Denne robotplæneklipper gør plæneklipning for private haveejere lettere end nogensinde før
Denne robotplæneklipper gør plæneklipning for private haveejere lettere end nogensinde før Foto: Getty Images

Lille robotplæneklipper med luksusfunktioner

Med denne nye robotplæneklipper, får du de store modellers førsteklasses funktioner i en lavere prisklasse. Robotplæneklipperen håndterer ubesværet smalle passager, høje skråninger og komplekse plæner. Og det er ikke alt.

Af: Karoline Faxe , 23. marts 2020

Husqvarnas nyeste bud på en robotplæneklipper som de fleste har råd til, Automower 305, byder på spændende feautures, der ikke altid er til at finde i prisklassen.

Blandt andet kan den lille robotplæneklipper kan med sine fire hjul og en særlig hældningskontrol klare skråninger på helt på til 40 %. Samtidig sikrer funktionen ’systematisk passage’, at robotten kommer let gennem smalle passager uden at risikere at sidde fast.

Plæneklipperen er udstyret med en vejrtimer, der automatisk tilpasser omfanget af klipning til plænens vækstrate. Den har også en frostsensor, som forhindrer robotten i at arbejde – og dermed beskadige – en frossen græsplæne.

Skift skjoldet og styr den via mobilen

Desuden kan du fjerne skjoldet, hvad der gør det let at designe dit eget skjold. Du kan også købe et ekstra skjold som tilbehør i enten hvid, orange og grå.

Du får gennem bluetooth fuld kontrol over robotten via din smartphone. Du kan nemt sende start-, stop- og park-kommandoer eller kontrollere og justere indstillingerne, så længe du er inden for en rækkevidde af max 30 meter. Du kan tilkøbe, at du også kan styre robotplæneklipperen via internet og dermed styre din robotplæneklipper uanset, hvor du er i verden.

Modulopbygning for let vedligeholdelse

Automower 305 er som noget nyt fremstillet i moduler. Det betyder, at du let kan udskifte dele for at rengøre eller erstatte dem. Faktisk kan du fjerne skjoldet med det medfølgende
vedligeholdelsesværktøj og spule karosseriet med en haveslange.

Automower 305 har en vejledende udsalgspris på 8.999 kroner og er på gaden nu.

23. marts 2020 Karoline Faxe
Mere om Græsplæne

Overlæge advarer: Hold øje med dine børn når robotplæneklipperen...

Overlæge fra Odense Universitetshospital opfordrer børnefamilier om at være ekstra opmærksomme på legende børn og robotplæneklippere efter 2-årig kom til skade i haven.

Derfor behøver du ikke at samle græsset op efter du har slået det

Du ville måske ønske, at du var den glade ejer af en græsslåmaskine med en indbygget opsamlerboks til græsset, men har du en græsslåmaskine...

3 tips til en grønnere græsplæne

Du drømmer sikkert om en helt tæt, sund og grøn græsplæne. Og det er faktisk muligt. Du skal bare bruge de tips, du kan læse om i denne...

Skal man fjerne græsset efter man har slået det?

Der er mange myter om afklippet græs: Er det bedst at lade det ligge, eller har græsset neden under bedst af, at man samler det op? Bliver græsset højere, hvis man lader det ligge? Og hvordan får man egentlig det grønneste græs? Få alle svarene her. 

Larm fra græsslåmaskinen ødelægger den gode stemning i haven

Chefredaktør, Anna-Lise, synes det er skønt at komme hjem, smide frakken og arbejdstøjet og rykke ud i haven. Følelsen af fri er det bedste,...

Sådan bliver græsplænen saftig med muld – og kyllingen sprød med øl

Anna-Lise Aaen, chefredaktør på idényt, fortæller om en dag med hensigtsmæssig arbejdsfordeling. Det resulterer i en lækker sprød kylling...

6 tips til grønnere græs

En græsplæne er ikke selvkørende, det ved de fleste haveejere. Men hvordan giver man græsset en turbostart om foråret? Få de 6 ultimative råd her.

Visne blade er guld værd

Det kan umiddelbart føles irriterende, når bladene falder af trækronerne i efteråret. Men bladene gør mere gavn i haven end som så.

Sneskimmel i din græsplæne - sådan kommer du det til livs

Hvis din plæne har store pletter eller plamager af vissent græs, er den sandsynligvis angrebet af sneskimmel. Kigger du nærmere på pletterne...

Flot plæne uden mos og sprøjtemidler

I foråret ser græsplænen måske lidt trist ud efter en hård vinter. Det gælder om at være lidt tålmodig og lade græsset få lidt tid til at gro. Få fem gode råd til en smuk, grøn græsplæne uden brug af sprøjtemidler.

Gør din græsplæne vinterklar

Visne, nedfaldne blade skal løbende fjernes hen over efterår og vinter. Det er som regel i det sene efterår, at plænen får skader. Er efterå...

Sidste klip til græsplænen

I oktober er nætterne blevet kølige, og dagen er aftaget med mange minutter. Det betyder at væksthastigheden på græsplænen langsomt aftager,...

Efterårskur til græsplænen

I sensommeren skal du begynde at forberede din græsplæne til vinteren. Plænen skal klippes jævnligt, og det er også nu, du kan efterså. Jorden er stadig lun og regnmængden tilpas.

Lad græsset klare mosset

Du kan spare meget tid i kampen mod mos i plænen, hvis du allierer dig med græsset.

Anlæg en ny plæne

Få opskriften på, hvordan du får en ny og smuk græsplæne i haven.