Forsød din sommer i haven

8 gode ideer, der booster sommerlivet, hvis du skal holde ferie på "Costa del Terrasse".

Af: A. Aaen, 24. juni 2016
 • Sommer på Costa del Terrasse

  Sommeren er i fuld gang. Planlægger du at holde ferie på den hjemlige matrikel, så har vi otte superdejlige sommerideer til dig, der helt sikkert hæver kvaliteten i ferien. (Og alle andre må gerne kigge med!)

 • God lyd i ørerne

  Ikke alle bryder sig om lyden af naboens græsklipper, når ferien er begyndt, og rigtig mange vil gerne pusle i haven – og så alligevel lytte til en god historie. Hører du til dem, skal du måske bruge sommeren til at prøve en lydbog.

  Lydbogstjenesten Storytel har valgt 3 lydbogsserier fra hylden, der er medrivende på hver deres måde, men som samtidig går godt i spænd med havearbejdets afstressende effekt.  Det koster bare 100 kr. om måneden at kunne vælge og vrage mellem hundreder af lydbøger. Og du kan også læse dem på din tablet, hvis det regner en dag, og du skal slappe af i sofaen.

  De tre lydbøger, der gør sig sammen med havearbejde er:

  • ”En ærlig mand” af Lars Kjædegaard
  • ”Outlander” af Diana Gabaldon
  • ”Belgravia” af Julian Fellowes

  Du kan læse mere på storytel.dk.

 • God og kølig chokoladeguf

  Hotel Chocolat har kræset om en speciel chokolade-sommer-boks. Her er stykker med solbær, citron/hvid chokolade, champagnetrøffel eller mango – for bare at nævne nogle af de smukke mundfulde i æsken.

  Og som noget ekstra forsødende, skal boksen i køleskabet i ca. 30 minutter, før de skal nydes. Så er du sikker på en bombe af velsmag i munden. The Chocs-to-chill H-box, som æsken kaldes, koster ca. 150 kr.

  Se mere på hotelchocolat.com.

 • God ergonomi

  Har du tænkt dig at kæle for hækken med en grundig klipning, men frygter de ømme skuldre og ryg efter indsatsen, så er den ergonomiske FlexLift lige noget for dig. Den løfter hækklipperen og reducerer dens vægt med ca. 80%, så kroppen bliver aflastet under arbejdet. Hængende i liften vejer den kun ca. 1,5 kg, og det er en idéel vægt, fordi man så stadig skal løfte maskinen og dermed har føling med den. FlexLift kan nemt tages på og spændes fast til kroppen. Liften koster ca. 2.000 kr.

  Se mere på flextrading.dk.

 • God brilledag

  Et par solbriller er uundværlige i ferien. Prego solbriller har solbrilleglas i højeste kvalitet. Og tager du dem i hånden, kan du se og mærke, at her er kælet for detaljen. Brillerne fås med solglas i forskellige mørke nuancer, og naturligvis i forskellige stel. Brillerne på fotoet koster ca. 800 kr. 

 • God samvittighed i solen

  Det er skønt at være i haven uden at skulle tænke på, om solen nu giver skoldninger. Og her er der masser af hjælp på markedet, så du kan beskytte dig og give din hud den bedste sommerbehandling.

  Vi har valgt tre produkter ud, der gør dig solstærk.

  Serien Anthelios byder på solpleje for hele familien – helt op til høj faktor, der holder strålerne tilbage. Cremerne har masser af fugt, er nemme at påføre og efterlader ikke fedtende hvide rande. Serien har en farvekode, så du nemt kan finde netop de produkter, der passer til din hudtype.

  Når du er blevet lækker lysebrun, er det rart at kuløren ikke fordufter den første gråvejrsdag. Idéal Soleil Tan Optimizer er en fugtgivende solspray til kroppen, som fremmer den solbrune kulør og spray-formen gør den super nem at bruge.

