Marinerede ferskner med is(8 pers.):
8 ferskner eller nektariner
1⁄2 dl akaciehonning
1 l vaniljeis
250 g friske hindbær
75 g mørk hakket chokolade
1 dl piskefløde
Sådan gør du:
Dryp de halverede ferskner med honning og lad trække mindst 30 min. Gem lagen til senere. Varm chokolade og piskefløde op under omrøring. Grill fersknerne 2-3 min. på snittefladen, dryp med den gemte frugtlage, og server straks med kugler af is, friske hindbær og chokoladesauce.
Æbler m. gedeost & rosmarin (8 pers.):
4 sommeræbler
4 smågedeoste i olie
2 kviste rosmarin
1-2 spsk.akaciehonning
4 smågedeoste i olie
2 kviste rosmarin
1-2 spsk.akaciehonning
Sådan gør du:
Halver æblerne og fjern kernehuset, så der bliver et hulrum. Grill æblerne på skærefladen. Vend æblerne og læg en halv skive ost i hvert hulrum. Kom et lille stykke rosmarin på hver, dryp med akaciehonning og grill færdig ved svagere varme i ca. 10 min.
Server æblerne med ekstra honning og brød.
Server æblerne med ekstra honning og brød.