Grillede desserter

Læg desserten på grillen - marinerede ferskner og æbler med gedeost - få opskrifterne her.


Marinerede ferskner med is(8 pers.):

 8 ferskner eller nektariner

1⁄2 dl akaciehonning

1 l vaniljeis

250 g friske hindbær

 75 g mørk hakket chokolade
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Dryp de halverede ferskner med honning og lad trække mindst 30 min. Gem lagen til senere. Varm chokolade og piskefløde op under omrøring. Grill fersknerne 2-3 min. på snittefladen, dryp med den gemte frugtlage, og server straks med kugler af is, friske hindbær og chokoladesauce. 

Æbler m. gedeost & rosmarin (8 pers.):

4 sommeræbler
4 smågedeoste i olie
2 kviste rosmarin
1-2 spsk.akaciehonning

Sådan gør du:

Halver æblerne og fjern kernehuset, så der bliver et hulrum. Grill æblerne på skærefladen. Vend æblerne og læg en halv skive ost i hvert hulrum. Kom et lille stykke rosmarin på hver, dryp med akaciehonning og grill færdig ved svagere varme i ca. 10 min.
Server æblerne med ekstra honning og brød.

Mest læste artikler