  Og når du går inden døre efter en lang og dejlig dag i solen er det skønt at køle huden med en god aftersun. Idéal Soleil After-sun in-shower or on dry skin har dobbeltanvendelse – i eller efter badet. Den forskønner og forlænger den naturlige, solbrune kulør/teint og beroliger huden.

  Solprodukterne forhandles på apoteket til priser fra ca. 150 kr. pr. stk.

 • God blomsterdag

  Blomster skaber glæde, og der findes næppe noget, der er skønnere end at klippe blomster ind fra haven og sætte dem på sit bord.

  Med den nye Collect vase er det nemt at arrangere en fin lille buket af afskårne blomster eller et par grene fra haven. Collect vasen er i et klassisk design, med overflade i sort pulverlakeret stål samt et aftageligt messinggitter med huller i et flot mønster.

  Gitteret gør det muligt at arrangere blomster på en enkel og let måde, fordi det sikrer, at hver enkelt stilk støttes. Vasen koster ca. 300 kr. Nærmeste forhandler på telefon 2323 2530.

 • God tørstslukker

  Lav en lækker limonade til timen i liggestolen.

  • 1 økologisk citron (skallen bruges)
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl sukker
  • 1 stængel citrongræs (kan erstattes af en klase hyldeblomster)
  • 3 citroner (saft)

  Skær lange strimler af den økologiske citron. Halver citrongræs-stænglen og bank den godt. Varm vandet op til kogepunktet. Tilsæt citronstrimler og lad simre i 3-4 min. Tilsæt sukker og rør. Når sukkeret er opløst sættes saften til afkøling,Pres citronerne og tilsæt saften efter smag til den afkølede saft. Hæld saften på en ren flaske og fortynd den med vand og masser af is. Servér med en skive citron og et sugerør.

  Den fine citronpresser er fra Eva Solo til ca. 150 kr.

 • God til "appelsiner"

  Drømmer du om eget orangeri – med klatrende citrusplanter og duftende velvære?  Så er her lidt inspiration til et sommer-byggeprojekt. Det fine orangeri på fotoet kan du selv bygge af genbrugsmaterialer. Orangeriet kan laves af brugte dannebrogsvinduer og gamle lægter og så en masse knofedt og gå på-mod. Er det noget for dig, kan du downloade en komplet guide til byggeprojektet.

Se alt indhold
24. juni 2016 A. Aaen
Mere om Haven

5 tips til hvordan du forebygger skadedyr i dit drivhus uden brug...

Vil du gerne have planterne i dit drivhus til at trives, og vil du undgå at bruge pesticider, så læs her fem tips til, hvordan du holder skadedyrene væk fra dit drivhus uden at bruge pesticider.

Pas på: Dette haveredskab er skyld i 250 brande om året

Når solens stråler for alvor begynder at varme, havemøblerne sættes frem og havehandskerne tages på, er det også blevet sæson for ukrudt....

Danmarks nye trækfugl er på besøg

Den smukke lille trækfugl, sydlig blåhals, er en relativt ny ynglefugl i Danmark. Den kan i øjeblikket ses i Danmark - og nye meldinger fra...

Lad rålam være i fred

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 får hvert forår mange opkald, hvor velmenende mennesker tror, at de har fundet et rålam i nød. I år er ingen undtagelse, og der er allerede kommet flere henvendelser om rålam der lå helt alene

Poolprojekter hitter i haven

De seneste varme somre har fået danskerne til at drømme om swimmingpool i egen baghave som aldrig før. Og nu er mange begyndt at gøre noget...

Ensomme harekillinger er ikke i nød

Ser du en harekilling ligge alene og trykke sig, kan det nemt se ud som om, den er blevet efterladt af sin mor. Der er dog ingen grund til...

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag nåede antallet af birkepollen nemlig det højeste niveau i Danmark i fem år - og det høje niveau fortsætter. Se, hvad du kan gøre her. 

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for vores afgrøder? 

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud....

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper. 

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunde...