Foto: Getty Images & Diverse producenter

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med nye spændende funktioner. 

Af: idenyt, 15. maj 2019

Med de varmere temperaturer, der så småt er ved at være over os, begynder vejret at være perfekt til at tænde for grillen, og nyde de længere aftener med solen. 

For selvom ovnen i køkkenet måske har en grill-funktion, er det ikke helt det samme, som den ægte vare.

Vi har fundet seks nye spændende grill på markedet, hvis du overvejer at skifte ud, og ønsker nogle af de mange virkelig smarte funktioner, der i dag tilbydes. 

1. Weber Master-Touch GBS Premium

Den klassiske kuglegrill anno 2019 er blevet opgraderet med et smart hængslet låg, der gør det nemt at åbne og lukke, en fast plads til iGrilltermometret og en GBS-grillrist med plads til Webers Gourmet BBQ Systemindsatser. Det giver dig, der elsker din kuglegrill og grillning med kul, nye muligheder for low and slow-langtidsgrillning og røgning. 

Pris: 2.499 kr. Forhandles i byggemarkeder og specialbutikker. 

2. Ny forbedret træpillegrill fra Traeger

Timberline-serien fra Traeger fra 2019 kan styres gennem wi-fi og app. Med den nye D2-styring varmer grillen hurtigere op, måler på temperaturen i grillen 60 gange i minuttet og regulerer varmen derefter. Derudover har Timberline-modellerne 850 og 1300 fået måler i pilletanken, så nu er det slut med at løbe tør for træpiller, uden at du opdager det. 

Pris: fra 18.999 kr. Forhandles i byggemarkeder og specialbutikker. 

3. Nyhed i Danmark: Homefires brændegrill

Denne flotte grill byder på en kombination af grill, bålsted
og terrassevarmer. Du kan grille din mad ved åben ild og holde bålet ved lige hele aftenen uden røggener, da grillen har indbygget skorsten. Grillen fås både som fritstående model og indbygningsmodel. 

Pris: fra 18.499 kr. Forhandles af Havreholmmejeri.dk.

4. Everdure fra Heston Blumenthal

Den ultimative alt i en-grill, hvor ovn, kogeplade, grill samt røge- og dampovn kombineres i den intelligente 4K-grill. Grillen har automatisk tænding af kullene og et avanceret system til temperaturkontrol – og så skader det ikke, at den kommer i en række skarpe farver. 

Pris: 19.999 kr. Forhandlere kan ses på everdurebyheston.dk

5. Morsø Forno-gasgrill

Den elegante Forno-grill fra Morsø er nu på markedet som unik gasgrill, der både har gode grillegenskaber og bidrager smukt til udemiljøet med sit sikre og stilrene design. Grillen findes i modellerne Piccolo, Medio og Grande.

Pris: fra 2.999 kr. Forhandles 
i byggemarkeder og specialbutikker. 

6. BIGG BUGG fra BeefEater

I den transportable klasse er australske BeefEater kommet med modellen BIGG BUGG, der ud over at se blændende godt ud byder på en robust grill med to kraftfulde brændere i rustfrit stål. Her får du ekstra stor grillflade og fleksibilitet i varmefordelingen med flytbare brændere og indbygget termometer.

Pris: 4.900 kr. Forhandles af Beefeaterbbq.dk

15. maj 2019 idenyt
Mere om Grill og udekøkken

Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver

Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.

Pas på! Farlig gasgrill og tilbehør tilbagekaldt

Yderst farligt havetilbehør er tilbagekaldt af Sikkerhedsstyrelsen. Hvis du har produkterne derhjemme, bør du straks stoppe brugen og return...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

Sådan tænder du op i grillen

En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...