Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet gode råd til, hvordan man får tændt op i grillen og til hvilke redskaber, man har brug for, når man står ved grillen. Bogen indeholder et væld af anderledes grillopskrifer.

Ingredienser (4 pers.):

4 kyllingebryster uden skind à 100-125 g
1 1/4 dl abrikossyltetøj
1 1/4 dl hindbæreddike
4 spsk krydret brun sennep
1 tsk havsalt
1/2 tsk friskkværnet sort peber
1/4 tsk cayennepeber
25 g blåbær

Sådan gør du:

Kom syltetøj, eddike, sennep, salt og sort peber i en skål og bland det grundigt. Gem 1 1/2 dl og sæt det til side. Med en skarp kniv skæres ridser på kryds og tværs i kyllingekødet.

Læg kyllingestykkerne i en glasbageform. Hæld resten af marinaden over kyllingerne og sørg for, at de er dækket på alle sider. Dæk til og lad dem marinere i køleskabet i 2-3 timer. Gem resten af marinaden.

Grill kyllingestykkerne over en middelvarm grill og pensl med den resterende marinade, 5-7 minutter på hver side eller indtil kyllingestykkerne ikke længere er lyserøde i midten.

Rør blåbærrene sammen med den gemte 1 1/2 dl marinade i en lille gryde, bring det i kog og server det sammen med de grillede kyllinger. Server eventuelt også grillede asparges til.

Opskriften er fra bogen "Den store grillbog" af Paul Kirk - udgivet af Lindhardt & Ringhof.
12. juli 2007
Mere om Grill og udekøkken

Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver

Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

Sådan tænder du op i grillen

En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.