Få din drivhusdrøm opfyldt med et vægdrivhus
Få din drivhusdrøm opfyldt med et vægdrivhus Foto: Getty Images

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed for at bruge dine grønne fingre i vægdrivhuset. Se listen over vægdrivhuse og planter der egner sig bedst og lær, hvordan du udnytter pladsen.

Af: Karoline Faxe , 9. marts 2020

Et drivhus kan skabe megen glæde og bidrage med god og sund aktivitet til hele familien.

Men drivhuse er ofte store og kræver meget arbejde, vedligeholdelse og ikke mindst plads.Hvis du ikke har tid til at ofre mange arbejdstimer på et 15-20 kvadratmeter drivhus, eller hvis du ikke har pladsen til det, så er et vægdrivhus måske noget for dig.

Selvom det kun fylder få kvadratmeter, kan du få rigtig meget ud af det. Det handler bare om at strukturere og planlægge og få den plads, der er, til at række langt.
I denne artikel kan du se 5 lækre vægdrivhuse og læse om, hvordan du udnytter pladsen bedst. 

De 5 flotte eksempler er inddelt efter kvartratmeter, så du kan gå direkte til det vægdrivhus, du har plads til, ved at klikke på nedenstående links.

 

Juliana vægdrivhus - Urban Balcony

Pris: 2.499kr.
M2: 0,2

Vægdrivhus på 0,2 kvadratmeter - Juliana Urban Balcony

Hvis du har et lille område med væg, hegn eller en altan, kan du hænge dette smarte vægdrivhus op. Det er det mindste eksempel på listen, men det giver stadig store muligheder! 

 

Juliana City Greenhouse

Pris: 3.199kr.
M2: 0,32

View this post on Instagram

A post shared by Sofie Andresen (@sofie_andresen) on Oct 3, 2017 at 10:16pm PDT

 

Dette vægdrivhus i sort er utroligt smukt og moderne. Der er hjul i bunden, så det er let at flytte rundt. Så har du mulighed for at flytte det til mere eller mindre solrige pladser, så du kan tilpasse placeringen til dine udvalgte planters behov.

 

Vitavia Ida

Pris: 1.995kr.
M2: 0,9

Vægdrivhus fra Byghjemme.dk på 0,9 kvadratmeter

Et lidt større vægdrivhus end det forrige, som er super enkelt og funktionelt, og det findes i forskellige størrelser på hjemmesiden.

 

Vægdrvhuset fra Elmholm Økoline

Pris : 1.799kr. 
M2: 1,24 

ægdrivhus fra Elmholm Økoline på 1,24 kvadratmeter

Vægdrivhuset fra Elmholm har et fyldigt udtryk, men er faktisk kun 1,24m. Et rigtigt godt eksempel på, hvor meget du kan få ud af få kvadratmeter.

 

Willab Garden - Mural 3

Pris: 18.994kr
M2: 7,2

Vægdrivhus fra Willab Garden på 7,2 kvadratemter

Dette eksemplar kan næsten fungere som en vinterhave og er noget større end dem på resten af listen. Hvis du har pladsen, hvorfor så ikke udvide, så både du og planterne kan suge sol til jer, og nyde varmen.  

Udnyt pladsen på den bedste måde i dit vægdrivhus

Når du har købt det vægdrivhus, du har drømt om, så skal du i gang med at købe planter, som skal bo i dit drivhus. Det er her, det sjove begynder. 

Du skal overveje, om du vil have få, men store planter, eller om du vil forsøge dig med flere forskellige små planter.
I artiklen om minidrivhus kan du, se hvilke planter der egner sig til minidrivhuse, og dermed også små vægdrivhuse.
Hvis du har købt et vægdrivhus som det mindste på ovenstående liste, kan det være en god ide at sætte et par hylder op, så der er flere overflader, hvor planterne kan stå. 

Juliana City Greenhouse er lavet til mange forskellige planter og udnytter højden, da der følger både kroge og metalhylder med, hvor planter kan stå.

Vitavia Ida og Elmholm er gode til få og høje planter såsom tomatplanter, da disse kan blive meget høje. Men de kan sagtens bruges til mange små planter. Det kræver bare, at du har et stativ eller en opsats som dette, der gør det muligt at inddele vægdrivhuset i niveauer med overflader, hvor planterne kan stå.

Et stort vægdrivhus som Mural 3 fra Willab Garden kan selvfølgelig indeholde både store og små planter, da pladsen er til det. Her har du rig mulighed for selv at indrette pladsen til det, du vil bruge det til, og de planter, du vil have. 

Held og lykke med projekt vægdrivhus!

 

9. marts 2020 Karoline Faxe
Mere om Drivhus

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i...

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.