Lækre grillopskrifter - svampetårn, æggekage og blåbærtærte

Portobellosvampe i tårn, æggekage med flæsk og blåbærtærte – det er alle retter, der sagtens kan tilberedes på grillen. Opskrifterne – dem får du her.


Portobellotårn med tomatcreme
fra Jutland-pork-grillers.dk

Tomatcreme
Det skal du bruge:
200 g opblødte soltørrede tomater
Et klem citronsaft
Lidt chili
Et drys peber og salt
En smule frisk ingefær
Håndfuld frisk koriander
Et par kviste frisk purløg
Olie
3 fed hvidløg
(gerne grillet først)

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser i ca. 2 minutter.

Portobellotårn
Det skal du bruge:
2 grønne squash
2 gule squash
1 stor blommetomat
1 gulerod
2 store portobellosvampe
1 drys salt og peber
1 fed hvidløg
1 drys af hver af følgende:
Sennepspulver
Stærk paprika
Chili
Nogle friske krydderurter efter smag og årstid

Sådan gør du:
Rens svampene, skær squash i skiver, og skær blommetomat og den skrællede gulerod i skiver på langs. Pensl dette med olie og drys med salt. Grill alle grøntsagerne direkte men ikke for hårdt, ca. et minut på hver side.


Anretning:
Anret grøntsagerne med portobellosvampen nederst lag på lag med tomatcremen. Servér med lidt salat til.

Æggekage med flæsk – uden stegeos i køkkenet

Det skal du bruge:
(pande, diameter 35 cm)
5 æg
Lidt olie
Flæsk efter behag
Bundt forårsløg
Et par tomater
Salt og peber

Sådan gør du:
Stil en olieind-gnedet støbejernspande uden træhåndtag over gløder (endelig ikke for varme) i midten af grillen. Når panden er tilstrækkelig varm, steges flæsket og placeres derefter på grillristen omkring panden. Steg lidt forårsløg, hæld æggemassen over, kom tomater og flere
forårsløg på. Gennemstegt
- ca. 10 min. alt efter tykkelse.

Blåbærtærte på grillen

Fra Finax Grillguide

Det skal du bruge:

(2 stk. forme på 20 cm i
diameter )
Dej: 375 g mel
250 g margarine
125 g florsukker
1 æg
Fyld: 150 g friske eller
frosne blåbær

Sådan gør du:
Alle ingredienser til dejen kommes i en køkkenskål og æltes sammen med hånden til en ens masse. Rul dejen ud i lidt mel, så den har en tykkelse på ca. 3 mm. Rul dejen op på kagerullen og rul dejen hen over formene. Overskydende dej skæres af og gemmes. Fyld blåbær på tærtebunden. Den overskydende dej rulles ud. Skæres i 8 strimler og fordeles på kryds over blåbærrene. Pensl gitteret med æg. Tærten bages på en gennemvarm bagesten i grillen ca. 25 min. ved 190º.
26. maj 2011
Mere om Grill og udekøkken

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med nye spændende funktioner. 

Er din gasgrill klar til sæsonen? Sådan undgår du ulykker

Mange tænker, at gasgrillen først og fremmest skal rengøres, når den kommer ud af vinterdvalen - men der er én ting, der er endnu vigtigere,...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

Sådan tænder du op i grillen

En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.