Brug grillen hele året

Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med både forretter, stege og desserter. Men grillen er ikke kun til sommerens terrassehygge - du kan sagtens grille hele året.


Rejer på en varm sommerdag

Grillet rejecocktail med middelhavssalsa:

  • Lav en marinade af havsalt, peber, hvidløg, citronskal, hakket tørret estragon, citronsaft og olivenolie.
  • Sæt rejer og/eller andre gode skaldyr på spyd og smør blandingen godt ind på begge sider.
  • Grill direkte i 1 minut på hver side.
  • Servér sammen med en salsa af tomat, agurk, løg, sorte oliven og kapers i mundvenlige stykker evt. blandet sammen med en let saltet olie/eddike marinade.

Lækkert til en forårsaften
Marineret lammekølle:

  • Smør en benfri lammekølle med en marinade af spidskommen, nelliker og kanelstang ristet på en tør pande, stødt i en morter og blandet sammen med ca. 2 dl yoghurt naturel.
  • Kom lammet i en plastikpose og mariner koldt i ca. 24 timer.
  • Tør kødet af og kom en blanding af hakkede mandler, persille, hvidløg og frisk ingefær ind i køllen, hvor benet har siddet. Krydr udvendigt med salt og peber – luk med kødnåle.
  • Brun lammekøllen godt på alle sider ved direkte varme. Lad den grille færdig ved indirekte og svagere varme i ca. 2 timer. Husk at vende den ofte. 
Efterår og vinter
Kylling på dåse:
  • Gnid en kylling med en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker – giv evt. retten mere karakter med senneps- og hvidløgspulver.
  • Placer kyllingen ned over en fyldt og åbnet øldåse og stil den sikkert i grillen. Luk låget og steg den indirekte ved ca. 200 grader i ca. 70 min.
  • Tjek fra tid til anden, om kyllingen bliver brændt – dæk evt. med alufolie.


Mere efterår og vinter

American Spareribs:

  • Gnid spareribs ind i en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker og stil dem evt. lodret med fedtkanten øverst i en såkaldt rib-rag.
  • Grill benene indirekte med låget på i ca. 1 time. Først derefter pensler man med en marinade og steger nu benene direkte over gløderne, mens man passer på, de ikke bliver brændt.

Vent med marinaden
Du skal gnide dit kød ind i krydderier, før du steger det. Men du må først pensle med marinade kort før, kødet er færdig. Marinerer du kødet fra starten af, risikerer du, at sukkerstofferne i marinaden brænder og dermed skader smagen.

Mest læste artikler