Udnyt at dræbersnegle er kannibaler.
Udnyt at dræbersnegle er kannibaler. Foto: Lotte Bjarke og Hortonom

Sådan bekæmper du dræbersneglen på forhånd

Frygter du dræbersneglen? Så er det nu, du skal sætte ind! Hvis du sætter ind allerede nu, kan du nemlig sikre dig mod snegleinvasion senere på året. Læs med og find ud af hvordan.

3 smarte måder at bekæmpe dræbersnegle

Lige nu ånder alt fred og ingen fare i haven. Men hvis din have plejer at være plaget af iberiske skovsnegle – bedre kendt som dræbersnegle – så er det ikke for tidligt at hindre, at sneglemængden gentager sig.

Vi giver dig 3 smarte tips til at bekæmpe dræbersnegle, inden de bliver et problem i dit have.

1. Bekæmp dræbersnegle med blå sneglekorn

Én mulighed for at reducere sneglebestanden er at drysse blå sneglekorn, der indeholder stoffet jernfosfat ud i haven, de steder, hvor sneglene plejer at være. Jernfosfat, der også er godkendt til økologisk jordbrug, sælges med forskellige handelsnavne. Der skal ikke ret meget jernsulfat til at slå en baby-dræbersnegl ihjel, så det er smartest at drysse lidt ud ad gangen og så gentage med jævne mellemrum.

2. Biologisk bekæmpelse af dræbersnegle

En anden mulighed for at reducere sneglebestanden er at ty til biologisk bekæmpelse af sneglene. Biologisk bekæmpelse indebærer, at man allierer sig med skadedyrets naturlig fjender. I sneglenes tilfælde drejer det sig om nematoder, der er mikroskopiske rundorme, der specifikt går efter snegle uden hus. Nematoder har dokumenteret effekt mod de små snegle, så det er godt at komme på banen allerede nu.

Nematoderne bestilles for eksempel i havecentret eller i netbutikker og kommer med posten i en lukket pakke, der skal behandles med tanke på, at den indeholder levende organismer. Hvis du ikke vil bruge den med det samme, kan den opbevares i køleskabet 1-2 uger. 

Sådan gør du

  • Pak produktet ud. Nematoder ligner lidt en tør rugbrødsdej, når du tager det ud af pakken.
  • Rør nematoderne ud i en spand vand, så har du en stamopløsning. For eksempel opløses 12 mio. pakningen i ca. 80 liter vand og anvendes til ca. 40 kvm.
  • Vand opløsningen ud der, hvor sneglene plejer at være som for eksempel i den åbne kompostbunke. Effekten er størst, hvis du rammer sneglene direkte.

3. Udnyt at dræbersnegle er kannibaler

Nematoder virker også mod voksne snegle, men det kræver en anderledes metode, der udnytter, at dræbersnegle er kannibaler. Lav en sneglekirkegård med indfangede, likviderede snegle et fugtigt sted i haven, hvor sneglene kan lide at være. Hæld de døde snegle over med nematode blandingen og lad naturen gå sin gang. Inficerede snegle dør i løbet af et par uger, og nematoderne er klar til at inficere den næste, sultne snegl, der kommer forbi sin afdøde kollega.

6. april 2018
Mere om Dyr i haven

Det skal du vide om din kanins foder

Det er vigtigt, at du giver din kanin det rigtige at spise. Forkert fodring er nok den hyppigste årsag til sygdom og død hos kaniner. Rigtig mange kaniner bliver overvægtig, får for lange tænder eller får diarre på gund af forkert fodring. Dette kan få alvorlige konsekvenser for kaninen og skade dens trivsel.

Lær sommerfuglene at kende

Foråret er på vej, og det er ved at være tid til, at du kan se sommerfugle i din have.

Invitér bier, sommerfugle og andre nyttedyr tilbage i din have

Op mod en million dyre- og plantearter kloden over er truet af udryddelse, og mange af dem risikerer at være forsvundet inden for få årtier....

Hjernebetændelse: Flåter med farlig virus fundet i Danmark

Nu er den frygtede flåtvirus TBE fundet på Sjælland. Men hvad er forskellen på TBE og Borrelia - og hvordan kan du undgå den farlige hjerneb...

Derfor SKAL du lade nedfaldne blade ligge i haven

De færreste er vilde med efterårets nedfaldne blade og kviste i haven, men i stedet for at samle det sammen og fjerne det, bør du lade det...

Det skal du gøre hvis du finder et skadet pindsvin

Nu er det blevet ulovligt for de fleste at give pleje til syge pindsvin. Se, hvordan du skal hjælpe, hvis du finder en lille haveven i nød her. 

Hobbyhøns hitter i de danske haver

Det er blevet moderne at være selvforsynende, og det begynder man at kunne se i danske haver. Omkring 100.000 danskere har nemlig fået...

Farlig flåt-sygdom tæt på Danmark

De fleste kender sikkert til sygdommen borrelia, som man potentielt kan rage til sig, hvis man bliver bidt af en flåt. De færreste kender...

Derfor bør du ALDRIG slå edderkopper ihjel

Næste gang du er ved at dræbe en uskyldig edderkop, bør du genoverveje det. Læs hvorfor her.

Myndighederne advarer mod giftig dansk larve

Flere er blevet syge efter at have været i kontakt med giftig dansk larve. Sådan genkender du den

Nej, du skal ikke give bierne sukkervand!

Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her

Hjælp - fugleedderkopper lever i Danmark!

Man ser ikke meget til dem. De er fåtallige, og de gemmer sig nede i jorden. Men går nogen i deres net, springer de op og slår deres lange giftkroge i byttet. Den nordlige fugleedderkop er tilbage i Danmark efter længe at være troet uddød. Læs mere om den fascinerende art her. 

Opråb fra plejere: Pindsvin dør i tørken!

Den varme sommer er hård kost for landets pindsvin. Men heldigvis kan du hjælpe. Læs hvordan her

Derfor skal du IKKE fodre fugle om foråret

Fugle nyder godt af fordring i vintermånederne, men ny forskning viser, at fodring af fugle i foråret kan have negative konsekvenser for...