Foto: istockphoto

Sådan skal du style din have i 2017

Vi kigger på havetendenser og får gode råd af en ekspert til, hvordan du skal style din have i 2017.

Haven i 2017

Vi har talt med haveekspert Dorthe Kvist fra Meltdesignstudio og hun guider os til, hvilke tendenser man skal følge i 2017, hvis man ønsker en have, der er med på den nyeste mode

Havetendenserne før og nu

Vi ser hele tiden ændringer i den måde haven bliver indrettet på. Man kan benytte sig af mange forskellige virkemidler til at opnå lige præcis dét udtryk, man ønsker i haven. 

Cottagehaven - den romantiske have, som har været én af de foretrukne havetyper i mange år, er stadig en meget populær havetype i 2017. På trods af at cottagehaven stadig er meget populær, er der en ny tendens, der ligger og bobler under overfladen og som er på vej ind i billedet. 

Cottagehaven er en meget romantisk og naturlig have, men i 2017 fokuserer vi i endnu større grad på den mere naturlige have. Bæredygtighed og miljørigtighed er meget stort lige nu og der bliver talt meget om, hvordan man kan praktisere de to ting endnu mere. Det gælder bestemt også i haverne.

Permakultur og økologi er større end nogensinde

Begreber som permakultur og økologi er buzzwords, når der bliver talt om havetendensen i 2017. Nu handler det nemlig meget om lokale sorter af planter, der er tilpasset den have og den jord samt det klima, de skal gro i. Jo bedre planterne er tilpasset sine omgivelser, jo nemmere gror de, uden de behøver for meget manipulation fra vores side.

Der skal altså være flere vilde planter i haven – og det skal være vilde planter fra Danmark. Der findes utroligt mange flotte danske planter, som bliver forsømt i de danske haver. Læs mere om Danmarks glemte planter og havetrends i 2017 her.

Rent udtryksmæssigt er vi på vej fra den romantiske have til noget mere vildt og råt. Helt fri fra de romantiske træk, bliver vi dog ikke.

16. marts 2017
Mere om Havedesign

Plant en prærie til din sensommerhave - sådan gør du

Et præriebed er et nemt, smukt og uhøjtideligt element, der sætter kulør på sensommerhaven. Læs opskriften på et smukt præriebed til din sensommerhave.

8 idéer: Byg et hyggerum i haven

En pavillon, hytte eller orangeri er et selvstændigt rum i haven, hvor I kan lægge dagligdagen bag jer og få fornemmelsen af feriestemning...

Sådan rammer du din have ind

Med blomstrende, frodige rammer vil din have føles som ny.

Sådan skaber du rum i haven

Mangler du hyggekroge i din have? Haveekspert, Dorthe Kvist, giver dig her de bedste tips til, hvordan du kommer igang med at praktisere rum i din egen have.

Skab en harmonisk have fuld af farver

Indret haven, som du indretter din bolig eller vælger dit tøj, og husk at tage fotos nu - de hjælper dig i foråret.

Sådan finder du det optimale haveskur til din have

Haveskuret eller redskabsskuret er en nærmest uundværlig ting i haven, for ellers kan det være svært at finde plads til redskaberne, liggest...

Denne familie har mumitrolde i haven

I haven hos Tina og Tore Lindgjerdet står der et ret usædvanligt legehus – kaldet Mumihuset. Sammen med sine to døtre har de bygget det helt selv.

Et super elegant bålsted

Der er stemning, akkuratesse, god smag og sans for håndværk i Allans flotte bålsted.

Skab læ i haven

Gode læ-kroge i haven forlænger havesæsonen og giver mange flere dejlige udetimer i løbet af sommeren.

Indret den lille have

Du kan sagtens få en hyggelig og funktionel have, selv om du bare har få kvadratmeter til rådighed. Det handler om den rigtige indretning.

Opstammede og styltede træer kan forme haven smukt

Opstammede træer og hække giver mulighed for at inddele og forme haven, samtidig med, at her stadig er et luftigt design. Traditionen stamme...

Design din have med potter, dåser og krukker

Her er oldemors symaskine-bord og andre loppefund kommet til ære og værdighed. Du skal ikke have mange kroner op af lommen, hvis du vil...

5 trin: Genveje til at forandre en have

Her er den hurtige manual, hvis du ønsker at ændre en ældre have. 5 nemme trin - og du springer ikke over, hvor gærdet er lavest. Husk også at tjekke værktøjslisten. 

De bedste tricks til at friske en gammel have op

Du har købt drømmehuset, men haven er slet ikke din smag. Her er en række gode råd til at 'restaurere' de grønne rum.

Få en vild have

Du kan gå "all in" og lægge hele haven om - eller vælge et hjørne - men tør du lade naturen være arkitekt, så er du med på trenden.