Lækker mad til en grillaften
Lækker mad til en grillaften Barbecuegris med nudler og mangosalat 4 pers. Det skal du bruge: 500 g skinkemignon eller svinemørbrad 1 fed knust hvidløg 1⁄4 dl sød soja 1 spsk. risvin eller tør sherry 1⁄4 dl hoisinsauce 250 g risnudler Mangosalat: 4-6 forårsløg 1-2 store chilier 1 mango 1⁄4 dl limesaft 1⁄4 dl fishsauce 1 bdt. frisk Sådan gør du: Lad kødet trække i en marinade af hvidløg, soja, risvin og hoisinsauce i mindst 30 min. i køleskabet. Grill kødet ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne i ca. 25 min. Tilbered nudlerne som anvist. Snit forårsløgene fint, flæk chilien, fjern kernerne, og skær kødet i tynde strimler. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det i tynde skiver. Vend forårsløg, chili og mango i en dressing af limesaft og fishsauce. Drys godt med frisk koriander før servering.
500 g hakket oksekød (10-12% fedt) 1 spsk. karry salt og peber sprød salat, gerne forskellige slags 4 naanbrød Raita: 1⁄2 agurk salt 200 g græsk yoghurt 1 bdt. finthakket frisk mynte 1 knsp. stødt koriander lidt peber Karrykartofler 3⁄4 kg små kartofler 1 spsk. karry evt. 1 spsk. sesamfrø olie salt Sådan gør du: Bland kødet med karry. Del og form 4 store, flade bøffer. Skrub kartoflerne, halver de største, og vend dem i karry, sesamfrø, olie og salt. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem ved 200° i ca. 30 min. De kan selvfølgelig også bages i kuglegrillen ved indirekte varme. Skær agurken i tynde stave, drys med salt, og sæt dem til afdrypning i mindst 15 min. Dup agurkestavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt og finthakket mynte. Smag til med koriander og peber. Steg bøfferne i 2-3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Lun naanbrødene, og halvér dem. Læg naanbrødene sammen omkring salat, burger og raita. Server resten af raitaen til sammen med kartoflerne. ![]() Kalkunsandwich 4 pers. Det skal du bruge: 1 lille kalkunbryst (ca. 500 g) salt og peber basilikumolie eller olivenolie og tørret basilikum 2 peberfrugter (rød og gul) 4 skiver lufttørret skinke 1 glas grillede artiskokker salat (fx rucola og romaine) ciabatta eller focaccio 2 dl cremefraiche 18% 1 bdt. frisk basilikum salt og peber Sådan gør du: Kalkunbrystet krydres med salt og peber og smøres med basilikumolie. Halvér peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl, pil skindet af, og skær kødet i strimler. Grill skinkestykkerne, til de er sprøde. Sæt artiskokkerne til afdrypning. Rør cremefraiche og finthakket basilikum sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Skær brødet i 2-4 lige store stykker afhængigt af størrelse og appetit, og lun det i ovnen. Grill kødet ca. 30 min ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne. Flæk brødene og smør dressing på. Læg brødene sammen omkring salat, kalkun i tynde skiver, grillet peber, artiskok og skinke – og dryp dressing på til sidst. ![]() Hakkebøf med grønsager på spyd 4 pers. Det skal du bruge: 500 g hakket oksekød 1 tsk. knust peber 4 skiver bacon Remouladesauce: 2 dl cremefraiche 18% 1 lille hakket rødløg 2 spsk. kapers 2 spsk. hakket drueagurk 1 spsk. grønne peberkorn 2 spsk. hakket frisk estragon eller persille salt og peber Grønsagsspyd: 8 små rødløg 4 små fennikler 1 squash 8 store champignoner lidt olie salt og peber Sådan gør du: Bland knust peber med kødet. Del kødet, og form 4 høje bøffer. Sno en skive bacon omkring hver. Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen, og smag til med salt og peber. Pil løgene, og skær toppen af fenniklerne. Kog de to grønsager, til de er næsten møre. Halver løg og fennikler, skær squashen i tykke skiver, og rens champignonerne. Fordel grønsagerne på 8 spyd, pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 5 min. på hver side, og grill grønsagsspydene i 3-4 min. på hver side. Server med remouladesaucen. Af Gitte Heidi Rasmussen, 504 Fotos: Marianne Bjerre |
Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver
Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.
Pas på! Farlig gasgrill og tilbehør tilbagekaldt
Yderst farligt havetilbehør er tilbagekaldt af Sikkerhedsstyrelsen. Hvis du har produkterne derhjemme, bør du straks stoppe brugen og return...
6 geniale grill-nyheder
Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med...
Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?
Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange har en gasgrill, og det nye er elgrillen. Men er der nogen smagsforskel på den grillede mad? Svaret vil nok overraske dig…
10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg
Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er...
10 gode grill-gadgets
Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.
Byg din egen pizzaovn
Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellige slags.
Sådan bygger du selv et udekøkken
Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...
Fra nybegynder til grillmester
Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.
NU skal vi grille
Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes i en almindelig grill.
Perfekt stegte grillbøffer - hele året
Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det...
Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson
Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.
6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid
Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.
Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge
I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...
Pas på grillskader og brug af ild i haven
Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...