Lone Astrups have løb med førstepladsen. Hun kaldte selv billedet for "En regnvejrsdag ved den "store" sø".
Lone Astrups have løb med førstepladsen. Hun kaldte selv billedet for "En regnvejrsdag ved den "store" sø".

Danmarks smukkeste have – se vinderne af konkurrencen

293 fotos af de danske haver blev det til, da vi bad vores læsere om at sende billeder ind til vores fotokonkurrence "Danmarks smukkeste have". 8.100 stemte, og nu er vinderen af konkurrencen fundet. Redaktionen på idényt har ligeledes kåret en favorit, som også bliver præmieret.


Klik for at se et større billede
Her er Lone Astrups have fotograferet fra en anden vinkel.
Astruphaven vandt førstepræmien
En smuk have, der er helt eventyrlig og en nydelse at se på. Ren idyl. Lækkert, lækkert. Ja, det var bare nogle af "roserne" til Lone Astrups have – fotograferet i regnvejr. Der var sågar nogle læsere, der meget gerne ville til haveparty i haven
.
Astruphaven har deltaget i konkurrencen med flere fotos, og de har alle fået mange stemmer. Så alt i alt - en populær vinder. Tillykke til Lone, som får førstepræmien, der er en akku kædesav og et batteridrevet multiklippersæt fra Bosch.

Klik for at se et større billedeAnnies nye have fik andenpladsen
En virkelig smuk have med smukke blomsterkrukker og flotte lamper. Sådan lyder en af kommentarerne om Annie Jørgensens nye have, der med læsernes hjælp får andenpladsen i konkurrencen og vinder en plænelufter fra Bosch.


Klik for at se et større billedeParadis på Skovmarken løber med tredjepladsen
Tina Raabirck har omdannet sin størrelsesmæssigt beskedne rækkehushave til både pryd- og nyttehave. Få få kvadratmeter har hun både græs, køkkenhave og blomsterbede. Det har skaffet hende en tredjeplads i konkurrencen, og hun vinder en batteridrevet græstrimmer fra Bosch.

Klik for at se et større billedeRedaktionens favorithave
Redaktionen på idényt har valgt deres favorithave, som bliver præmieret med et batteridrevet multiklippersæt fra Bosch. Valget faldt på Berit Fogs smukke have - og havedam, som hun har anlagt for tre år siden. Vi synes, havedammen og de omgivende planter giver et meget helstøbt udtryk - en have, der ånder fred og idyl.

Vi ønsker alle vindere tillykke - præmierne er på vej til jer.
27. maj 2011
Mere om Havedesign

Besøg den charmerende lille have, hvor småt er lig med godt

Rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver – mange har små haver, og Claus Dalby har besøgt en række over hele landet. Tag med på besøg i denne charmerende have på blot 360 kvadratmeter, og få Claus Dalbys 10 gode idéer til den lille have.

Sådan bygger du let en original sandkasse

Passer sandkasserne, du kan finde hos din forhandler, ikke ind i din havestil, har vi måske den perfekte løsning til, hvordan du nemt og...

Sådan lægger du den perfekte plan for din have

Med en god haveplan kan du let planlægge dig til en smuk og spændende have. Vi giver dig haveekspertens bedste råd til, hvordan du bærer...

Plant en prærie til din sensommerhave - sådan gør du

Et præriebed er et nemt, smukt og uhøjtideligt element, der sætter kulør på sensommerhaven. Læs opskriften på et smukt præriebed til din sensommerhave.

Alger kan fjernes med knofedt eller et algemiddel

Alger kan give grønne belægninger på vinduernes sålbænke eller på trappen, men heldigvis er det muligt at fjerne algerne. Du kan bruge...

Nostalgisk vandpumpe kan gøre gavn i haven

En vandpumpe fra gamle dage er ikke bare smuk pynt i haven, den er også et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle regnvandstønder.

8 idéer: Byg et hyggerum i haven

En pavillon, hytte eller orangeri er et selvstændigt rum i haven, hvor I kan lægge dagligdagen bag jer og få fornemmelsen af feriestemning på en hverdag. Vi giver inspiration til det ultimative hyggerum. 

Sådan rammer du din have ind

Med blomstrende, frodige rammer vil din have føles som ny.

Skab en harmonisk have fuld af farver

Indret haven, som du indretter din bolig eller vælger dit tøj, og husk at tage fotos nu - de hjælper dig i foråret.

Sådan finder du det optimale haveskur til din have

Haveskuret eller redskabsskuret er en nærmest uundværlig ting i haven, for ellers kan det være svært at finde plads til redskaberne, liggestolene, potterne, pottemulden, og hvad vi ellers har brug for i haven.

Denne familie har mumitrolde i haven

I haven hos Tina og Tore Lindgjerdet står der et ret usædvanligt legehus – kaldet Mumihuset. Sammen med sine to døtre har de bygget det...

Design din have med potter, dåser og krukker

Her er oldemors symaskine-bord og andre loppefund kommet til ære og værdighed. Du skal ikke have mange kroner op af lommen, hvis du vil...

5 trin: Genveje til at forandre en have

Her er den hurtige manual, hvis du ønsker at ændre en ældre have. 5 nemme trin - og du springer ikke over, hvor gærdet er lavest. Husk også at tjekke værktøjslisten. 

De bedste tricks til at friske en gammel have op

Du har købt drømmehuset, men haven er slet ikke din smag. Her er en række gode råd til at 'restaurere' de grønne rum.

Få en vild have

Du kan gå "all in" og lægge hele haven om - eller vælge et hjørne - men tør du lade naturen være arkitekt, så er du med på trenden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.