1. Gør grillen ren, mens den er lun
Gør altid din grill ren, imens den stadig er lun, så er det lettere at fjerne snavset. Børst grillristen ren i ca. 30 sekunder med din grillbørste. Vask risten af med varmt vand og sæbe.
2. Smør grillristen med madolie
Når risten er vasket, er det en god idé at smøre den godt ind med ny neutral madolie. Så undgår du nemmere, at maden sidder fast, næste gang du griller.
3. Tøm grillen for aske og madaffald
Når grillen er helt afkølet, så tøm indhold som aske og madaffald og tør indersiden med lidt sammenkrøllet stanniol. Det tager alt, der er fastbrændt.
Læs også: Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grillsæsonen?
4. Tøm og vaske dryppebakken
Tøm dryppebakken og vask den af i en mild sæbeopløsning og varmt vand og skrab bunden af grillen ren for madrester og fedt.
5. Rengør brænderne på gasgrillen
Har du en gasgrill, så husk også at gøre brænderne rene ved at børste dem, så dyserne ikke stopper til.
6. Husk også grillens yderside
Vask den udvendige side med lidt opvaskemiddel og varmt vand. Tør og polér efter med et stykke køkkenrulle
Læs også: Culottesteg på grillen