Få vist et billede af DIT drivhus i magasinet idenyt.
Få vist et billede af DIT drivhus i magasinet idenyt. Foto: Getty Images

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen & Madelene Sjøstrøm Gullach, 30. november 2020

Vi er sikre på, at du har et fantastisk drivhus hjemme i din have. Det behøver ikke at være et kunstværk, men det må gerne vise netop din personlighed. Har det nogle finurlige detaljer, eller har du måske selv bygget det? Er det en grøn oase af klatreplanter eller er det fyldt med krukker? Lige meget hvad, vil vi gerne se dit drivhus og vise det til alle vores læsere i vores magasin og på vores sociale medier i foråret 2021.

Sådan får du dit drivhus med i magasinet idenyt

Send os et billede af dit drivhus, fra den tid på året, hvor du synes det er allersmukkest, på mail [email protected]. Skriv "Mit smukke drivhus" i emnefeltet.

Vi kigger på alle billeder og udvælger vores favoritter, og hvis du er heldig (og har et gudeskønt drivhus), kan det være dit drivhus, der kommer med i forårsmagasinet 2021.

Del også gerne dine flotteste billeder af dit drivhus med os på Facebook og Instagram. Brug #mitsmukkedrivhus på Instagram og tag os i dit opslag, så deler vi dit drivhus i story.

Gode tips til drivhuset

Det er vigtigt at rydde op og rengøre drivhuset i foråret for alger og svampesporer, der kan skade planterne. Der sidder typisk også en masse mider og andre skadedyr, som har søgt ly for vinteren og blot venter på, at du planter deres livretter. Få gode tips til forårsklargøring af drivhuset.

Om sommeren kan drivhuset blive for varmt for selv de mest varmekrævende planter. Her får du gode tips til at holde temperaturen i drivhuset nede om sommeren.

Hvis du overvejer at anskaffe dig et drivhus, så meld dig til vores drivhus kursus, mens du venter på at det igen bliver efterår, som er den bedste sæson at etablere et drivhus. Læs, hvorfor du skal sætte drivhuset op i efteråret.

I vinteren tænker mange drivhusejere "mit drivhus må vente til foråret kommer... Der er alligevel ikke noget, jeg kan gøre ved det nu". Tænker du også sådan? Så se lige her, hvor vigtigt det er at huske drivhuset hele vinteren og få gode tips til, hvad du kan gøre.

Du kan også tilmelde dig vores online drivhus kursus og blive klædt på til en flot drivhus sæson hele året rundt.

30. november 2020 Ditte Marie Bro Pedersen & Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Drivhus

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed for at bruge dine grønne fingre i vægdrivhuset. Se listen over vægdrivhuse og planter der egner sig bedst og lær, hvordan du udnytter pladsen.

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i...

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.