Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet gode råd til, hvordan man får tændt op i grillen og til hvilke redskaber, man har brug for, når man står ved grillen. Bogen indeholder et væld af anderledes grillopskrifer.

Af: Tina Friestrup Kristensen, 12. juli 2007

Ingredienser (4 pers.):

4 kyllingebryster uden skind à 100-125 g
1 1/4 dl abrikossyltetøj
1 1/4 dl hindbæreddike
4 spsk krydret brun sennep
1 tsk havsalt
1/2 tsk friskkværnet sort peber
1/4 tsk cayennepeber
25 g blåbær

Sådan gør du:

Kom syltetøj, eddike, sennep, salt og sort peber i en skål og bland det grundigt. Gem 1 1/2 dl og sæt det til side. Med en skarp kniv skæres ridser på kryds og tværs i kyllingekødet.

Læg kyllingestykkerne i en glasbageform. Hæld resten af marinaden over kyllingerne og sørg for, at de er dækket på alle sider. Dæk til og lad dem marinere i køleskabet i 2-3 timer. Gem resten af marinaden.

Grill kyllingestykkerne over en middelvarm grill og pensl med den resterende marinade, 5-7 minutter på hver side eller indtil kyllingestykkerne ikke længere er lyserøde i midten.

Rør blåbærrene sammen med den gemte 1 1/2 dl marinade i en lille gryde, bring det i kog og server det sammen med de grillede kyllinger. Server eventuelt også grillede asparges til.

Opskriften er fra bogen "Den store grillbog" af Paul Kirk - udgivet af Lindhardt & Ringhof.
12. juli 2007 Tina Friestrup Kristensen
Mere om Grill og udekøkken

Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver

Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.

Pas på! Farlig gasgrill og tilbehør tilbagekaldt

Yderst farligt havetilbehør er tilbagekaldt af Sikkerhedsstyrelsen. Hvis du har produkterne derhjemme, bør du straks stoppe brugen og return...

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange har en gasgrill, og det nye er elgrillen. Men er der nogen smagsforskel på den grillede mad? Svaret vil nok overraske dig…

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellige slags.      

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes i en almindelig grill.

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det...

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.