Find den rette havefakkel eller lanterne til sensommerhaven

Havefakler og lanterner gør det lidt hyggeligere at nyde aftenerne i haven, når de lyse nætter går på hæld. Flammen og lyset skaber hygge og en rar atmosfære, uanset om faklerne er placeret ved terrassen eller rundt om i haven. Se et udvalg af fakler med forskelligt brændstof her.

Af: Maja Grønbæk, 1307, 31. juli 2013

 

Genbrugsfaklen

Smeltelyset hedder denne havefakkel, som er beregnet til genbrug af dine rester fra stearinlys. Den kan bruges overalt; på terrassen, i indkørslen og ved gangstien. Og så kan du bruge faklen hele året, da den er frost- og vindsikker.

Smeltelyset CeraLava, set til 695 kroner hos lp-sales.dk

Den elegante

Sort, slank og elegant havefakkel i firkantet form, som passer perfekt ind i den moderne have. Faklen er også flot at have stående, når den ikke er i brug.

Boston fakkel, pakke med 6 stk. set til 1799,95 kroner hos ligo.dk

Bål i fyrtånet

Navnet Lighthouse er ikke helt tilfældigt. Designet er nemlig inspireret af de mange ranke fyrtårne langs de skandinaviske kyster. Den er i frostsikker porcelæn og giver en flot båleffekt. Fås i flere størrelser og farver.

Menu Lighthouse, 22 cm, set til 499,95 kroner hos imerco.dk

 

Den minimalistiske
og stilrene

En olielampe med et meget enkelt og stilrent design. Selve lampen er et langt rør fra top til bund, og lampen stilles direkte i jorden.

Washington havefakkel 160 cm, set til 349 kroner hos fakler.dk

Den lille til fyrfadslys

Denne lille havefakkel i metal til fyrfadslys er perfekt til den lille have eller til krukkerne. Du kan også placere mange af dem rundt omkring i den større have og skabe stemning på den måde. 

Set til 79 kroner hos somo-art.dk

 

Hæng lyset op

Lanternen skaber hygge på terrassen, i udestuen eller haven. Den kan både hænge og stå på bordet. Lanternen er til fyrfadslys, og lyset er beskyttet mod vind og vejr.

Georg Jensen Elements lanterne, set til 499 kroner hos poulnormann.dk

31. juli 2013 Maja Grønbæk, 1307
Mere om Udendørsbelysning

5 anderledes måder at lyse haven op på hele året rundt

Der er ikke meget, der når op på siden af en illumineret have. Her er fem bud på, hvordan det kan gøres – hele året rundt!

Vælg det rigtige udelys - halogen, LED eller solceller

For at skabe en effektfuld og hyggelig belysning i din have, skal lyskilden, og den måde lyset spredes eller målrettes på, tænkes godt...

Fra farverig ballon til tindrende islygte

Når vinteren viser sig fra sin koldeste side, er det hyggeligt og populært at lave islygter. Se her, hvor simpelt du kan fremstille din...

Solcellelamper i haven giver hygge og god samvittighed

De koster ikke på elregningen, de lyser op, og så kan du få dem i mange udgaver. Solcellelamperne har indtaget de danske haver, men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du investerer i solceller til haven.

Lav fine lamper af dine gamle kurve

Genbrug dine gamle kurve, og skab hygge i haven med lidt værktøj, ledninger og fingersnilde. Så er du klar til sensommer i haven.

Giv solcellelampen et langt liv med masser af lys

Hvis solcellelampen i haven lyser lidt svagt, er det frem med pudsekluden eller et nyt batteri. Batteriet i en solcellelampe har stor betydn...

Søde islygter, der er nemme at lave selv

Når vinteren er frostrig, er det hyggeligt at støbe islygter. Og falder sneen samtidig, vil en kulørt islygte være en stemningsfuld måde at modtage sine gæster på. Bliver det en dansk vinter med milde temperaturer, kan du stadig pynte med islygter. Her skal du blot have fryseren til hjælp.

Udendørsbelysning, der virker i frostvejr

Ikke alle pærer tænder lige hurtigt i frostvejr - A-pærer er langsomme, mens lysdioder er hurtige. Du kan også bruge udendørslamper med...

Havelygter af meloner til sommerfesten

Hvem siger, at man kun kan lave havelygter til halloween? Her har vi brugt saftige meloner, og gemt al frugtkødet. Det kan senere blendes...

Hyggelys i haven

I aftentimerne sætter de fleste sig op på terrassen med masser af lygter og levende lys på bordet og glemmer alt om resten af haven. men havebelysning kan meget andet end at være funktionel. Den kan skabe oplyste hyggekroge, overraskelser og spændende effekter i det grønne og lokke til en havevandring i nattemørket.

Krav til udelys

En udendørslampe skal leve op til nogle skrappere regler end en almindelig indendørs lampe. De skal være tættere, så der ikke kommer fugt...

Udelys skal være praktisk i daglidagen

Udelys er praktisk ved garagen, langs gangstier og ved hoveddøren, så det er nemt at finde nøglehullet. Du kan også skabe en form for lyssku...

Gem solen til aftenen

Solen skinner hele dagen, og nu er det muligt at gemme på energien, så den kan bruges til at lyse om aftenen.

Lav selv gelelys

Det er altid hyggeligt med levende lys – og især med anderledes og fantasifulde gelélys, du selv har lavet. Og så er det sjovt at eksperimen...