Pindsvinet er en af sneglenes få, naturlige fjender.
Pindsvinet er en af sneglenes få, naturlige fjender. Foto: istockphoto

Træn havens pindsvin i at æde dræbersnegle

Pindsvin kan trænes til at spise havens dræbersnegle på kun en uge. Læs hvordan du gør her, og få 3 gode råd til, hvordan du kan lokke de små venner til din have.

Dræbersnegle i haven er en plage, og af samme grund findes der mange mulige og umulige råd for, hvordan man slipper af med de invasive havegæster lige fra at drukne dem i øl til at dræbe dem med gift. 

Der findes dog også en helt naturlig måde, hvorpå du kan komme havens slimede sneglehav til livs - og her kan et pindsvin blive din bedste ven. 

Træn havens pindsvin til at spise dræbersnegle - på en uge

Pindsvinet er en af sneglenes få, naturlige fjender. Er du så heldig at have det stikkende dyr i haven, kan du derfor udnytte dem til biologisk bekæmpelse af den invasive ibiriske art. 

Pindsvin er glade for dræbersneglens æg og nyudklækkede unger, men sneglen selv står ikke øverst på pindsvinenes ønskeliste. Der er nemlig noget i deres slim, som pindsvinene ikke bryder sig om. Alligevel kan det faktisk lade sig gøre at træne havens pindsvin til at spise den iberiske skovsnegl. Alt det kræver, er tilvænning. 

Sådan giver du pindsvinet smag for dræbersneglen 

Gå ud i din have om aftenen og hak dræbersneglene midt over med en spade. Lader du dem ligge natten over, er der en chance for, at pindsvinene kommer og guffer de mindre stykker i sig. Efter en uges tid vil pindsvinene forhåbentlig have vænnet sig til smagen, hvorefter de selv vil begynde at jage de levende snegle. 

3 tricks til at gøre din have pindsvinevenlig 

Har du ikke et pindsvin i haven eller lokalområdet, kan du hverken købe eller tvinge et til at bosætte sig i nærheden. Vil du have besøg af det sky lille nattedyr, er løsningen derfor at gøre din have mere pindsvinevenlig. Læs med her, og få 3 gode tips til, hvordan du får flere pindsvin i haven.

16. august 2019
Mere om Dyr i haven

Sådan får du let en bæredygtig have

Er du en da de mange haveejere, der gerne vil øge biodiversiteten i din have, men ved du ikke, hvor du skal starte? Kom i gang med disse 6 gode råd.

Derfor må du ALDRIG dræbe havens myrer

Myrer er overraskende vigtige for din haves trivsel, viser ny forskning.

Hjernebetændelse: Flåter med farlig virus fundet i Danmark

Nu er den frygtede flåtvirus TBE fundet på Sjælland. Men hvad er forskellen på TBE og Borrelia - og hvordan kan du undgå den farlige hjerneb...

Derfor SKAL du lade nedfaldne blade ligge i haven

De færreste er vilde med efterårets nedfaldne blade og kviste i haven, men i stedet for at samle det sammen og fjerne det, bør du lade det ligge. Se hvorfor her. 

5 tips: Sådan sikrer du dig, at din robotplæneklipper ikke skader...

Det er mange plæneejeres store frygt, at finde et lille, skadet dyr på plænen efter robotplæneklipperen har kørt en tur. Vi giver dig her...

Det skal du gøre hvis du finder et skadet pindsvin

Nu er det blevet ulovligt for de fleste at give pleje til syge pindsvin. Se, hvordan du skal hjælpe, hvis du finder en lille haveven i nød...

Insekterne forsvinder: Sådan hjælper du insekterne i din have

Det kribler og krabler stadig over det ganske land, men nu er det ved at være slut for mange af de større insekter som sommerfugle, græshopper og vilde bier. Se, hvordan du hjælper dem her, hvor Natur- og miljøorganisationen WWF giver 7 tips til din have, som insekterne vil elske. 

Hobbyhøns hitter i de danske haver

Det er blevet moderne at være selvforsynende, og det begynder man at kunne se i danske haver. Omkring 100.000 danskere har nemlig fået...

Farlig flåt-sygdom tæt på Danmark

De fleste kender sikkert til sygdommen borrelia, som man potentielt kan rage til sig, hvis man bliver bidt af en flåt. De færreste kender...

Derfor bør du ALDRIG slå edderkopper ihjel

Næste gang du er ved at dræbe en uskyldig edderkop, bør du genoverveje det. Læs hvorfor her.

Myndighederne advarer mod giftig dansk larve

Flere er blevet syge efter at have været i kontakt med giftig dansk larve. Sådan genkender du den

Nej, du skal ikke give bierne sukkervand!

Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her

Hjælp - fugleedderkopper lever i Danmark!

Man ser ikke meget til dem. De er fåtallige, og de gemmer sig nede i jorden. Men går nogen i deres net, springer de op og slår deres lange giftkroge i byttet. Den nordlige fugleedderkop er tilbage i Danmark efter længe at være troet uddød. Læs mere om den fascinerende art her. 

Foderbrættet kan tage livet af havens fugle

Tanken bag foderbrætter er at hjælpe fugle igennem kolde tider. Ja, og så også at give os mennesker noget fugleliv at se på. Desværre kan...

Opråb fra plejere: Pindsvin dør i tørken!

Den varme sommer er hård kost for landets pindsvin. Men heldigvis kan du hjælpe. Læs hvordan her