes ens, er Flemming og Malenes hus ikke som de andre på vejen. I 2012 anlagde ægteparret en svømmesø i haven og siden da, har den skabt rum for både bad, leg, æstetik og et rigt dyreliv. 

Hver tredje stresser over haven - men det kan let undgås

Haven byder ikke kun på afslapning, men også en snert af stress, dårlig samvittighed og bekymringer. Se, hvordan du justerer dine haveambiti...

Dansk park bugner med roser i alle farver

Fra juni til august kan du blive inspireret af smukke temahaver og opleve over 80 smukke rosensorter, når du spadserer gennem Valbyparken i...

I dag åbner Danmarks største haveudstilling

Copenhagen Garden med intet mindre end otte showhaver, 9 inspirationshaver, et omfattende show- og eventprogram og over 100 stande med alt godt til havelivet løber af stablen i denne weekend fra den 20.-23. Juni.

Besøg den charmerende lille have, hvor småt er lig med godt

Rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver – mange har små haver, og Claus Dalby har besøgt en række over hele landet. Tag med...

Sådan bygger du let en original sandkasse

Passer sandkasserne, du kan finde hos din forhandler, ikke ind i din havestil, har vi måske den perfekte løsning til, hvordan du nemt og...

Denne artikel er sponsoreret

Få pool og spabad derhjemme

Der findes ikke noget bedre end en dukkert på en varm dag. Ægte luksus er hvis du ikke engang behøver at tage hjemmefra for at hoppe i vandet. Vi har samlet seks af de bedste udbydere af pools og spa-bade, lige til at installere derhjemme.

Besøg den lille have i engelsk cottagestil

Tag med 'Den store bog om små haver' på besøg i Lotte og Carstens lille have i engelsk cottagestil. Havens design fungerede ikke optimalt...

Ny bog guider til indretning af den lille have

Jo mindre haven er, jo flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt. Med god planlægning er det dog utroligt, hvor...

Plant en prærie til din sensommerhave - sådan gør du

Et præriebed er et nemt, smukt og uhøjtideligt element, der sætter kulør på sensommerhaven. Læs opskriften på et smukt præriebed til din sensommerhave.

Haveselskabet indbyder til årets fest for haveelskere

I juni løber havefestivalen CPH Garden for anden gang af stablen med showhaver, foredrag og planter for enhver smag.

Nostalgisk vandpumpe kan gøre gavn i haven

En vandpumpe fra gamle dage er ikke bare smuk pynt i haven, den er også et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle regnvandstønder.

Design din have med potter, dåser og krukker

Her er oldemors symaskine-bord og andre loppefund kommet til ære og værdighed.  Du skal ikke have mange kroner op af lommen, hvis du vil gøre det sjove tableau efter. Til gengæld har du et have-design, der holder til frosten kommer.

5 trin: Genveje til at forandre en have

Her er den hurtige manual, hvis du ønsker at ændre en ældre have. 5 nemme trin - og du springer ikke over, hvor gærdet er lavest. Husk også...

De bedste tricks til at friske en gammel have op

Du har købt drømmehuset, men haven er slet ikke din smag. Her er en række gode råd til at 'restaurere' de grønne rum.