Ingredienser til culottesteg på grillen (6-8 pers.):
Ca. 1,5 kg okseculotte eller 1 kg kalveculotte
salt, peber
rosmarinkviste
Kartoffelpakker på grillen
1 1/2 kg små nye kartofler
500 g cherrytomater
1 glas soltørrede sorte oliven
2-3 rosmarinkviste
1 stor dusk hakket persille
50 g smør eller 1/2 dl olivenolie
salt, peber
Parmesancreme
1 fed hvidløg
1 ansjosfileter
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
25 g frisk revet parmesan
3 dl syrnet fløde 9%
salt, peber
Sådan gør du:
- Krydr kødet og grill det indirekte i en kuglegrill.
- Okseculotten skal have 45-60 min. Kalveculotten skal have 30-40 min. Brug et stegetermometer – okse- og kalveculotten er rosa, når centrumtemperaturen er ca. 62˚C.
- Skrub kartoflerne grundigt og skær de største i lidt mindre stykker.
- Fordel kartofler, tomater og oliven på to store stykker bagepapir. Drys med timian, rosmarin samt hakket persille, læg en smørklat ved og krydr med salt og peber.
- Luk pakkerne grundigt og pak et stort stykke alufolie uden om. Grill pakkerne indirekte i ca. 30 min.
- Findel alle ingredienserne til parmesancremen med en stavblender og smag til med salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med kartoffelpakker, salat og parmesancreme.