Foto: Weber

Sådan får du sprøde grill-frikadeller i æbleskivepanden

Du behøver ikke kun bruge grillen til steaks, pølser eller hamburgere. Hjemme hos chefredaktør Anna-Lise har grill-frikadellen gjort sit indtog.

Æbleskivepanden af støbejern har levet en stille tilværelse bagerst i et skab, lige til jeg opdagede, at den jo er genial på grillen.

Nu serverer vi friskstegte frikadeller fra panden, og de er et hit – især hos familiens yngste medlemmer.

Du har sikkert din egen opskrift på fars, men ellers er denne lynhurtig at følge.

Opskrift på grill-frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • ca. 100 g havregryn
  • ca. 100 g mel
  • 2 æg
  • 1 danskvand
  • et fintrevet løg
  • salt & peber
  • revet muskatnød

Sådan gør du:

Læg farsen i en skål og tryk den flad. Streg 4 lige store dele op med en kniv, og fjern en kvart. Fyld hullet op med lige dele havregryn og mel. Tilsæt æg og revet løg. Rør godt. Tilsæt danskvand, til farsen har en passende konsistens. Smag til med krydderier.

Farsen skal helst hvile køligt i minimum 30 min.

Gør grillen klar og varm æbleskivepanden op.

Læg fedstof i hullerne på panden, og dump en klump fars ned i hver. Farsen skal ikke fylde hullet helt op.

Vend frikadeller når de danner skorpe, så de bliver runde og stegt på alle flader.

Giv nye danske kartofler, smørsovs og agurkesalt til.

Opskrift på æbleskiver med skinkefyld

  • 5 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g hvedemel
  • 60 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 200 g seranoskinke
  • smør til bagning

Sådan gør du:

Del æggene med blommer og æggehvide for sig. Rør blommerne med fløde, mel, 60 g smeltet smør og salt. Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen. Skær seranoskinken i små tern.

Klargør grillen til direkte, høj varme. Rist skinketernene af på en pande, til de er sprøde. Sæt æbleskivepanden i GBS.-risten, og lad panden varme op. Læg lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Læg en teskefuld ristet seranoskinke i hver æbleskive.

Vend æbleskiverne med et træspyd eller andet tyndt redskab, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend dem jævnligt i 5-6 minutter, så de bliver jævnt bagt hele vejen rundt.

Tag dem af panden, og hold dem varme - eller køl dem ned og varm dem op igen, før servering.

TIPS

Server retten med blandet salat og hjemmelavet BBQsauce. Fyldet kan varieres med bl.a. friske krydderurter, chorizopølse eller ost.

6. maj 2015
Mere om Grill og udekøkken

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med nye spændende funktioner. 

Er din gasgrill klar til sæsonen? Sådan undgår du ulykker

Mange tænker, at gasgrillen først og fremmest skal rengøres, når den kommer ud af vinterdvalen - men der er én ting, der er endnu vigtigere,...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

Sådan tænder du op i grillen

En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...