Foto: Haveselskabet

Fremragende åbning på havefestivalen CPH Garden

Der var mudder, havestjerner og awardshow da Haveselskabet  torsdag slog dørene op for CPH Garden 2019.

De fleste af læserne her på siden har nok prøvet, at være på vej ud af døren med en klar plan for, hvad der skal ordnes i haven - blot for, at blive afbrudt af vejret inden man er komme i gang.

Den ærgrelse, kan man så gange adskillige gange op, når man bliver afbrudt af et veritabelt skybrud, mens man forsøger at gøre klar til en havefestival. Natten før åbningen af Copenhagen Garden blev der åbnet for sluserne, mens de frivillige stadig kæmpede med, at sætte showhaver og telte op på Marbækstien i Ballerup, hvor CPH Garden i år holder til.

Masser af haveentusiaster 

Lykkeligvis, har festivalen et publikum, der ikke er bange for at få sorte negle, og som forstår at iføre sig fornuftigt fodtøj. Derfor var der heller ingen sure miner at spore, blandt de mange, der var mødt tidligt op på festivalens første dag.

Og da der efter et par timer, var spredt flis udover hele pladsen, var der såmænd heller ikke mere at være bekymret over - hverken for de der var på pladsen eller for de mange, der forventes at besøge festivalen i løbet af weekenden.

Talks, showhaver og awards

Her kan de møde en perlerække af landets fremmeste haveformidlere lige fra Claus Dalby, der optræder på festivalen både lørdag og søndag til restauratør og kogebogsforfatter Anh Lé der fortæller, hvordan du kan bruge vietnamesiske urter i køkkenhaven. Du kan se hele programmet for festivalen her.

Torsdagens højdepunkter var især to prisoverrækkelser. Først kårede Haveselskabets medlemmer samt følgere på sociale medier årets bedste repræsentanter i fem kategorier.

Kåringerne faldt ud som følger:

Årets haveoplevelse: Fru Pedersens have
Årets haveblog: Livsnyderhaven
Årets grønne profil: Karna Maj
Årets nyhed: Klimaplanter.dk
Årets haveredskab: Vores hænder

Senere stod den på bedømmelse af de 8 showhaver, der var blevet bygget på pladsen i ugen op til festivalen. Det blev til fire guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Haven “Skærsommernats Drøm” af Lise Bollhorn og Erik Dal løb med prisen som “Best in show”. Du kan læse om alle showhaverne her.

21. juni 2019
Mere om Haven

Lørdag er det international arbejd nøgen i haven-dag

Første lørdag i maj er “World Naked Gardening Day” - dagen hvor haventusiaster over hele verden opfordres til at lave havearbejdet nøgen!

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag...

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan får du masser af bær i haven

Nyplukkede bær fra haven på en varm sommerdag, med mælk eller fløde til, eller bare helt eau natural og saftige - så bliver det vist ikke...

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Denne robotplæneklipper kan styres med stemmen

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper... Nu kan du nemlig få en plæneklipper med kunstig intelligens, som gør præcis, hvad...

Nu kan du få grønne fingre OG grøn samvittighed

Glæder du dig også til at skulle i haven og udrette noget igen? Så kan du godt begynde at glæde dig lidt ekstra! For nu kan du nemlig få de...