Bærbar gasgrill med blivende potentiale

Amerikanske Char-Broil har lavet en gasgrill, der kan installeres fast på terrassen, men også let tages med i parken eller på campingtur. Vi har testet grillen.

Pakken er stor og TUNG da den lander på redaktionen, og giver straks hovedbrud. For hvordan skal vi nu få transporteret grillen derhen, hvor den skal samles og testes? Og var det egentlig ikke en bærbar gasgrill, vi skulle teste?

Svaret på det sidste spørgsmål er et både/og. For når man først har samlet Char-Broils All-Star 120 B gasgrill, ligner det egentlig, at det mest transportable ved den, er de små hjul, der gør at man let kan trække den rundt på terrassen.

Men førstehåndsindtrykket snyder. For let - og helt uden brug af værktøj - kan selve grillen afmonteres fra sit stativ og i stedet stå på nogle korte ben, der gør, at du let kan pakke den ned og tage den med på campingtur eller et smut i parken.

Når du har grillen hjemme, kan du til gengæld have den i perfekt arbejdshøjde - og udenfor rækkevidde af nysgerrige kæledyr og småbørn. 

Flot - og varm!

Selve samlingen af grillen forløber gnidningsfrit, selvom man roligt kan afsætte et par timer til at gå fra papkasse til færdig grill.

Den færdige grill skuffer til gengæld ikke. Den er let at betjene, og varmer hurtigt op, hvad der er lidt at følge med i på  termometeret på fronten.

Grillristens størrelse ligger måske ikke an til, at du griller til større forsamlinger, men til dagligdagsbrug er den al rigelig. Grillens store låg gør det i øvrigt muligt at grille større ting som en steg eller en hel kylling.

Hvordan er den så at grille på?

Enhver grill har sine små særheder og kræver, at man lærer den at kende. 

Førstehåndsindtrykket er godt. Grillen er let at få gang i og bliver hurtigt varm - ligesom det er simpelt at justere temperaturen. 

Det kræver ganske lidt tilvænning at vide, hvor grillen varmer mest, når man ikke kan se varmekilden direkte. Char-Broil-grillen benytter sig nemlig af Tru-infrared-teknologien, der blandt andet sikrer mod fedtbrænde i grillen og sørger for, at den varmer hurtigere op.

Til gengæld kræver det lidt erfaring at vide, hvor de varmeste områder på grillen er - og hvor der er mindre gang i den - særlig når man griller på medium eller lavere niveau.

Når det er sagt, er den en fornøjelse at grille med, og så snart man har fået lidt erfaring med grillen, er det let at få præcis det resultat man ønsker sig.

 Char-Broils All-Star 120 B gasgrill kan købes i udvalgte butikker til 4.999 kroner. 

6. august 2019
Mere om Grill og udekøkken

Overraskende: Dette produkt hitter i danske haver

Danskere er vilde med at eksperimentere med deres madlavning. Den seneste trend er faktisk en ældgammel tradition, som er blevet vakt til live igen.

6 geniale grill-nyheder

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder sene sommeraftener med lækkert grillmad. Se her seks spændende nyheder fra grillfronten med...

Gas- kul- eller elgrill: Kan du smage forskel?

Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill, mange...

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det helt specielle lys, der er i haven sidst på dagen, får hendes villahjerte til at smelte. Og tænk så, hvis man var den heldige ejer af et udekøkken...

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld...

Sådan tænder du op i grillen

En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...