Et træ i pil

Netop nu skyder pilen, og du kan lave en smuk, levende pileskulptur til terrassen.


Foto:Finn BrassenAt flette i pil har længe været populært, men nu kan du også flette i levende planter, som kan pynte på terrassen, foran døren eller i haven. Her har vi valgt at vise eksempler på opstammede “træer” i pil, som du kan flette og plante i jord eller krukke.

Sådan gør du
Tegning 1 | illustration: Sine Jakobsen
Bind alle 14 pile sammen i rodenden med tynd pil til formålet. Husk at lægge den ene gule pil yderst i bundtet. Lås enden på den tynde pil ved at lægge den på langs med bundtet, og sno resten af grenen rundt om bundtet. Sno nu den gule pil hele vejen rundt (tegning 1)


Tegning 2 | illustration: Sine Jakobsen
Bind herefter alle pile sammen i topenden.
Klip topenderne i forskellige længder (tegning 2), så der er plads til, at skuddene også kan gro fra de pile, der er inderst i bundtet.


Du skal bruge:
• Ca. 13 tykke, friske pile i str. 1,8-2 m (fx dugpil).
• 1 frisk pil 1,8-2 m (fx gul alba).
• Tynd pil til sammenbinding.

Du kan se mere her
De smukke piletræer har vi fundet i bogen Levende Pileflet af Sine Jakobsen. Den er udkommet på forlaget Olivia, og bogen har spændende løsninger, farvefotos og masser af gode råd til arbejdet.
5. marts 2006
Mere om Havedesign

Plant en prærie til din sensommerhave - sådan gør du

Et præriebed er et nemt, smukt og uhøjtideligt element, der sætter kulør på sensommerhaven. Læs opskriften på et smukt præriebed til din sensommerhave.

8 idéer: Byg et hyggerum i haven

En pavillon, hytte eller orangeri er et selvstændigt rum i haven, hvor I kan lægge dagligdagen bag jer og få fornemmelsen af feriestemning...

Sådan rammer du din have ind

Med blomstrende, frodige rammer vil din have føles som ny.

Sådan skaber du rum i haven

Mangler du hyggekroge i din have? Haveekspert, Dorthe Kvist, giver dig her de bedste tips til, hvordan du kommer igang med at praktisere rum i din egen have.

Sådan skal du style din have i 2017

Vi kigger på havetendenser og får gode råd af en ekspert til, hvordan du skal style din have i 2017.

Skab en harmonisk have fuld af farver

Indret haven, som du indretter din bolig eller vælger dit tøj, og husk at tage fotos nu - de hjælper dig i foråret.

Sådan finder du det optimale haveskur til din have

Haveskuret eller redskabsskuret er en nærmest uundværlig ting i haven, for ellers kan det være svært at finde plads til redskaberne, liggestolene, potterne, pottemulden, og hvad vi ellers har brug for i haven.

Denne familie har mumitrolde i haven

I haven hos Tina og Tore Lindgjerdet står der et ret usædvanligt legehus – kaldet Mumihuset. Sammen med sine to døtre har de bygget det...

Et super elegant bålsted

Der er stemning, akkuratesse, god smag og sans for håndværk i Allans flotte bålsted.

Skab læ i haven

Gode læ-kroge i haven forlænger havesæsonen og giver mange flere dejlige udetimer i løbet af sommeren. 

Indret den lille have

Du kan sagtens få en hyggelig og funktionel have, selv om du bare har få kvadratmeter til rådighed. Det handler om den rigtige indretning.

Design din have med potter, dåser og krukker

Her er oldemors symaskine-bord og andre loppefund kommet til ære og værdighed. Du skal ikke have mange kroner op af lommen, hvis du vil...

5 trin: Genveje til at forandre en have

Her er den hurtige manual, hvis du ønsker at ændre en ældre have. 5 nemme trin - og du springer ikke over, hvor gærdet er lavest. Husk også at tjekke værktøjslisten. 

De bedste tricks til at friske en gammel have op

Du har købt drømmehuset, men haven er slet ikke din smag. Her er en række gode råd til at 'restaurere' de grønne rum.

Få en vild have

Du kan gå "all in" og lægge hele haven om - eller vælge et hjørne - men tør du lade naturen være arkitekt, så er du med på trenden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.