Foto: Weber

Brug grillen hele året

Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med både forretter, stege og desserter. Men grillen er ikke kun til sommerens terrassehygge - du kan sagtens grille hele året.


Rejer på en varm sommerdag

Grillet rejecocktail med middelhavssalsa:
  • Lav en marinade af havsalt, peber, hvidløg, citronskal, hakket tørret estragon, citronsaft og olivenolie.
  • Sæt rejer og/eller andre gode skaldyr på spyd og smør blandingen godt ind på begge sider.
  • Grill direkte i 1 minut på hver side.
  • Servér sammen med en salsa af tomat, agurk, løg, sorte oliven og kapers i mundvenlige stykker evt. blandet sammen med en let saltet olie/eddike marinade.

Lækkert til en forårsaften
Marineret lammekølle:
  • Smør en benfri lammekølle med en marinade af spidskommen, nelliker og kanelstang ristet på en tør pande, stødt i en morter og blandet sammen med ca. 2 dl yoghurt naturel.
  • Kom lammet i en plastikpose og mariner koldt i ca. 24 timer.
  • Tør kødet af og kom en blanding af hakkede mandler, persille, hvidløg og frisk ingefær ind i køllen, hvor benet har siddet. Krydr udvendigt med salt og peber – luk med kødnåle.
  • Brun lammekøllen godt på alle sider ved direkte varme. Lad den grille færdig ved indirekte og svagere varme i ca. 2 timer. Husk at vende den ofte. 

Efterår og vinter
Kylling på dåse:
  • Gnid en kylling med en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker – giv evt. retten mere karakter med senneps- og hvidløgspulver.
  • Placer kyllingen ned over en fyldt og åbnet øldåse og stil den sikkert i grillen. Luk låget og steg den indirekte ved ca. 200 grader i ca. 70 min.
  • Tjek fra tid til anden, om kyllingen bliver brændt – dæk evt. med alufolie.

Mere efterår og vinter

American Spareribs:
  • Gnid spareribs ind i en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker og stil dem evt. lodret med fedtkanten øverst i en såkaldt rib-rag.
  • Grill benene indirekte med låget på i ca. 1 time. Først derefter pensler man med en marinade og steger nu benene direkte over gløderne, mens man passer på, de ikke bliver brændt.

Vent med marinaden
Du skal gnide dit kød ind i krydderier, før du steger det. Men du må først pensle med marinade kort før, kødet er færdig. Marinerer du kødet fra starten af, risikerer du, at sukkerstofferne i marinaden brænder og dermed skader smagen.


23. april 2009
Mere om Grill og udekøkken

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med nye spændende funktioner. 

Er din gasgrill klar til sæsonen? Sådan undgår du ulykker

Mange tænker, at gasgrillen først og fremmest skal rengøres, når den kommer ud af vinterdvalen - men der er én ting, der er endnu vigtigere,...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.