Gasgriller er fleksible og tilbereder maden hurtigt

Salget af gasgrill er steget voldsomt de seneste år - og det fortsætter. Men hvorfor bruge gas, når du lige har vænnet dig til kul og briketter? Forklaringen ligger i tilgængeligheden - gasgrillen er nemlig nem at bruge i hverdagen, fordi den bliver klar på små 10 minutter.

 

Tænd hurtigt op med en gasgrill

 

En gasgrill er nem og hurtig at tænde. På kun små 10 minutter er den klar til brug, du kan grille lige, hvad du har lyst til - og ikke mindst, hvornår du har lyst til det. Især i hverdagene, hvor det med en almindelig kulgrill kan være svært at finde tid og overskud.

 

Betjeningen er nem på en gasgrill

 

På mange måder minder den om et gaskomfur med ovn, og derfor er grillet mad ikke længere kun mandens domæne - nu kommer kvinderne også ud på terrassen med stegegafler, bøffer og grønt tilbehør.

Grillmad skal ikke smage af kul

 

Formålet med kul og briketter er, at de skal lave varme - ikke andet. Det samme gælder brænderne i en gasgrill; de skal også kun lave varme. Den gode grillsmag opstår, når kødsaft, fedt og de krydrede marinader med mere danner røg og stegeos, som trænger ind i kød,og grøntsager og giver smag til det, du steger. Og lige præcis det opnås lige så nemt med en gasgrill som med en traditionel grill.

Når du køber en gasgrill

 

Din nye grill skal den have en størrelse, der passer til det, du steger. Overvej, om du oftest griller store stege eller bøffer. Tænk over, hvor mange du plejer at grille til, og om du griller andet end kød. Grillen skal have plads nok til både at stege direkte og indirekte.

 

Tjek antallet af brændere

 

Jo flere brændere, jo nemmere er det at kontrollere varmen i de forskellige områder på risten, og samtidig får du mulighed for at tilberede både kød og tilbehør på én gang. På en gasgrill er det risten, der “laver maden” og bestemmer dit niveau på stegningen. Risten har derfor stor betydning for det, du steger.

 

 

Vælg den rigtige grillrist

 

Støbejernsrist afgiver mest varme og skaber dermed perfekt stegeskorpe på kødet. Vælg den, hvis du mest griller bøffer, koteletter og andet, som ikke skal have så lang tid. Støbejernsristen skaber desuden de fine stegemærker, der ofte er kendetegnet for grillet kød.

Emajleret rist og rustfrit stål

 

Begge giver en mere nænsom stegning og er derfor mere velegnede til langtidsstegning. Vælg dem, hvis du mest er til fisk, stege, fugle og brød.

 

Køb flere forskellige riste og skift imellem dem

 

På nogle gasgriller er det desuden muligt at tilkøbe andre typer riste, så du kan skifte mellem støbejern og rustfrit stål, alt efter hvilken mad, du vil tilberede. Spørg din forhandler om hvilket udstyr, der kan fås til din grill.

Forbrug af gas til grill

Det står selvfølgelig i forhold til størrelsen på grillen, hvor mange brændere du har i gang, hvor meget de er skruet op og hvilke vejr- og vindforhold der er. Men en tommelfingerregel er: Når du griller to-tre gange om ugen, bruger du fem-seks flasker a 10 kilo om året. Det koster ca. 200 kr. i genfyldning, hvilket er et noget lavere beløb end det, du ville bruge på kul og briketter. En god idé er at have to gasflasker i rotation, så du ikke løber tør for gas midt under madlavningen.


Husk, når du griller:

  • Grill aldrig over flammer
    Det er vigtigt aldrig at grille over åben ild. Så snart flammerne slår op og rammer kødet, bliver det branket og risikerer at udvikle kræftfremkaldende stoffer.
  • Saml fedtet op
    En gasgrill skal have en stabil opsamlingsplade, der kan lede fedtstof og andre rester - via et fornuftigt dimensioneret hul - til en opsamlingsbakke. Er hullet for lille, kan der dannes propper af brødstykker, kartofler m.m.
18. maj 2011
Mere om Grill og udekøkken

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med nye spændende funktioner. 

Er din gasgrill klar til sæsonen? Sådan undgår du ulykker

Mange tænker, at gasgrillen først og fremmest skal rengøres, når den kommer ud af vinterdvalen - men der er én ting, der er endnu vigtigere,...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.