Sådan får du gang i grillen
Sådan vælger du den rigtige grill, der passer til dit behov, og sådan tænder du op med kul eller briketter. Se også de 12 uundværlige tips til bedre smag i grillmaden.
Vælg en grill med en robust rist af stål
Stor eller lille grill - hvad skal du bruge den til?
Brug et varmfast underlag under grillen
3 måder at undgå farlige situationer
- Griller på stel skal stå, så benene ikke synker ned i jorden.
- Undgå at stille grillen midt i et gangareal, under udhæng, op ad teltdug og hegn eller i nærheden af andet brandbart materiale.
- Og stil aldrig grillen indenfor. Den afgiver kulilte.
Trækul eller briketter?
Hvad er trækul og hvad er briketter?
Kødet skal kunne fjernes fra varmen
Tænd op i god tid
Flere måder at tænde op på
Sådan hjælper du flammerne på vej
Vent til brændslet gløder
Pensl kødet med olie, men pas på flammerne
Pas på varmen
Hvor meget varme skal kødet have?
![]() |
|
Når der er tændt op i en grill efter dit valg - så handler alt om at få grillmaden til at smage optimalt. Her er 12 smarte tricks til bedre smag på grillen. |
12 uundværlige grilltips
- Trækul giver en bedre smag, men briketter brænder længere. Vil du have begge egenskaber, kan du evt. blande de to brændselstyper.
- Trækul af bøg og birk giver ekstra god smag til kødet.
- Drys lidt tørrede krydderurter direkte i gløderne. Timian, rosmarin, fennikel eller salvie giver en dejlig aroma til kødet.
- Sørg for at have grillhandsker, tænger, spyd, pensler og fiskeriste inden for rækkevidde.
- Vil du undgå, at kødet hænger fast i dine grillspyd, skal spyddene behandles. Træspyd kan lægges i vand en halv time før brug, mens metalspyd skal smøres med olie.
- Bagekartofler pakket ind i alufolie mørnes hurtigere, hvis du lægger dem ned i gløderne. Stikker du et metalspyd gennem kartoflerne på tværs, ledes varmen bedre.
- Større kødstykker som stege bliver bedre, hvis de koges, før de lægges på grillen.
- Du kan sagtens stege fisk direkte på grillen. Tør fisken grundigt, inden du lægger den over gløderne.
- Når du har lagt kødet på grillen, skal du ikke vende det de første par minutter, hvis du vil bevare saften i kødet.
- Brug en palet eller en grilltang til at vende kødet med. Stikker du med en gaffel, løber saften ud af kødet.
- Tøm aldrig grillen for aske, før du er sikker på, den er fuldstændig kold.
- Skulle du glemme at gøre grillristen ren, kan du lægge den på græsset natten over. Fugten fra græsset løsner snavset, som så let kan tørres eller børstes af næste morgen.
Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver
Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.
Pas på! Farlig gasgrill og tilbehør tilbagekaldt
Yderst farligt havetilbehør er tilbagekaldt af Sikkerhedsstyrelsen. Hvis du har produkterne derhjemme, bør du straks stoppe brugen og return...
6 geniale grill-nyheder
Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med...
Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?
Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange har en gasgrill, og det nye er elgrillen. Men er der nogen smagsforskel på den grillede mad? Svaret vil nok overraske dig…
10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg
Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er...
10 gode grill-gadgets
Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.
Byg din egen pizzaovn
Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellige slags.
Sådan bygger du selv et udekøkken
Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...
Fra nybegynder til grillmester
Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.
NU skal vi grille
Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes i en almindelig grill.
Perfekt stegte grillbøffer - hele året
Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det...
Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson
Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.
6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid
Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.
Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge
I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...
Pas på grillskader og brug af ild i haven
Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...