Lækker mad til en grillaften

Det er hyggeligt at mødes omkring grillen. Vi har fundet fire spændende retter til en god hverdagsmiddag på terrassen en sommeraften.


Lækker mad til en grillaften

Barbecuegris med nudler og mangosalat
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g skinkemignon eller svinemørbrad
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl sød soja
1 spsk. risvin eller tør sherry
1⁄4 dl hoisinsauce
250 g risnudler

Mangosalat:
4-6 forårsløg
1-2 store chilier
1 mango
1⁄4 dl limesaft
1⁄4 dl fishsauce
1 bdt. frisk koriander

Sådan gør du:

Lad kødet trække i en marinade af hvidløg, soja, risvin og hoisinsauce i mindst 30 min. i køleskabet. Grill kødet ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne i ca. 25 min. Tilbered nudlerne som anvist. Snit forårsløgene fint, flæk chilien, fjern kernerne, og skær kødet i tynde strimler. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det i tynde skiver. Vend forårsløg, chili og mango i en dressing af limesaft og fishsauce. Drys godt med frisk koriander før servering.

Foto: Marianne Bjerre

Burger med raita og karrykartofler
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød (10-12% fedt)
1 spsk. karry
salt og peber
sprød salat, gerne forskellige slags
4 naanbrød

Raita:
1⁄2 agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 bdt. finthakket frisk mynte
1 knsp. stødt koriander
lidt peber
Karrykartofler
3⁄4 kg små kartofler
1 spsk. karry
evt. 1 spsk. sesamfrø
olie
salt

Sådan gør du:
Bland kødet med karry. Del og form 4 store, flade bøffer. Skrub kartoflerne, halver de største, og vend dem i karry, sesamfrø, olie og salt. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem ved 200° i ca. 30 min. De kan selvfølgelig også bages i kuglegrillen ved indirekte varme. Skær agurken i tynde stave, drys med salt, og sæt dem til afdrypning i mindst 15 min.
Dup agurkestavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt og finthakket mynte. Smag til med koriander og peber. Steg bøfferne i 2-3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Lun naanbrødene, og halvér dem. Læg naanbrødene sammen omkring salat, burger og raita. Server resten af raitaen til sammen med kartoflerne.

Kulkunbrystet krydres med salt og peber og smøres med basilikumolie

Kalkunsandwich
4 pers.

Det skal du bruge:

1 lille kalkunbryst (ca. 500 g)
salt og peber
basilikumolie eller olivenolie og tørret basilikum
2 peberfrugter (rød og gul)
4 skiver lufttørret skinke
1 glas grillede artiskokker
salat (fx rucola og romaine)
ciabatta eller focaccio
2 dl cremefraiche 18%
1 bdt. frisk basilikum
salt og peber

Sådan gør du:
Kalkunbrystet krydres med salt og peber og smøres med basilikumolie. Halvér peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl, pil skindet af, og skær kødet i strimler. Grill skinkestykkerne, til de er sprøde. Sæt artiskokkerne til afdrypning. Rør cremefraiche og finthakket basilikum sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Skær brødet i 2-4 lige store stykker afhængigt af størrelse og appetit, og lun det i ovnen. Grill kødet ca. 30 min ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne. Flæk brødene og smør dressing på. Læg brødene sammen omkring salat, kalkun i tynde skiver, grillet
peber, artiskok og skinke – og dryp dressing på til sidst.

Foto: Marianne Bjerre

Hakkebøf med grønsager på spyd
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød
1 tsk. knust peber
4 skiver bacon

Remouladesauce:
2 dl cremefraiche 18%
1 lille hakket rødløg
2 spsk. kapers
2 spsk. hakket drueagurk
1 spsk. grønne peberkorn
2 spsk. hakket frisk estragon eller persille
salt og peber

Grønsagsspyd:
8 små rødløg
4 små fennikler
1 squash
8 store champignoner
lidt olie
salt og peber

Sådan gør du:
Bland knust peber med kødet. Del kødet, og form 4 høje bøffer. Sno en skive bacon omkring hver. Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen, og smag til med salt og peber. Pil løgene, og skær toppen af fenniklerne. Kog de to grønsager, til de er næsten møre. Halver løg og fennikler, skær squashen i tykke skiver, og rens champignonerne. Fordel grønsagerne på 8 spyd, pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 5 min. på hver side, og grill grønsagsspydene i 3-4 min. på hver side. Server med remouladesaucen.

Af Gitte Heidi Rasmussen, 504
Fotos: Marianne Bjerre

Mest læste artikler