Sådan bekæmper du dræbersneglen på forhånd

Dyr i haven

Frygter du dræbersneglen? Så er det nu, du skal sætte ind! Hvis du sætter ind allerede nu, kan du nemlig sikre dig mod snegleinvasion senere på året. Læs med og find ud af hvordan.

Udnyt at dræbersnegle er kannibaler.
Udnyt at dræbersnegle er kannibaler. Foto: Lotte Bjarke og Hortonom

3 smarte måder at bekæmpe dræbersnegle

Lige nu ånder alt fred og ingen fare i haven. Men hvis din have plejer at være plaget af iberiske skovsnegle – bedre kendt som dræbersnegle – så er det ikke for tidligt at hindre, at sneglemængden gentager sig.

Vi giver dig 3 smarte tips til at bekæmpe dræbersnegle, inden de bliver et problem i dit have.

1. Bekæmp dræbersnegle med blå sneglekorn

Én mulighed for at reducere sneglebestanden er at drysse blå sneglekorn, der indeholder stoffet jernfosfat ud i haven, de steder, hvor sneglene plejer at være. Jernfosfat, der også er godkendt til økologisk jordbrug, sælges med forskellige handelsnavne. Der skal ikke ret meget jernsulfat til at slå en baby-dræbersnegl ihjel, så det er smartest at drysse lidt ud ad gangen og så gentage med jævne mellemrum.

2. Biologisk bekæmpelse af dræbersnegle

En anden mulighed for at reducere sneglebestanden er at ty til biologisk bekæmpelse af sneglene. Biologisk bekæmpelse indebærer, at man allierer sig med skadedyrets naturlig fjender. I sneglenes tilfælde drejer det sig om nematoder, der er mikroskopiske rundorme, der specifikt går efter snegle uden hus. Nematoder har dokumenteret effekt mod de små snegle, så det er godt at komme på banen allerede nu.

Nematoderne bestilles for eksempel i havecentret eller i netbutikker og kommer med posten i en lukket pakke, der skal behandles med tanke på, at den indeholder levende organismer. Hvis du ikke vil bruge den med det samme, kan den opbevares i køleskabet 1-2 uger. 

Sådan gør du

  • Pak produktet ud. Nematoder ligner lidt en tør rugbrødsdej, når du tager det ud af pakken.
  • Rør nematoderne ud i en spand vand, så har du en stamopløsning. For eksempel opløses 12 mio. pakningen i ca. 80 liter vand og anvendes til ca. 40 kvm.
  • Vand opløsningen ud der, hvor sneglene plejer at være som for eksempel i den åbne kompostbunke. Effekten er størst, hvis du rammer sneglene direkte.

3. Udnyt at dræbersnegle er kannibaler

Nematoder virker også mod voksne snegle, men det kræver en anderledes metode, der udnytter, at dræbersnegle er kannibaler. Lav en sneglekirkegård med indfangede, likviderede snegle et fugtigt sted i haven, hvor sneglene kan lide at være. Hæld de døde snegle over med nematode blandingen og lad naturen gå sin gang. Inficerede snegle dør i løbet af et par uger, og nematoderne er klar til at inficere den næste, sultne snegl, der kommer forbi sin afdøde kollega.

6. april 2018
Mere om Dyr i haven

Derfor bør du ALDRIG slå edderkopper ihjel

Dyr i haven Næste gang du er ved at dræbe en uskyldig edderkop, bør du genoverveje det. Læs hvorfor her.

Myndighederne advarer mod giftig dansk larve

Dyr i haven Flere er blevet syge efter at have været i kontakt med giftig dansk larve. Sådan genkender du den

Nej, du skal ikke give bierne sukkervand!

Dyr i haven Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her

Hjælp - fugleedderkopper lever i Danmark!

Dyr i haven Man ser ikke meget til dem. De er fåtallige, og de gemmer sig nede i jorden. Men går nogen i deres net, springer de op og slår deres lange giftkroge i byttet. Den nordlige fugleedderkop er tilbage i Danmark efter længe at være troet uddød. Læs mere om den fascinerende art her. 

Foderbrættet kan tage livet af havens fugle

Dyr i haven Tanken bag foderbrætter er at hjælpe fugle igennem kolde tider. Ja, og så også at give os mennesker noget fugleliv at se på. Desværre kan...

Opråb fra plejere: Pindsvin dør i tørken!

Dyr i haven Den varme sommer er hård kost for landets pindsvin. Men heldigvis kan du hjælpe. Læs hvordan her

Derfor skal du IKKE fodre fugle om foråret

Dyr i haven Fugle nyder godt af fordring i vintermånederne, men ny forskning viser, at fodring af fugle i foråret kan have negative konsekvenser for havens fugle.  

Frosten dræber snegle – forvent færre sliminvasioner af din have...

Dyr i haven Det er ikke sådan, at frosten ikke er godt for noget. Ifølge Miljøstyrelsen kan den hårde frost nemlig betyde færre dræbersnegle i de danske...

Sådan tiltrækker du dine yndlingsfugle til haven

Dyr i haven Det er intet dejligere end liv og fuglekvidder i haven. Derudover bidrager fuglene faktisk til at vedligeholde din have. I denne oversigt...

Derfor må du ALDRIG fodre ænder

Dyr i haven Mange nyder at fodre ænder sammen med børn og børnebørn, men andefodring har mange negative konsekvenser. Du skal derfor ikke fordre ænderne for deres skyld, men for din egen. 

Pas på! Her er de farligste sygdomme der kan ramme dig i den danske...

Dyr i haven Selvom den danske natur måske fremstår mild og uskyldig sammenlignet med andre lande, så skal du ikke lade dig narre. Der findes nemlig...

Pas på! Foderbrættet gør fuglene syge

Dyr i haven Dyrenes beskyttelse advarer mod det traditionelle foderbræt. Læs hvorfor her.

Er det giftigt for fugle at spise ris?

Dyr i haven Bryllupssæsonen står for døren og der skal kastes ris på de mange nygifte par. Flere vælger dog i stedet at kaste fuglefrø på brudeparret, da de tror at fugle kan dø af at spise risene. Læs med og find ud af om det passer. 

Hjælp bierne: Skab en bi-venlig have

Dyr i haven Bierne har det svært i Danmark, hvilke kan give store konsekvenser for vores planter og dyrkning af afgrøder. Det er derfor tid til, at vi...

Derfor er det godt for dig at kigge på fugle

Dyr i haven Det viser sig, at fugle har en afstressende virkning på os mennesker, og at de derfor kan forbedre vores mentale sundhed. Så tøv ikke med...