Duer er slemme til at klatte hvor end de kommer
Duer er slemme til at klatte hvor end de kommer

Sådan undgår du fugleklatter på terrassen

Er du også træt af de klamme, hvide, fugleklatter på din terrasse? Så handler det om, at gøre din terrasse mindre spændende for fuglene, så de ikke lægger vejen forbi. Vi giver dig 8 gode råd til terrassen.

Selvom fuglekvidder kan være beroligende, og nogle sikkert vil mene, at det er hyggeligt med de tobenede i haven og på terrassen, så følger en ret klam konsekvens af fuglenes tilstedeværelse med.

Fuglene rydder nemlig ikke op efter dem selv, og efterlader deres efterladenskaber over alt. Og fordi fugle ikke producerer urin, som vi mennesker gør, men udtømmer deres urinsyreholdige eskrementer direkte via ‘kloaken’, risikerer du rigtig grimme mærker på diverse overflader. Syren ætser nemlig alt fra biler til træet på terrassen.

Så er du, ligesom vi andre, heller ikke så glad for fugleklatter på terrassen, kan du, uden de helt store anstrengelser, faktisk gøre dig mindre fugleattraktiv.
Vi samlet 8 ret smarte, OG NEMME, tricks til at holde fuglene på afstand.

 1. Hold din terrasse fri for madrester.
  I virkeligheden får din terrasse ofte ekstra opmærksomhed, fordi der er noget spiseligt tilgængeligt for fuglene. Så hvis du sikrer dig at få ryddet op efter måltider udendørs samt at rense grillen grundigt efter brug, burde du kunne sikre dig i hvert fald et par færre gæster i fremtiden.

 2. Forring de traditionelle hvileplaser
  Som du sikkert har lagt mærke til, holder mange fugle et hvil på tagryggen af dit hus, på udendørs vindueskarme eller andre fremspring fra facaden på huset. Hvis du laver nogle små moderniseringer på disse steder, kan du måske sikre dig, at fuglene ikke sætter sig her, næste gang de trænger til en pause. Du kan sætte små bevægelige genstande op i nærheden af stedet, hvor duerne tager et hvil. Duerne bryder sig nemlig ikke om, at sidde i nærheden af noget, der bevæger sig. Du kan også købe duesikring i dit lokale byggemarked, som i fungerer på samme måde som søm.

 3. Gør dit rækværk uattraktivt
  Du kan være næsten helt vis på, at dine rækværk eller gelændre på terrassen ikke går fri for vores tobenede venners besøg. MEN du kan let slippe, for fuglene kan nemlig ikke lande, hvis du spænder en line, eller en tørresnor, ud et par centimeter over rækværket.

 4. Overdæk terrassen
  Jordbær-, fugle- eller fiskenet - kært barn har mange navne, men funktionen for dem i denne sammenhæng, er den samme. For hvis du spænder nettet ud over din terrasse, og lader et stykke lukke for de åbne sider også, har du et lille helle, som ikke tager solen på de varme dage.


 5. Fuglebade langt fra terrassen
  Fuglebade er en fugls luksus i de danske haver, og hyggeligt er det da også, at følge de badende små dyr på afstand. Hvis du ønsker at have et fuglebad i din have, kan det være en god idé, at opstille det i modsatte ende af haven, som din terrasse befinder sig i. Fuglene tiltrækkes nemlig naturligt af badet, og vil i værste tilfælde finde vej mod terrassen.

 6. Hældninger på mere end 45 grader
  Hvis du har problemer med fuglene på et forholdsvist plant areal, kan du sætte en plade, der hælder mere end 45 grader, op. Vinklen gør, at fuglene ikke kan få fodfæste og ønsker derfor ikke længere at hvile sig der.

 7. Fjern reder
  Hvis du fjerne fuglenes reder i vinterhalvåret - inden de har lagt æg i dem - kan du formindske risikoen for, at redebygningen fortsætter. Husk, at det ifølge Jagtloven ikke er lovligt forsætligt at fjerne, ødelægge eller  beskadiges fuglereder, i fuglenes yngletid.

 8. Opsæt falske fugle
  Flere med små søer eller fiskedamme sætter gerne en fiskehejre i plast op, ved søens bred. På samme måde kan du faktisk sætte en skræmmefugl op, fx en ugle eller en høg, i nærheden af terrassen. Dog kræver det af dig, at du flytter en smule rundt på plastikfuglen, da den levende af slagsen eller gennemskuer attrappen.

12. februar 2019
Mere om Dyr i haven

Sådan får du let en bæredygtig have

Er du en da de mange haveejere, der gerne vil øge biodiversiteten i din have, men ved du ikke, hvor du skal starte? Kom i gang med disse 6...

Derfor må du ALDRIG dræbe havens myrer

Myrer er overraskende vigtige for din haves trivsel, viser ny forskning.

Hjernebetændelse: Flåter med farlig virus fundet i Danmark

Nu er den frygtede flåtvirus TBE fundet på Sjælland. Men hvad er forskellen på TBE og Borrelia - og hvordan kan du undgå den farlige hjernebetændelse? Se med her. 

Derfor SKAL du lade nedfaldne blade ligge i haven

De færreste er vilde med efterårets nedfaldne blade og kviste i haven, men i stedet for at samle det sammen og fjerne det, bør du lade det...

5 tips: Sådan sikrer du dig, at din robotplæneklipper ikke skader...

Det er mange plæneejeres store frygt, at finde et lille, skadet dyr på plænen efter robotplæneklipperen har kørt en tur. Vi giver dig her...

Det skal du gøre hvis du finder et skadet pindsvin

Nu er det blevet ulovligt for de fleste at give pleje til syge pindsvin. Se, hvordan du skal hjælpe, hvis du finder en lille haveven i nød her. 

Insekterne forsvinder: Sådan hjælper du insekterne i din have

Det kribler og krabler stadig over det ganske land, men nu er det ved at være slut for mange af de større insekter som sommerfugle, græshopp...

Hobbyhøns hitter i de danske haver

Det er blevet moderne at være selvforsynende, og det begynder man at kunne se i danske haver. Omkring 100.000 danskere har nemlig fået...

Farlig flåt-sygdom tæt på Danmark

De fleste kender sikkert til sygdommen borrelia, som man potentielt kan rage til sig, hvis man bliver bidt af en flåt. De færreste kender dog dens parasit”bror”, babesia, som minder om malaria. Modsat malaria er babesia at finde i Norden - og langt mere udbredt end først antaget.

Derfor bør du ALDRIG slå edderkopper ihjel

Næste gang du er ved at dræbe en uskyldig edderkop, bør du genoverveje det. Læs hvorfor her.

Myndighederne advarer mod giftig dansk larve

Flere er blevet syge efter at have været i kontakt med giftig dansk larve. Sådan genkender du den

Nej, du skal ikke give bierne sukkervand!

Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her

Hjælp - fugleedderkopper lever i Danmark!

Man ser ikke meget til dem. De er fåtallige, og de gemmer sig nede i jorden. Men går nogen i deres net, springer de op og slår deres lange...

Opråb fra plejere: Pindsvin dør i tørken!

Den varme sommer er hård kost for landets pindsvin. Men heldigvis kan du hjælpe. Læs hvordan her