Foto: Countryliving

Lav et mini drivhus ud af gamle rammer

Skab en lille stemningsfuld oase indendørs og et orangeri til dine bregner, orkideer og andre varmblodede planter. Se den enkle byggevejledning her.

Af: Mikkel Hede & Nicole Hardt, 4. januar 2019

Sådan et lille drivhus er uhyre billigt at lave. Det er bare om at finde nogle gamle billedrammer på loftet eller på et loppemarked. 

Der er glas og glarmesteri involveret, så det kræver lidt forsigtighed og tid, men mere end et par timer skulle ikke være nødvendigt.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge 8 billedrammer. Fire små, to mellemstore og to store. Fjern glassene fra rammerne. Det er dem, du skal bruge til glasset i drivhuset.

Væggene

Når rammerne er gjort glasfrie, opbygger du væggene med to af de store og to af de mellemstore rammer.

Byg først to L-formede dele op. Skru de to L-dele sammen i forborede huller. Se de foreslåede størrelser på rammerne her.

Halvtaget

Lav et halvtag ud af de fire små rammer. Skru den ene del af halvtagets langside fast til væggene.

Glasset genmonteres

Kit dele hele godt sammen og udfyld hullerne med træspartel-masse. Mal efter i en farve, der passer dig. Vi foreslår hvid. Det er med til at give den rette viktorianske stemning til dit mini-orangeri.

Sæt glassene fra billededrammerne tilbage i de rammer, som glassene kommer fra.. Værsgo: et stk. drivhus til herskabet!

Løft låget og stil dine yndlingsplanter ned i dit drivhuset og find en prominent placering til dit mini-drivhus.

Se hele byggevejledningen med alle mål og flere billeder på countrylivingmagazine.com

4. januar 2019 Mikkel Hede & Nicole Hardt
Mere om Drivhus

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed...

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i stedet vinterhalvret til at dyrke krydderurter i drivhuset. Se, hvilke arter der egner sig bedst! 

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.