Mere end 19.000 gæster besøgte Cph Garden til premieren i 2017.
Mere end 19.000 gæster besøgte Cph Garden til premieren i 2017. Foto: Haveselskabet

I dag åbner Danmarks største haveudstilling

Copenhagen Garden med intet mindre end otte showhaver, 9 inspirationshaver, et omfattende show- og eventprogram og over 100 stande med alt godt til havelivet løber af stablen i denne weekend fra den 20.-23. Juni.

Uanset om du finder din haveglæde i blomstrende stauder og krukker, i en sprudlende køkkenhave eller i bæredygtige regnvandstønder er der i denne weekend masser af inspiration at hente, når Haveselskabet inviterer til fire dage fyldt med spændende udstillinger, shows og rendyrket haveglæde til Copenhagen Garden 2019.

Showhaver, aktiviter og foredrag

Fra i dag, torsdag den 20. juni og til og med søndag den 23., Juni bliver Markbækstien i Ballerup forvandlet til Danmarks største haveudstilling. Det er en fest for alle med grønne fingre, og uanset om du dyrker grøntsager i krukker på altanen, plejer staudebedet i villahaven, lader haven gro vildt eller drømmer om mere plads i byhaven, kan du blive klog på de største tendenser inden for have universet.

Copenhagen Garden byder på otte unikke showhaver opført til lejligheden, ni spændende inspirationshaver, et omfattende aktivitetsprogram med arbejdende værksteder, paneldebatter, småkurser og foredrag med de største havenavne fra ind- og udland. Du kan også fylde tasken med alt godt til havelivet hos de over 100 stande, der sælger alt fra redskaber og drivhuse til vandbassiner, krukker og frø.

8 unikke showhaver

En af de helt særlige ting ved Cph Garden er de 8 unikke showhaver, hvor dygtige, danske havedesignere har skabt en helt særlig have til lejligheden. De otte showhaver dyster om guld, sølv og bronze, og skal vise nye tendenser og inspirere publikum til at tænke nyt – både når det gælder plantevalg, design og brug af haven.

Udover de mange smukke udstillinger og showhaver byder weekenden på inspirerende foredrag med foredragsholdere som rosenforædleren Rosa Eskelund, havemanden Claus Dalby, Tv-vært Felix Smith, havedesigner Dorthe Kvist og tv-kokken Camilla Plum. 

Blandt de mange aktiviteter kan du lære alt fra at flette pil og plante jordbær til at tage gode havefotos på festivalens mange kurser og værksteder. 

Festival med masser af haveglæde

Én ting er sikkert. Efter en weekend på Copenhagen Garden har du oplevet meget forskelligt havedesign og er blevet inspireret med alle sanser af både syn, dufte og følelser - og måske fået endnu mere haveglæde! 

Biletter til alle fire dage koster 200 kroner og kan købes her. Se hele programmet her

18. juni 2019
Mere om Havedesign

Svømmesø i haven: Fynsk familie med en anderledes have

Det fynske ægtepar, Flemming og Malene, bor i et traditionelt parcelhuskvarter i naturskønne Nyborg. Selvom husene ved første øjekast synes ens, er Flemming og Malenes hus ikke som de andre på vejen. I 2012 anlagde ægteparret en svømmesø i haven og siden da, har den skabt rum for både bad, leg, æstetik og et rigt dyreliv. 

Hver tredje stresser over haven - men det kan let undgås

Haven byder ikke kun på afslapning, men også en snert af stress, dårlig samvittighed og bekymringer. Se, hvordan du justerer dine haveambiti...

Dansk park bugner med roser i alle farver

Fra juni til august kan du blive inspireret af smukke temahaver og opleve over 80 smukke rosensorter, når du spadserer gennem Valbyparken i...

Ny bog bringer dig tæt på Tivolis blomstrende univers

Nu kan du komme helt tæt på Tivolis blomstrende univers med den nye coffee-table-bog, der med over 800 billeder viser aspekter af den gamle have, som aldrig er set før. Livsstilsbogen vil uden tvivl være den oplagte gaveide for alle, der sætter pris på den grønne del af Tivoli.

Besøg den charmerende lille have, hvor småt er lig med godt

Rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver – mange har små haver, og Claus Dalby har besøgt en række over hele landet. Tag med...

Sådan bygger du let en original sandkasse

Passer sandkasserne, du kan finde hos din forhandler, ikke ind i din havestil, har vi måske den perfekte løsning til, hvordan du nemt og...

Denne artikel er sponsoreret

Få pool og spabad derhjemme

Der findes ikke noget bedre end en dukkert på en varm dag. Ægte luksus er hvis du ikke engang behøver at tage hjemmefra for at hoppe i vandet. Vi har samlet seks af de bedste udbydere af pools og spa-bade, lige til at installere derhjemme.

Besøg den lille have i engelsk cottagestil

Tag med 'Den store bog om små haver' på besøg i Lotte og Carstens lille have i engelsk cottagestil. Havens design fungerede ikke optimalt...

Ny bog guider til indretning af den lille have

Jo mindre haven er, jo flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt. Med god planlægning er det dog utroligt, hvor...

Plant en prærie til din sensommerhave - sådan gør du

Et præriebed er et nemt, smukt og uhøjtideligt element, der sætter kulør på sensommerhaven. Læs opskriften på et smukt præriebed til din sensommerhave.

Haveselskabet indbyder til årets fest for haveelskere

I juni løber havefestivalen CPH Garden for anden gang af stablen med showhaver, foredrag og planter for enhver smag.

Nostalgisk vandpumpe kan gøre gavn i haven

En vandpumpe fra gamle dage er ikke bare smuk pynt i haven, den er også et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle regnvandstønder.

Design din have med potter, dåser og krukker

Her er oldemors symaskine-bord og andre loppefund kommet til ære og værdighed.  Du skal ikke have mange kroner op af lommen, hvis du vil gøre det sjove tableau efter. Til gengæld har du et have-design, der holder til frosten kommer.

5 trin: Genveje til at forandre en have

Her er den hurtige manual, hvis du ønsker at ændre en ældre have. 5 nemme trin - og du springer ikke over, hvor gærdet er lavest. Husk også...

De bedste tricks til at friske en gammel have op

Du har købt drømmehuset, men haven er slet ikke din smag. Her er en række gode råd til at 'restaurere' de grønne rum.